НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 313
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, аз искам да ви попитам, вие имате ли болка с кръста? Според мен е свързано до някъде и с упойката, защото ме боли точно там.

# 586
Дух, аз бях с пълна упойка. От снощи ме боли силно кръста, но според мен е от това, че нося бебо. Все още не съм се раздвижила напълно и заставям в причудливи стойки като го взема, мъча се да кърмя или просто го нося.
Трябва да повървя пи-дълго, за да не усещам дискомфорт.
Освен това имам проблем с кърмата.
Кърма имам, гърдите ми се пълнят, но не може бебчо да засуче. Явно не са ми отпушени каналите.
Притеснявам се, че ще си докарам неприятности.
Тази сутрин един доктор ме стиска и каза, че кърма има. Тази вечер дежурната акушерка и тя, но ми каза да се изцеждам. Два часа вече стискам и почти нищо. Накрая ще се разраня.
Вие как действайте в случая?

# 587
  • София
Марианка,
Първо - честито бебче Heart
За гърдите - ако не можеш на ръка (с леко въртеливо движение се изцежда със загребване от линията на ареолата), най-добрият вариант е помпа. След като се отпушат вече става лесно. Аз цедях по 10 минути на всяка гърда на 3ч, за да се отпушат каналчетата и да тръгне кърма. На ръка нищо не можех да направя докато не ми показаха.

# 588
Тук доктор и акушер ми показаха, но толкова ме боли, че явно не възприемам.
Само се надявам да се задържи положението без усложнение до утре.
Пак ще ги питам и после в нас и с помпата. Искам да се справя.
След толкова много преживяно, една кърма ли ще ми се опре?!

# 589
Тук доктор и акушер ми показаха, но толкова ме боли, че явно не възприемам.
Само се надявам да се задържи положението без усложнение до утре.
Пак ще ги питам и после в нас и с помпата. Искам да се справя.
След толкова много преживяно, една кърма ли ще ми се опре?!
Слагай топли компреси/топла кърпа/ или направо под душа с топлата струя, докато се отпушат.

# 590
Ангелче, топло се слага освен ако не е онзи момент, в който идва млякото и те не са твърди и болезнени, тогава студено.
 При мен положението е непоносимо. Днес съм на масаж. Аз със спорт си оправяй кръста ама сега нали не юога

# 591
  • София
Кърмата ти "слиза". Гърдите ти не са запушени, а отекли. Ще мине за 24ч. Слагат се студени,не топли компреси. Това го натъртват във всяка лекция за кърменето за 3-4я ден след раждането.... Аз в болницата си мокрих кърпата за лице със студена вода и си я държах няколко Мин на циц преди да дам на бебето да суче. Въобще не съм имала болки и проблеми. Само лек дискомфорт за малко..

# 592
  • София
Аз също слагах студени компреси преди да цедя, когато гърдите бяха болезнени. Но вече бях отпушила каналчетата с помпата.

# 593
На мен в болницата ми казаха топли компреси и тя потече сама. В началото бебчо не изяждаше много, а имах доста и под душа се оправях. Бяха станали камък нз как не се пръснаха в болницата. А и то им е трудно да цокат като са камък. Сега бебчо прави 1-2 пъти дневно пауза по 4 часа между храненията и пак ми се втвърдяват. Изцеждам мн малко преди да му предложа иначе се изнервя, започва много силно да суче и се дави чак.

# 594
М да, моите не никога не се втвърдиха.

Аз всъщност забравих да ви питам нещо, а ми е важно. Никога не съм се потила мн, а от както родих всяка нощ се будя обляна в пот студена. Всичко на около е мокро. В болницата казаха, че било щото влизала кърмата. Ама днес е 15 ден от раждането и аз кърма имам (малко). Сигурно са хормоните ама се чудех до кога така...

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 06:13 от Анонимен

# 595
Опитай със силиконово зърно. Аз така направих, без силиконовото зърно не иска да засуче.
На мен ми е 12сти ден след секцио и аз имам топли вълни. Събуждам се цялата вирвода. Ужасно е.
Много кърма имам. Гледам максимум на 2ч да се цедя. Гърдите ми много бързо се втвърдяват.
Дух, аз бях с пълна упойка. От снощи ме боли силно кръста, но според мен е от това, че нося бебо. Все още не съм се раздвижила напълно и заставям в причудливи стойки като го взема, мъча се да кърмя или просто го нося.
Трябва да повървя пи-дълго, за да не усещам дискомфорт.
Освен това имам проблем с кърмата.
Кърма имам, гърдите ми се пълнят, но не може бебчо да засуче. Явно не са ми отпушени каналите.
Притеснявам се, че ще си докарам неприятности.
Тази сутрин един доктор ме стиска и каза, че кърма има. Тази вечер дежурната акушерка и тя, но ми каза да се изцеждам. Два часа вече стискам и почти нищо. Накрая ще се разраня.
Вие как действайте в случая?

# 596
М да, моите не никога не се втвърдиха.

Аз всъщност забравих да ви питам нещо, а ми е важно. Никога не съм се потила мн, а от както родих всяка нощ се будя обляна в пот студена. Всичко на около е мокро. В болницата казаха, че било щото влизала кърмата. Ама днес е 15 ден от раждането и аз кърма имам (малко). Сигурно са хормоните ама се чудех до кога така...

Потенето при мен отмина почти. Ема е на 21 дни вече. Но хормоните ме удрят..

Много ми е нервно на моменти. Дразня се на ММ, че нещо още не е разбрал, че домакинството чака и него. Мама беше с нас и уж като си тръгнела, ама...
Снощи беше много напечено - цял ден бебка беше кисела, аз вече умираща от глад, малката с колики искаща само на ръце, гърдите ми текът за цедене, той айляк, че изморен от работа и хем ми се ревеше хем исках да убивам.
Измрънках си и аз..

# 597
Днес за първи път успя да засуче от едната гърда. Нямам идея колко е успял да цокне, но му дадох и добавката. 30 мл не ги отказа.
Може да ни се размине днес изписването. Сега го взеха да му изследват билирубините, че им се вижда жълт.
Нервите ми са на ръба. Рева по телефона за най-малкото нещо на съпругът ми.
Хормони ли е, какво не знам, но искам вече да се прибираме в нас.
Дух, и аз се потих, но само първите две вечери след операцията. Казаха ми, че е от упойката.

# 598
Дух и аз като тебе имам малко кърма, и аз като тебе съм вир вода всяка нощ...
Слагам го да си суче, след 5 мин. заспива (будя, щипя цък... няма силички), аз доизцеждам с помпата и го давам той от  шишето го изпива в несвяст, на някои хранения като изцедя по-малко додавам и АМ че мрънка. Наливам се с лактогонни чайове и млека, смуууча с тая помпа... давам всичко от себе си 🥵
ииимам чувството че денонощно съм с тая помпа или с бебето на циците. Не мога да влезна да се изкъпя 😃

# 599
Ахахах разбирам те. На всичко отгоре къде е малко, къде потича в най-неподходяш момент, и аз нали искам да даря наследника с възможно най-много, та спирам всичко у почвам да цедя... Баш като излизам.

Ангелче Heart

Общи условия

Активация на акаунт