НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 266
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Перфектно те разбрах. Правя го тоя номер и аз и понякога минава. Дали са ми назаем същата възглавница, плюс че е под 30 градуса наклон за рефлукса. Действително на първо и второ нощно спане минава номера и спи там. Не всяка вечер ама две от три. Обаче към 3-4 сутринта вече си настоява да е до мен. Вече наспал се хубаво и зареден с нов инат.
Егати и бебето...живо и здраво да е. Роди се везни ама в характер на скорпион.

# 646
Моя юнак за сега 2 пъти е правил така и съм го вземала на спалнята. През деня сме в хола и спи на дивана, но нощем си е в кошарата. Ние ревем като сме голи, не знам какво да правя. След баня е ужас, не е студено в стаята, затоплям и дрехите му, но реве чак почва да хлипа и грухти. Пускам песнички, бял шум, говря му - нищо. Докато не го облека не млъква. Ако имате идея за справяне с това моля дайде съвет.
За повръщането и аз се чудех дали да го храня, но някъде четох, че поне час не трябва. Дали си въобразявам не знам, но след като му дам пробиотика винаги повръща, от 2 дни се цедя и слагам капките в млякото и така не е повръщал.
За това сега да попитам: на колко време се сменят шишета и биберони? Ползвам пластмасови и в магазина ми казаха нещо на месец, но не запомних за шишето или биберона говореше момичето? Кога се минава на биберон номер 2 - след 1 месец или според детето? Майките, които дават цедена кърма Как разбирате колко мл да изцедите и дали се е наяло?

Още един тъп въпрос: как спят вашите бебета? В родилното ми казаха на една страна, като на 2 часа сменяме страната, но до кога? Виждам го че му харесва по гръб да спи, но внимавам да съм край него, ако е ял скоро.

# 647
Теоретично реват, защото са бозайници и са в безпомощна позиция голи и с корема на горе, което ги плаши. Теоретично, ако сложиш пелена и ръка върху корема или са на страни, ще са по-спокойни. При сина ми понякога работи, понякога не.

Спи на страни само ако много се е наял. Ако не е то оставям както му харесва по гръб и д глава на страни.

Ние ползваме стъклени шишета, та не зная за пластмасови. Биберонът трябва да видя на шишето единичката май е до три месеца.

Абе верно ли тия зъби са толкова страшни, че легенди се носят и всички ме плашат с тях.?

# 648
  • София
Цвети, не се притеснявай за спането по гръб. То е най- безопасно. Главата само да е на една страна.
И мойто се дере като е голо. Нито мога да го изкъпя като хората, нито масаж да му направя...

# 649
Перфектно те разбрах. Правя го тоя номер и аз и понякога минава. Дали са ми назаем същата възглавница, плюс че е под 30 градуса наклон за рефлукса. Действително на първо и второ нощно спане минава номера и спи там. Не всяка вечер ама две от три. Обаче към 3-4 сутринта вече си настоява да е до мен. Вече наспал се хубаво и зареден с нов инат.
Егати и бебето...живо и здраво да е. Роди се везни ама в характер на скорпион.
Моята е без наклон, подобна на тази
Иска си гушкането докато се успокои, но там спи по добре отколкото само в леглото. Стискам ти палци за спокойни нощи.

# 650
Ох, като ви чета и си мисля - "Ах, да знаете какво ви чака след първата година. Ами, след втората?" Те, това сега е направо песен. 🤪 И аз първият месец си мислех, че от това по-трудно няма накъде и някой като ми кажеше, че сега е най-лесно го гледах с почуда. 😉
Ама, и на мен ми останаха броени дни, та вече яко се гипсирах как ще я карам. Едвам издържам психически с едно. Ами с две?

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 21:56 от Helinor17

# 651
  • София
Дух, аз също съм привърженик на бебеносенето и анти "ще се научи на ръце", но направо гъзеца ми се сплеска на тоя диван! Само кърмене, ядене и спане. Joy Та идеята със слинга много ми хареса.

