НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 49 059
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Честито за рожбата, иванамар!

Нуну, помисли дали не ти е вариант да отидеш на ЯМР след раждането, в зависимост кога ти е терминът и кога изтича направлението за изследването.
Теоретично при естествено раждане може да настъпят допълнителни промени в състоянието ти и тъкмо ще можете да видите актуалното положение.
Успех при всички положения! Вярвам, че ужасното ти състояние е било вследствие на бременността и с раждането всичко ще се оправи.
Здравейте мами, следя активно нищо че рядко се включвам, то просто няма с какво всичко върви наред с бебето вече съм 36 г.с. и бебето си седи напречно Joy вече трети преглед е напречно т.е месец и половина ту главата е от дясно ту от ляво върти се, но нещо не може да намери изхода Joy аз ще съм със секцио така или иначе тъй като съм с епилепсия, исках до термина да изчакам, но с това разположение на бебето засега няма как тъй като ако спука мехура ще тръгне с ръка или крак и усложнява ситуацията.
Бях със страшни болки в тазобедрената става бях споделила даже бях с патерици около 2 седмици, но сега почти не ме боли незнайно защо. Очаквах направление от НЗОК за ЯМР, който уж след 2 месеца някъде се издавал и се падаше след раждането да си направя, но след седмица ми се обади, че е готово Rolling Eyes  и сега много се чудя тъй като в момента не ме боли движа си се нормално, дали да си направя ЯМР по време на бременност. Гинеколожката казва, че е безвреден за плода и по добре да си направя, тъй като стабилно си ме боля известно време нищо че сега не боли. Но в момента нямам оплакване и юе тормози мисълта дали е нужно при положение че съм бременна ? Моля за мнения.

# 91
Здравейте, мами. Чета ви доста често, моя термин е 3 декември, исках да попитам вече родилите мами в МД София.. Как седи въпроса сега с вируса, защото знам, че има адски много болни доктори и персонал.. :/ въобще как е обстановката вътре?

# 92
Честита Димана, тя е първото ноемврийче! 💞
Връщам се от тонове, супер са, но нямам контракции. Имаше една нищожна, която въобще не значи нищо. За това опъване в пъпа, аз съм го имала в 7я,вчера бях клекнала повече време и като станах, го усетих, но еднократно. Дано да значи нещо, Вани, моят термин е в петък. Силно се надявам нещо да започне да се случва. Явно бебето спокойно вътре, а майка му се нервира, че още не иска да излиза. 😂

# 93
Честита Димана, прекрасно име ❤️  Нека ви е здрава и бързо възстановяване. Аз това опъване в пъпа го имах в 7ми месец и то само ако се преуморя или стоя повече права. Тогава се установи к, че шийката ми се скъсява и трябваше да лежа. Сега съм 2 седмици преди термин е ни пъп ми опъва, ни Контракции имам. На бебчо му е добре явно вътре на топличко. Хайде момичета малко ни остава да се запознаем с най-важния човек в нашия живот. ❤️❤️❤️❤️

# 94
Хехе, Rainbowww, с теб сме заедно и заедно броим дните вече☺️Иначе опъването и болката отминаха малко, а малкото бута бясно и се мести. Мен ме викат отново в петък на термин да гледаме за разкритие и да умуваме ако няма колко ще чакаме🤔, ама пък дотогава си има време, може и при двете да се случи нещото😉😉😉

# 95
Честита рожба! Да е здрава и много да ви радва, а на теб бързо възстановяване! Когато имаш време драсни да разкажеш как е минало секциото. 🤗
Момичета , роди се бебе Димана 2980 , 50 см. Секцио
Мина бързо и лесно и съм безкрайно щастлива ❤😘

# 96
Честито на всички родили мами:heartpulse:  Аз идвам естествено да помрънкам.Първо - имахме час за преглед вчера,но още в събота се обадиха да го отменят,поради епидемиологичната обстановка,но в последствие разбрах че доктора май щял да отсъства.Еми честно казано много ме хвана яд,защото много исках един последен преглед,да обсъдим лекарствата дали да ги продължавам,болници,упойки и прочие.
 Другото за което ще помрънкам е за избора на име на бебо.Бяхме се спрели на две имена с ММ,като решихме че ще бъде кръстено на моя баща(по скоро ще вземе първата буква.)Обаче какво му стана на мъжо ,от няколко дена насам ми прави намеци да бъде кръстено на него.Ама нито име сме харесали нито нищо......някой ли му пълни главата нз ама......аз някак си го почувствах че трябва да е на моя баща,уж се беше съгласил,а сега.......
  Еми помрънках си малко......олекна ми

