НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 260
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Момичета като взимахте акта за раждане заплатихте ли нещо в общината?

# 676
Момичета като взимахте акта за раждане заплатихте ли нещо в общината?
Не

# 677
  • Тук... някъде
Момичета, аз преносвам вече няколко дни и до ден два ще раждам по един или друг начин( ако тръгне бебка сама или секцио), а тази тема върви на изписване, затова да ви попитам - искате ли да направя тема в раздела Родени 2020г и там да се прехвърляме?

# 678
Аз още не съм родила, още не преносвам, но предлагам да изчакаме до края на ноември поне, преди да се преселим към Родени 2020г.

# 679
  • София
Аз имам най-чоглавото бебе и пак намирам начин да му изрежа ноките. Няма как иначе. Като върколакът е. След това обаче задължително се минават с памучно тампонче със спирт.
Филм е първият път ама става. Успех.

# 680
Момичета, аз преносвам вече няколко дни и до ден два ще раждам по един или друг начин( ако тръгне бебка сама или секцио), а тази тема върви на изписване, затова да ви попитам - искате ли да направя тема в раздела Родени 2020г и там да се прехвърляме?
Да беше оформена групата - родени до средата на ноември,щяхме да направим още една за останала част.
На първа стр. виждам, че има още не малко неродили.

# 681
Много са мънички тез ноктенца и много ме е страх. На племенницата съм рязала ама тя беше към годинка вече. Иначе на много места пише след 30 ден защото са меки, докато спи и след баня. Мен също ме дере докато кърмя ама търпя, обаче не искам той да е надран. Днес пак се беляза и такъв рев настана чак се събуди.

За темата ако не е проблем да се обсъжда още малко бременност, какво пречи да се направи във вече родени? Сега погледнах първия пост и само ще вметна, че Калоян е роден на 03.11. 😁

# 682
Доколкото четох в Интернет, трябва да се направи преглед от ортопед в първия месец, защото ако има някакъв проблем и се хване навреме, лечението е лесно с носене на гащи и почти на 100 процента успешно. После се прави и преглед в 6 месец. Ако не се хване навреме, става доста по-сложно и не толкова успешно.

Аз бях запомнила че трябва да е навършило месец. Благодаря за инфото днес сме на преглед и ще си запиша да попитам.
Един страничен въпрос - как и кога се режат ноктите 😂 много се дере моя, а ръкавиците все ги маха незнайно как.
Аз ги рязах вече (на 15 дни беше), че бяха дълги а ръкавици не търпеше. Не е толкова трудно(мислех, че ще е мисията невъзможна). Когато заспи хващаш ръчичката, ножичката и режеш. Само трябва да си спокойна

# 683
  • Тук... някъде
Cve7i, има го Калоян 😊 Опитвам се веднага, когато някой роди, да вписвам, за да няма пропуснати.
За новата тема не питам, защото всички са родили, но ако вляза утре в болница, със сигурност няма да мога да пусна нова или поне няма да е добре оформена, а до края на тази остават 3 страници и после модератор ще я заключи.

# 684
За ноктите аз ги рязах след като направи месец. Така ме посъветваха в болницата. Освен това бебешките нокти са доста меки и като се зачупеха мъничко, ги дръпвах леко и се късаха.

# 685
Тази сутрин на 23.11 в 10:30 се роди нашето малко момиче все още без избрано име. Второ секцио мога да кажа по болезнено, но съм по уверена в себе си като цяло. Засега всичко е наред още не са ме вдигнали, а едвам чакам за да ми махнат катетъра.

# 686
  • Тук... някъде
nunu17, честита бебка! Да е здравичка!

# 687
Cve7i, има го Калоян 😊 Опитвам се веднага, когато някой роди, да вписвам, за да няма пропуснати.
За новата тема не питам, защото всички са родили, но ако вляза утре в болница, със сигурност няма да мога да пусна нова или поне няма да е добре оформена, а до края на тази остават 3 страници и после модератор ще я заключи.

KOKONDRELLA, ако искаш за твое улеснение, пусни една тема в Родени 2020, където да се прехвърлят дамите с бебчета, а тези, които не сме родили да се възползваме до края на тази тема от оставащите страници, които и без това са малко на брой. A ако последните тръгнем да преносваме, можем да се прехвърлим към декемврийките, ако модератор заключи настоящата.

# 688
  • Тук... някъде
В ранното утро на днешния ден, след “дискотечна” нощ, се роди Биляна ❤- 3,500кг и 50см. Преносих я 3 дни и за днес ми беше насрочено секцио, но бебка реши, че ще се ражда естествено и ми изтекоха водите в 1ч. без никакви контракции или поне не усещах.

# 689
Йейй каква чудесна новина! Добре дошла на Биляна, да в жива и здрава, а на мама бързо възстановяване

Общи условия

Активация на акаунт