Иначе излизаме и на разходка, но в квартала за 30-40 мин максимум, повече не дава.

Дагни и нашето повръща понякога (единствено като го храня с шише). Обаче вече се заинатих и по 15-20 мин обикалям стаята с него на рамо да го оригвам, само и само да излезе тоя въздух и да не повръща. Мега е досадно това оригване, но докато не стане не се отказвам... А иначе като кърмя, дори легнал си се оригва и не връща. Не знам как става! Но ми се е случвало няколко пъти да го преобличам, заради пустото повръщане. И най-голямата ми чуденка - после да го храня ли пак? Thinking
За къпането - оставила съм таткото да го държи, защото той е стабилен и с големи ръце и му е удобно на бебето. В мен само се хлъзга. Затова аз само поливам и малкото даже се кефи. И много внимателно проверявам водата всеки път с лакът. Като му е гореща или студена се дере и той.

Same story... Както се казва - животът ми вече е кърмене 😁😅
Ние имаме също проблем със спането в леглото, ползва нас за матраче. Само така спането е сигурно и спокойно. Но пък не е вариант това да е все така. Аз ту оставям в леглото, тя плаче, взимам, оставям, и така редувам, с надеждата все в някакъв момент да си свикне... Пък да видим. За слинга хем е добра идея, хем пък ако и вкъщи се ползва, гръбчето ми скоро почивка няма да види. Но всеки според нуждата преценя...няма лесно😆

# 652
Моя юнак за сега 2 пъти е правил така и съм го вземала на спалнята. През деня сме в хола и спи на дивана, но нощем си е в кошарата. Ние ревем като сме голи, не знам какво да правя. След баня е ужас, не е студено в стаята, затоплям и дрехите му, но реве чак почва да хлипа и грухти. Пускам песнички, бял шум, говря му - нищо. Докато не го облека не млъква. Ако имате идея за справяне с това моля дайде съвет.
За повръщането и аз се чудех дали да го храня, но някъде четох, че поне час не трябва. Дали си въобразявам не знам, но след като му дам пробиотика винаги повръща, от 2 дни се цедя и слагам капките в млякото и така не е повръщал.
За това сега да попитам: на колко време се сменят шишета и биберони? Ползвам пластмасови и в магазина ми казаха нещо на месец, но не запомних за шишето или биберона говореше момичето? Кога се минава на биберон номер 2 - след 1 месец или според детето? Майките, които дават цедена кърма Как разбирате колко мл да изцедите и дали се е наяло?

Още един тъп въпрос: как спят вашите бебета? В родилното ми казаха на една страна, като на 2 часа сменяме страната, но до кога? Виждам го че му харесва по гръб да спи, но внимавам да съм край него, ако е ял скоро.

Ние също ревем като сме голи, най-вече при смяна на памперса, решение не сме намерили още😅 А наистина ли повръща детето, или само връща леко като пресечено мляко? Ако е второто, то не е повръщане, няма нужда да му даваш повече мляко, то ако е гладно, ще реве.

Не знам на колко време се сменят шишета и биберони, ние сме с Авент и бибероните 1 номер са до три месеца мисля. Аз храня с изцедена кърма по схема, която ми дадоха от болницата, първата седмица се вдига с 10мл на ден, после една седмица 80мл, една седмица 90,една седмица 100. Храня го така по 7-8 пъти на ден и наддава наднормено, но не мога да махна нощното хранене, много плаче. Иначе цедя до край и после пресипвам необходимото количество, за да стимулирам произвеждането на кърма, а и за да се облекча.
Бяхме на консултация с ортопед, препоръча спане по гръб и само главичката да се върти.