# 97
  • София
Здравейте Simple Smile
На 1ви се роди и моето будителче Емили, 2990кг. Като за първо раждане сякаш мина бързо - 4часа от отиването ми в болницата, до приключване на всичко. До поставяне на епидуралната упойка за мен беше ужас, след нея всичко беше съвсем друго (за който се чуди все още дали да си слага такава).
Раждането ми беше в Шейново, естествено раждане, където правят бърз тест за ковид (понеже някой пита). Изключително съм доволна от екипа и отношението тук. Радвам се, че все още има лекари хора, защото като чета тук какво пишат някои от вас, направо нямам думи. Истински героини са жените, които в този момент им се налага да търпят и това.
Успех на следващите ноемврийки!

# 98
Честито на всички родили мами:heartpulse:  Аз идвам естествено да помрънкам.Първо - имахме час за преглед вчера,но още в събота се обадиха да го отменят,поради епидемиологичната обстановка,но в последствие разбрах че доктора май щял да отсъства.Еми честно казано много ме хвана яд,защото много исках един последен преглед,да обсъдим лекарствата дали да ги продължавам,болници,упойки и прочие.
 Другото за което ще помрънкам е за избора на име на бебо.Бяхме се спрели на две имена с ММ,като решихме че ще бъде кръстено на моя баща(по скоро ще вземе първата буква.)Обаче какво му стана на мъжо ,от няколко дена насам ми прави намеци да бъде кръстено на него.Ама нито име сме харесали нито нищо......някой ли му пълни главата нз ама......аз някак си го почувствах че трябва да е на моя баща,уж се беше съгласил,а сега.......
  Еми помрънках си малко......олекна ми
Звездичке, напълно те разбирам относно името. По същия начин е и при нас. Да не ставам банална, че вече съм писала по този въпрос, но при нас определено имаше влияние и мм си го каза. Та така в последния момент без да си мислел за друг вариант, е много тъпо.За мен е важно как ми идва отвътре, винаги съм гледала да следвам интуицията си! 🌷
Вани, да, заедно вървим. Теб те викат в петък, мен в понеделник,ако дотогава няма нищо. Сякаш малко ми се втвърдява корема, но понякога не мога да разбера дали е, защото мърда. Така или иначе нямам болки. Казвай, като усещаш нещо и ти, да се подкрепяме взаимно. 😂

# 99
  • София
Да си изплача мъката, в страшен шок съм и се опитвам да се събера.
От няколко дни съм с контракции, едната вечер даже бяха толкова силни, че станах най-сетне да си оправя багажа.
Дотук добре, въпреки че съм едва 36гс (макар и с две). Днес ми излезе обаче положителния тест, щеше да е някакво чудо на чудесата да е отрицателен. Аг-то иска да ме приемр възможно най-скоро да ме кръцне, да не рискуваме повече и да не се подлагаме на екшън. От една страна я разбирам. Мен малко ме притеснява това, че не съм била нито на тонове нито на преглед от две седмици (нали първо бях под карантина като контактна), не знам тоя вирус, който е егати въртележката, как се отразява на бебетата, нищо.... и от друга страна, утре ще попитам пак, но май след като родя ще ме закарат в общото ковид отделение, което нещо не ме блазни. Не че имам особен избор, освен на своя глава утре да преговарям с лекарката да отложим още малко..... и да си кретам вкъщи.
Почнаха да ме хващат и нервите, мъчно ми е за каката, аз съм ужасно привързана към нея и сякаш страдам от това, че няма да съм само нейна вече (големи щуротии, ама...), от друга страна нямам търпение да родя, да видя бебетата, ама в това положение ще сме раЗделени, докато не дам отрицателен тест... даже се принудих помпа да взема, аз , дето съм враг на помпите, ама на, в такава ситуация се налага. И въобще шок и ужас.

