Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 647
  • 791
  •   1
Отговори
# 75
Да, нямам нищо от тея трите, но вдигнах температура 37.1 - 37.2.

Радвам се, но според мен тестът не е надежден.
Важното е ти да си добре

# 76
И азитромицин и Клацид са антибиотици микролиди, от една група са, за това ги изписват едното или другото.
Ако някой има симптоми и личният лекар е препоръчал антибиотик, да го почва ВЕДНАГА! Когато се появи задух вече е късно, получили са се микроинфаркти в най-малките кръвоносни съдове на белите дробове и не се усвоява кислород. Това е доста елементарно обяснение, процесът е много тежък. Предаване по въздуха на вируса, но поразява кръвоносните съдове и затова толкова тежко се кара и смъртност има.
Пазете се много! Heart

# 77
Зфравейте всички. Моля за мнение ако някоя от вас може да помогне, става въпрос за майка ми която е с диагноза инвазивен лобуларен карцином на гърдата. Заради големината на тумора започна химиотерапия в надежда при птоф. Тимчева. След 1та и хт, заключение на онко комисия диагнозата е хормоно позитивен her2 негативен стадий ct4, няма направен още 5 скенер. Дали има надежда за нея?

# 78
  • София
За това може да се пие Фиброзим.Без рецепта,а е доста добро.Изписват го и лекари. Аз съм го пила след операцията.
Майката на приятел изкара доста тежко Ковид и беше 2 седмици в Пирогов.Сега са и го дали за 3 месеца да го пие.
Има изследвания,които показват дали се нуждаете от нещо по-силно - като Фраксипарин или Клексан.

Тези тестове ги продаваме за 37 лв(комбинираните)в аптеката.Обаче няколко познати ,които са правили бърз тест в лаборатория и е отрицателен, после се оказват с положителен PCR,може би е било твърде рано.

При детето мина изключително леко пу-пу.На нас утре ни свършва карантината и всички сме добре.Аз имах 3 дни главоболие, 3 дни сухота в гърлото(оправих го с гаргара с кислородна вода) и понякога имам сърцебиене.Догато ме болеше главата,кръвното беше 136/96,а пулса нисък - 55.Не знам дали това е било ковид,съмнявам се.Важното е,че сме добре.

Бързо да се оправят всички болни и без усложнения!

Да ви питам как са ви косите?Нещо есенен косопад ли имам,от хормоналната терапия ли е,но нещо май повече ми пада напоследък.

Мая,Надежда винаги има.Химията сигурно ще стопи тумора или поне ще го намали.Тук при доста момичета беше първо химията.Хормонозавидим с отрицателен ХЕР се води за по-благоприятен.Защо 4-ти стадии,заради големината ли?Щом няма скенер,не знаете дали има някъде разсейки.

# 79
Да най вероятно заради големината и ние още сме в голям шок и незнаен какво ще се случва Sad

# 80
  • София
Зори, а можеш ли вкъщи да си направиш теста? Как изглежда, имаш ли линк към такъв? Нали не е с кръвна проба, а с тампон от носоглътката?

# 81
  • Варна
Честно вече незнам кое, какво и защо. Побъркаха ни, поне аз се чувствам така. Мои познати в Добрич psr теста им показва положителен, на следващия ден във Варна излиза отрицателен. Други познати с комбиниран тест положителен ЛЛ им изписала лекарства и са се самоизолирали. Тъпото е, че някой лични лекари като моята например иска да си направя тест /комбиниран/ за да ме приеме в кабинета си. С моите симптоми не съм и за спешен кабинет. Реших да минат 3-4 дни от първите симптоми и така да го направя. Отрицателен е, истина или не, съмнения че може да не е точен винаги ще има. Къде ли не четем за всякакви грешни тестове, съмнения за спекулации и разни такива. Не ми е спокойно, за сега съм само с лека температура, леко дразнене в гърло, главоболието ми беше преди 5 дни. Тая сладурана така ми взе проба от носа, че хремата ми изчезна Grinning

# 82
  • София
Зори, а можеш ли вкъщи да си направиш теста? Как изглежда, имаш ли линк към такъв? Нали не е с кръвна проба, а с тампон от носоглътката?

В понеделник като отида на работа  ще го снимам и ще покажа.Да ,сам си го правиш и е с клечка.

# 83
  • София
Зори, радвам се че сте добре!

Люба колко химии ти назначиха, че съм пропуснала? Да минават леко и вече наистина да забравяш!

