Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 749
  • 791
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Честит рожден ден на Лейди, здраве, здраве и много забвления ти пожелавам!!!
Аааа 15 магическо число ли е 😄😄😄 и аз съм точно толкова отгоре. Вече се чудя каква диета да правя. Веган храненето ми не доведе до нищо. Сега ще опитам кето. Днес закусах с едни страхотни кето бисквитки от бадемово брашно.
Зори и аз си купих такива тренировки и тренирам 5 пъти седмично. Много съм доволна , понеже програмата за начинаещи е разработена точно като за такива като мен които никога не са тренирали и успявам фа не се откажа, както все правех до сега. Започвай. Аз съм на трета седмица, но на килограмите не ми се отразява 😟

# 556
Здравейте дами, от 21,12 започвам химиотерапия  в Надежда. Първата ми среща беше с д-р Жбантов, понеже проф. Тимчева ще  бъде болничен до 01.21 г. Каза ми, че започвам с 3 пъти Циклофосфамид (Ендоксан) и Епирубицин. След това още 3 ХТ Доксорубицин. Обясни ми, че не е нужно да вземан никакви медикаменти, нито да бъда на специален режим на хранене и т.н  Ще остана една нощ за наблюдение, понеже ми е за първи път и като ме изписват ще ми дадат рецепта какво да си вземам в къщи. Чета в интернет какви ли не неща и съм доста объркана. Не разпознавам какъв цвят са тези ХТ. Може ли съвети от тези от Вас които са минали през тези ХТ и в тази болница.
Здравей,
Аз също съм в Надежда на химиотерапия.
И на мен първия ми разговор беше с д-Р Жбантов- аз много го харесвам, много е мил и внимателен, никога не ни е отказал консултация по телефон и вайбър. Изобщо целия екип на професор Тимчева е страхотен. В тази болница реда е такъв, че нямаш персонален лекар, общо взето взички се грижат за теб. Доволна съм от всички- супер внимателни . Кефят ме и сестрите там.
Няма нужда да се притесняваш. Ако имаш някакви въпроси си ги записвай и като се срещнеш с лекарите ( преди всяка химия имаш среща с лекари) си ги задавай.
Доколкото разбрах ти ще имаш само шест химиотерапии и според мен за толкова малко не е нужно да слагаш порт. Порта е един ангажимент повече.
Не предприемай никакви кардинални промени в живота си поради това че си на химия- диети , режими, ограничаване на дейности които ти носят удоволствие. Всяко едно ограничение те вади от зоната на комфорт и натоварва психиката. А психиката ти е най важна сега.
Аз лично си ходя на работа,  опитвам се да правя леки тренировки. Позволявам си по цигара- две с чаша ( понякога повече) хубаво вино. Виждам се с приятели, смея се  и се забавлявам. Опитвам се да не забелязвам че съм плешива и дебела и
С една цица, защото знам че съвсем скоро ще оправя и този проблем.
Не сравнявам живота си преди диагнозата с това което ми се случва в момента. Нагаждам се спрямо ситуацията и приемам всички негативи като мощно оръжие срещу гадното раче.
Желая ти сила 🙏

# 557
  • София
Лейди,са си жива и здрава,само хубави неща да ти се случват!

И аз се бях замислила за порт,но първо закъснях (трябва поне 10-тина дни преди вливка) и второ - лекарите в Надежда казаха,че за 6 няма смисъл.

# 558
  • София
Момичета, а защо се е налагало  да приемате Дексаметазон толкова продължително?

Аз съм на имунотерапия една година (заради втория ми рак - меланом) и с Дексаметазона успявам да поддържам показателите, така че да не прекъсвам терапията.

# 559
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Тинтири-Минтири, при всички положения Дексаметазонът има отношение към теглото, кортикостероидите имат този допълнителен "ефект" и ще трябва да мине известно време, за да се изчисти.

# 560
Лейди, честит рожден ден! Жива, здрава и  много щастлива и обичана да си! Flowers Four Leaf CloverNature BoomFlowers Tulip
Леа и аз съм все още на Дексаметазон заради продължаващата терапия( като бях прекъснала, пак бях толкова кила, ама някак по-прибрани си седяха, а сега съм като добре втасало козуначе.....Relaxed)

# 561
Честит рожден ден, Лейди.

За кг изобщо не ми говорете ...
Висока съм 162см.
Преди квартиранта бях качила до 75-78 едвам се гледах. Свалих 7-8кг и БАМ....диагнозата.
Сега съм 91-92кг 😁
Напрау съ търталям 😂
След НГ смятам да съм на диета, ама..... ще видим 😂
То все имам оправдания да не започна 😂

# 562
  • Варна
Черпеха ме на 21 дни с Дексаметазон, заедно с Алегрозан, Квамател и Зофран, докато бях на химио. Един прекрасен коктейл премедикация против ефекта на гадене, повръщане и т.н. екстри, но и стимулиращ неусетно качване на килограми. Вече 5-ти месец след последната вливка едвам съм свалила 2-3 кг, от качените 10.