# 100
Оххх РоЗи представям си какъв ужас ти е в момента... 😱 не знам с какво бих могла да те успокоя освен с това че е най-важно дечицата да са ни здрави! Разделениии, с помпии, с реев няма значение само мама и деца да са здрави, всичко минава! ❤💐👼🏻

# 101
Po3u, в много кофти ситуация си изпаднала, искрено ти съчувствам.
Аз лятото бях също с корона и изтървах някакви прегледи, беше ми яко терсене, но уж казват, че не се отразявало на бебетата, плацентата май си ги пази.
Важното е, ако имаш симптоми да не се влошават и всичко да е наред с всички.
Ти в коя болница ще раждаш? 36 седмица май не е толкова рано за близнаци, доколкото знам се води 9ти месец и предполагам вече са си пораснали и доносени бебчовци.

Успех и пиши как се развиват събитията! HeartHeart

Да си изплача мъката, в страшен шок съм и се опитвам да се събера.
От няколко дни съм с контракции, едната вечер даже бяха толкова силни, че станах най-сетне да си оправя багажа.
Дотук добре, въпреки че съм едва 36гс (макар и с две). Днес ми излезе обаче положителния тест, щеше да е някакво чудо на чудесата да е отрицателен. Аг-то иска да ме приемр възможно най-скоро да ме кръцне, да не рискуваме повече и да не се подлагаме на екшън. От една страна я разбирам. Мен малко ме притеснява това, че не съм била нито на тонове нито на преглед от две седмици (нали първо бях под карантина като контактна), не знам тоя вирус, който е егати въртележката, как се отразява на бебетата, нищо.... и от друга страна, утре ще попитам пак, но май след като родя ще ме закарат в общото ковид отделение, което нещо не ме блазни. Не че имам особен избор, освен на своя глава утре да преговарям с лекарката да отложим още малко..... и да си кретам вкъщи.
Почнаха да ме хващат и нервите, мъчно ми е за каката, аз съм ужасно привързана към нея и сякаш страдам от това, че няма да съм само нейна вече (големи щуротии, ама...), от друга страна нямам търпение да родя, да видя бебетата, ама в това положение ще сме раЗделени, докато не дам отрицателен тест... даже се принудих помпа да взема, аз , дето съм враг на помпите, ама на, в такава ситуация се налага. И въобще шок и ужас.

# 102
  • София
Ох, ужасно кофти. При теб как мина?
Ние сме на въртележката с мъжа ми... Всеки ден нещо ново. Тъкмо се почувстваш по-добре и нещо друго те заболява. На всичкото отгоре ми е зле на стомаха, не е разстройство баш, ама... почти. Може би е от едното лекарство. При всички положения толкова дълго време никой от нас не се е влачил болен. И каката само я мисля, дано не прихване, особено ако аз съм в болница, а те с мъжа ми вкъщи, просто са ме хванали бесовете от всякъде.

Единствения ми ужас е, че ще трябва да седя в ковид отделение, бебенцата в неонатология... Хем по-добре, че ще съм под наблюдение, но ужасно ме е страх от болници и болни и не знам. Ние обмисляхме другата седмица, сега 5 дни по-рано или по-късно все тая, лекарката я разбирам, че не иска непредвидени ситуации също, а аз с тия контракции като нищо някоя вечер да се юрна... Ама ми е ужасно притеснено. Стискайте палци и така, вярвам, че нещата ще се наредят. Изпитанията са за да ги минаваме.

# 103
Аз се разминах много леко, може да се каже безсимптомно. Реално, ако не бях бременна, надали щях да дам пари за тест и някога да разбера. Изкарах само с витамини, хранителни добавки плюс Клексан за разреждане на кръвта.

При мъжът беше по-тежко, беше 5-7 дни с температура 38.5 и пълен парцал, леки болки в гърлото, но в крайна сметка се разминахме леко.

Като изключим, че много ни удари в психиката .. А той е медицински представител и обикаля болници и ДКЦта и всеки ден е насред огъня, което психически продължава да не ни помага, да не ни повтори и тн.

Абе мн кофти времена дойдоха .. Sad

# 104
Рози, много съжалявам! До колкото зная ковид не се предава на бебето докато е в теб. На ФМ Марков ми каза, че ако случайно се разболея просто по всяка вероятност ще се наложи да е секцио.
Аз не мога да дам адекватен съвет, само знам аз какво бих направила и то е да проуча как се чувства бебето, има ли рискове и ако да какви и бих изчакаш. Не мисля, че и за двамата ще е добре да родиш и да се разделите ю

Общи условия

Активация на акаунт