Аз почвам все повече да се шашкам с тоя Ковид. В градината на малкия има болен татко. Общо взето явно е неизбежно. Дано само по-леко да минава.

# 84
Тинти, 6 бройки имам планирани. Тая първата мина сравнително добре- така ме бяха надрусали с разни премедикации, че нищо не усетих. То, отделно от техните и аз си пих Ериус-а, от началото на седмицата( и каза доктора да го пия още няколко дни след), но Слава Богу, нямаше алергични реакции. И повръщане нямам( отдавам го на хапчетата дето ми дадоха за вкъщи и на Квамател-а, дето пих за стомаха). Само дето днес по някое време ме почнаха болките от Зарзио-то и съм леко разглобена и ми изригват разни работи в костите. Но, се трае.....Абе, щом и апетит имам, ще ме бъде!

# 85
Здравейте!
Майка ми е на 75г и преди 4г и 9м беше оперирана от РМЖ от този вид който се лекува с лъче и тамоксифен без химия. Ходеше периодично на контроли и казваше, че всичко е наред. В края на м. 09 я накарах да отиде на контролния преглед който пропусна през м. 05 от страх от заразяване. Каза че всичко било наред и следващия контролен след 2г защото вече е минало много време от операцията. До тук добре вярвах, че ме информира коректно. Снощи звънна да ме питала дали да ходи на скенер, че баща ми не давал. Не можа да обясни защо не ми е казала след прегледа и защо се е сетила половин месец след срока който лекарят й дал. Накарах я да ми продиктува какво пише на ехографията. И нищо не ми стана ясно, освен че май не всичко е наред. Че й казах още в понеделник да отива за направление за скенер казах й, но има вероятност баща ми пак да се намеси и да я успокои че нищо й няма. Обаче аз се притесних и ви моля да кажете има ли основание да се притеснявам от това което е видял лекарят с ехограф. От друга страна покрай тумора на детето знам, че за меките тъкани е по-добре да се прави ЯМР, а скенера е за костите и в тази връзка да й кажа ли да поиска да й назначат ЯМР вместо скенер. Каква е вероятността 4г и 9м след операцията да се появи ново злокачествено образувание т. е контролен преглед след 2г чак добре ли е за да е всичко под контрол. Нямам възможност да я придружавам при лекарите и в тази връзка имам още един въпрос. Личната й казала, че не трябва да й иска направление за онколога, а той й казал да отиде с направление за да назначи скенера по каса. Кой от двамата е прав за направлението?
А въпросния проблем с бъбрека звучи така:
Ляв бъбрек - паренхимна хипоехогенна трудно отграничима формация с размери 22/18 мм ад оес нео

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 22:25 от Рори72

# 86
Ралник, твоите симптоми са точно каквито бяха при моя мъж. Да не те отчайвам, но температурата го държа дванайсет дни, като през последните пет вдигаше само следобед и вечер. Наложи се да пие и втори антибиотик. Сега обаче е добре. Стискам палци при теб да отмине по- бързо!
Благодаря, а втория антибиотик след първия ли го препоръчаха или паралелно с него?
Три дни паралелно двата, а след това само втория още четири дни.

# 87
Не, не гледам. Въобще не ми се гледат реалитита. Абе всеки много знае, изприказваха се приказките по всякакви теми без да се стига до нещо смислено.

Рори, може би никой не може да ти отговори на въпросите тук. Не знам и аз Какво може да значи това разчитане на ехографа, те не са ли й дали насоки? Нека си направи скенера. За ЯМР направление не ми се вярва са й дадат за съжаление. Дано всичко е наред!

# 88
Привет, дами! Flowers Four Leaf Clover
Благодаря за новата тема! Simple Smile
Виждам, тревожни сме всички за тоя ковид, макар да се носи слух че хора на химио понасят вируса неочаквано леко. Дано да е така!
Сега, въпросче на което ще съм благодарна да ми отговорите.
На Авастин съм. Пише, не мога да ходя на стоматолог през периода в който ме обработват с него. Обаче на мен ми се счупи мъдрец и ми се реве.
Докато се видя с докторите да питам какво правя остават 12 дни, но аз не съм убедена че ще издържа. Просто трябва да се извади.
Някой в този казус попадал ли е? И как се решава?

# 89
  • София
Не можеш ли да звъннеш на лекарите и да ги попиташ? Не вярвам да ти откажат контакт, ако кажеш, че е спешно.

Общи условия

Активация на акаунт