# 563
Лейди честит рожден ден, желaя ти здрaве, любов и късмет!
Дa се включa зa портa..aз го сложих зaщото нямaм хубaви вени и нямaше кaк дa се осъществи и еднa вливкa..до днес е сложно дa ми се постaви aбокaт зa скенер или нещо което не може дa стaвa чрез портa. Дa aнгaжимент е.. Подръжкaтa е всеки месец ( или нa двa) Инaче отдaвнa вече не ме боли дърпa и притеснявa, дaже зaбрaвям че е тaм. Смятaм дa го държa докaто може, aко не дaй боже имa нещо и се нaлaгaт интервенции.. Дaно не !!!
A товa с килaтaaaaaa могa дa пишa до утре.. Кaто козунaче съм.. Хормонотерaпиятa нa моите вече 39 год е общо кaзaно тaкa... Дебелa, потнa и уморенa.. Вълните сa ми през 20 мин кaто се редувaт студени до тресене и топли до причернявaне.. Aко не седнa повреме нa топлa вълнa ми примaлявa.. Пробвaх почти всичко зa облекчaвaнето им. Нaй ми тежи нощем, кaто ме будят по 5-6 пъти.. Сегa ще пробвaм пчелния прaшец дето кaзвaте..тa дa видим..
Нa новодошлите момичетa..спокойно..гaдно е мa минaвa.. Тук ми кaзвaхa химиятa не е толко лошa кaто хормоното.. И бяхa прaви.. И не че хормоното е чaк толко зле, но е продължителнa свързaнa с неудобствa, a химиятa някои ги прaви пaрцaл други я минaвaт кaто песен, aмa минaвa свършвa се бързо и остaвa сaмо спомен.
Желaя ви сили и мaлко стрaнични ефекти Simple Smile

# 564
  • Русе
Лейди, честит рожден ден! Да си много здрава и много щастлива! Hug

Преди диагнозата +10, след нея - още 5. На корем и дупе. Вече няколко пъти ме питаха дали не съм бременна Joy

# 565
Лейди,ЧРД.
Пожелавам  ти да си здрава,романтична,най-обичана,най-успешна и много щастлива.

# 566
Здравейте, пиша ви отново с молба за съвет. Днес си получих епикризата и за съжаление в единият от общо 10махнати лимфни възела има метастаза. Решението на онко комисията е химиотерапия, лъче и хормоно. Въпросът ми е може ли да направя първо ПЕТ скенер и ако не се открият проблеми с др. метастази да откажа химията? Пише pT1врN1M0 стадий    IIA
Благодаря ви предварително

# 567
Здравейте, пиша ви отново с молба за съвет. Днес си получих епикризата и за съжаление в единият от общо 10махнати лимфни възела има метастаза. Решението на онко комисията е химиотерапия, лъче и хормоно. Въпросът ми е може ли да направя първо ПЕТ скенер и ако не се открият проблеми с др. метастази да откажа химията? Пише pT1врN1M0 стадий    IIA
Благодаря ви предварително
Исa..знaм че искaш дa я откaжеш, повярвaй ми и тук момичетaтa ще кaжaт aз колко й се пaзaрях.. Мaкaр че имaх чисти лимфи..
Не я откaзвaй..не е толко стрaшнa, рaкa е по-стрaшен! И еднa клеткa дa е тръгнaлa нa рaзходкa след кaто имa и aнгaжирaн лимф, нещaтa могaт дa тръгнaт нaново и прогнозите дa сa по-лоши..
Ще се спрaвиш с химиятa!

# 568
Честит рожден ден Лейди много здраве и радости занапред.

Момичета аз ходих контролно да проверя проклетия туморен маркер(такава ни беше уговорката с онколожката) .
Пак е висок, повишил се е на 34. И за да се изясни положението ме праща на Пет скенер. В понеделник ще подам документи в онкологията. Да му се невиди пак декемврийски неволи и притеснения .

За килцата аз съм повече от 15 ,дори може 20+може да са. Като ме срещне някоя баба от входа ме пита бременна ли съм. Аз бях такова топче в 6-7месец.
Без химия, но след операцията отказах цигарите и хормоното дава принос. Но и вече ям като мечка стръвница. Вярна е поговорката, че апетита идва с яденето.

# 569
Здравейте отново!
Мъжът ми е на 5 FU и оксалиплатин за тумор на дебелото черво.
Вчера му беше третата вливка, но чернодробните му изследвания не са в норма, по -специално Алат-106. До сега всичко винаги и било в норми.
Докторът му изписа хапчета и смята, че е от химията, но аз се притесних!
Има ли някой опит с подобни резултати?

Общи условия

Активация на акаунт