# 653
Духче , това със зъбите при всеки е различно , както и коликите . С голямата дъщеря беше някакъв ад. Колики не виждани и нечувани, оо-ьял ден на ръце , рев с часове и така до края на 3тия месец , две седмици почивка и се почнаха зъби все едно бивни избиват 🤦‍♀️и така до 2 годишна възраст.
Сега с малката обаче , вече 20 дни съм на тръни , а то дете еднорог дето му казват. Спи , яде и от време на време прирвава / пу пу дано така да си остане / .
Има деца дето и зъбите не разбират кога им излизат , така , че не се настройвай никак.

Цвети, при редовно стерилизиране на шишетата на 3 месеца можеш да ги сменяш /това е за пластмасовите/.

Може да спи на страни , но е риск да се обърне по корем . По-добре по-гръбче с главичка на страни .
Малката я слагах в началото на страни , но постоянно се върти и обръща по коремче . Не я обръщам на всеки два часа , а сутрин до вечерта я слагам на едната страна , а нощем на другата .

# 654
Иванамар, ти направо ме успокои за второто. 😀

# 655
Иванамар, ти направо ме успокои за второто. 😀

Абе страх си ме е да се хваля, ама като хи чета другите и си припомням точно същите ситуации с голямата . С това си мислех , че е още малка и всеки ден чакам да ме взриви . За сега обаче си е бебе еднорог

# 656
И на мен вечно ми се припомня репликата ,, ще се научи на ръце". Ами аз не го държа постоянно, но нали трябва да го раздвижвам това дете. Не може само да лежи и да спи. Вземам го, говоря му, разнасям го насам-натам и пак го връщам, той си заспива. Вече спря да реве при къпане, днес за първи път беше в коритото и беше безмълвен. 😂
Аз се старая през нощта да няма хранения, освен ако не са наложителни, за да си почива коремчето,пък и щом си спи, значи не е гладен. Организмът сам си определя режим най-добре. Имаме проблем с храненето, нахвърля се и суче много силно и бързо, за 10мин е готов, после и аз го държа доста време, за да се оригне. Но пак си връща, единия път е пресечено, другия път не. Аз сякаш усещам кога нещата отиват на повръщане и направо го дърпам от циц, защото ме е страх да не се задави. Държи си в устата млякото и започва да препълва, не винаги е така, но се случва често. После не повтарям хранене.!

# 657
Здравейте, мами! Преди последния преглед (38 г.с.) бебчо се е оплел в пъпната връв два пъти около вратлето. За момента не бях мислила вариант за секцио, но сега се опитвам да си дам съвет, доколко това е предпоставка за планирано секцио. Според АГ няма място за притеснение, тъй като няма признаци за страдание при бебчето и мога да изчакам естествено раждане и ако се наложи да преминем към спешно секцио. Бихте ли поели подобен риск при така създалата се ситуация?

# 658
Аз исках да похваля щетата на мистър Браун. Бебето ставаше вир вода, на всяко хранене, дори и с лигавник голямо мокрене ставаше, беше ме страх, че скоро ще му се подсече шийката. Хранехме с Филипс Авент и счупеното шише на Чико. Вчера исках да му купим костминавтче, че нашите са му много големи,.уви обаче като за него няма.
Но взехме две големи стъклени шишета, ей сега яде и капка не падна. Много съм доволна.

Хвлинор, стига де.... Хиляди хора по света си живеят страхотно не само с 1-2 ми с по 3-4.

# 659
Alexandrag, аз лично не бих рискувала, но щом лекаря казва, че няма риск. Не знам де, аз съм бъзла 😁

Благодаря за отговорите, повърна си стабилно на фонтан. Иначе връща рядко, както казахте като пресечено мляко.
Ох не знам с тоя рев нищо не помага. Опитах да сложа нещо на корема, има си и одеалце за гушкане - тц. Иначе в коритото му харесва  и гък не казва. Памперса реве ако е наакан докато го почистя, после е кротко.
Пистачио На колко дни беше бебето когато го заведох те на ортопед?

Общи условия

Активация на акаунт