Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 43 430
  • 791
  •   1
Отговори
# 90
Не можеш ли да звъннеш на лекарите и да ги попиташ? Не вярвам да ти откажат контакт, ако кажеш, че е спешно.

Само на Тимчева има телефон, а тя последно време е все някъде. В крайна сметка, реших да питам заболекар, има близо до нас, ако не са наясно, ще и се обадя. Но, малко ми е неудобно да я занимавам с това.

# 91
Момичета искам  да ви помоля за мнение по един проблем, който се задълбочава последните седмици.
Оперирана съм преди 2 години.  Година и няколко месеца бях на Нолвадекс, но ми го смениха защото много ми се влоши зрението.
От август съм на Фемара. И от няколко седмици нощем страшно ми изтръпват ръцете. Болката е ужасна. Губя чувствителност от бодежите. Някой има ли такива странични ефекти от Фемара? Бихте ли ми препоръчали как да облеча болката. Не мога и да спя от нея. Декември края съм на диспансерен, но дотогава не знам какво да правя.

# 92
Привет, дами! Flowers Four Leaf Clover
Благодаря за новата тема! Simple Smile
Виждам, тревожни сме всички за тоя ковид, макар да се носи слух че хора на химио понасят вируса неочаквано леко. Дано да е така!
Сега, въпросче на което ще съм благодарна да ми отговорите.
На Авастин съм. Пише, не мога да ходя на стоматолог през периода в който ме обработват с него. Обаче на мен ми се счупи мъдрец и ми се реве.
Докато се видя с докторите да питам какво правя остават 12 дни, но аз не съм убедена че ще издържа. Просто трябва да се извади.
Някой в този казус попадал ли е? И как се решава?
Провери си ЛС. Пратих ти няколко тел. номера на лекари в Надежда, за всеки случай ако решиш да питаш по конкретния повод или за нещо друго.

# 93
  • В царството на игрите:)
От август съм на Фемара. И от няколко седмици нощем страшно ми изтръпват ръцете. Болката е ужасна. Губя чувствителност от бодежите. Някой има ли такива странични ефекти от Фемара? Бихте ли ми препоръчали как да облеча болката. Не мога и да спя от нея. Декември края съм на диспансерен, но дотогава не знам какво да правя.
Аз не съм била на Фемара, но получих такъв симптом от Аремидекса. Тогава ми минаха какви ли не мисли в главата и си сложих много цветни диагнози, а се оказа, че е от лекарството, н тъй като не чета листовки, не знаех Simple Smile
Мисълта ми е, че по всяка вероятност е от лекарството и ще мине. Какво можеш да пиеш, не знам. Може би нещо болкоуспокояващо.
р.р. Благодаря за новата тема.

# 94
  • София
Не можеш ли да звъннеш на лекарите и да ги попиташ? Не вярвам да ти откажат контакт, ако кажеш, че е спешно.

Само на Тимчева има телефон, а тя последно време е все някъде. В крайна сметка, реших да питам заболекар, има близо до нас, ако не са наясно, ще и се обадя. Но, малко ми е неудобно да я занимавам с това.
Да, и според мен звънни на някой от тел. в Надежда. Най-добре лекар да ти потвърди какво да правиш.

бобб, доколкото видях, има такъв стр. ефект при Фемара:
Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 пациенти):
Слабост, парализа или загуба на сетивност в някоя част от тялото (особено ръката или крака)

Сега като се замисля, на мен непрекъснато ми изтръпват ръцете нощем, тази сутрин също се събудих с едната много изтръпнала /без да съм спала на нея/. Но го отдавах на операциите и имплантите и засягането на някой нерв. Може и да е от лекарството - аз съм на Екземестан. Всъщност аз смених Нолвадекс с Екземестан точно когато ми поставиха експандерите, така че спокойно може да е от лекарството, не от операцията.

# 95
Привет, дами! Flowers Four Leaf Clover
Благодаря за новата тема! Simple Smile
Виждам, тревожни сме всички за тоя ковид, макар да се носи слух че хора на химио понасят вируса неочаквано леко. Дано да е така!
Сега, въпросче на което ще съм благодарна да ми отговорите.
На Авастин съм. Пише, не мога да ходя на стоматолог през периода в който ме обработват с него. Обаче на мен ми се счупи мъдрец и ми се реве.
Докато се видя с докторите да питам какво правя остават 12 дни, но аз не съм убедена че ще издържа. Просто трябва да се извади.
Някой в този казус попадал ли е? И как се решава?
Провери си ЛС. Пратих ти няколко тел. номера на лекари в Надежда, за всеки случай ако решиш да питаш по конкретния повод или за нещо друго.

Сърдечно ти благодаря, Нушка!

# 96
И аз мисля, че от лекарството, но просто е ужасна болка. Ще пробвам с болкоуспокояващи пък ще видим.

# 97
На мен ми изтръпват крайниците от химиите( дотук от всички, дето съм минавала), но път точно от Фемара-та, не съм забелязала( в смисъл, че като мине време от вливката, се уталожват нещата)...Но, но е при всеки, различно.
Аз, продължавам да чувам ограничено( все едно са ми изключени половината звуци), болят ме костите( все едно се разпадам на атомчета и всяко се опитва да отиде в различна посока) и нямам никакъв вкус, но съм добре. Щом си ошетах и ядох, значи нещата са добре.

# 98
Здравейте, момичета!

Радвам се за всички, които са преборили или са се разминали с коронавируса. Успех и на останалите!
По въпроса с тестовете- мой близък си е направил в петък антигенен-отрицателен. В събота се разболява, в неделя прави pcr- положителен.

Люба, дано преминеш възможно най-леко през вливките!

Аз съм шести ден след трета вливка с Доцетаксел, Перджета, Херцептин и пети ден след инжекция Longuex, дългодействащ растежен фактор (за пръв път ми я бият). На втори и трети ден се чувствах много зле- болки в мускули, кости, умора. Следващите дни съм по-добре, но си изпитвам сериозна немощ, учестено сърцебиене. Предполагам, че е от натрупването на химията, а и днес прочетох листовката на Longuex- не е шега работа. И все пак има ли някоя от вас подобен опит?
Онколожката ми каза, че след Longuex не изискват контролна ПКК 7 дни след вливката, но ако реша да си пусна, да не се стряскам от високите стойности на показателите. След Longuex пускали ли сте си контролна ПКК?

# 99
Здравейте момичета,

Форест,
Сега си погледнах резултатите от кръвните изследвания.
При вливка на 14 септември и поставен  Лонкуекс на 15 септември, резултати от кръвни изследвания от 23 септември (9 дни след поставен Лонкуекс) показват Левкоцити 69,8.
 От деня на операцията (17-ти ден след поставяне на Лонкуекс) са били 17.9
Нормите са от 3.5 до 10.5

# 100
Привет, момичета!
Имам въпрос, използвате ли медни продукти за поддържане на добри кръвни показатели?
Аз съм пред втора вливка и засега не пия нищо, а и лекарката не ми препоръчва към момента.
Имам подарени пчелен прашец и прополис и само им се чудя.
Поздрави и се пазете.

# 101
Форест aз бях с лонгуекс, обaче при мен нa 5-6 ден след постaвянето й почвaхa болки в костите, нaй-много кръстa и коленaтa. Отминaвaхa зa ден, но първия път бяхa толковa силни, че ми се плaчеше. После имaше леки болки, aмa зa крaтко. Изследвaния не съм си прaвилa.. A зa сърцето..толковa ми препускaше, бумтеше ми в ушите..кaзвaхa че е зaрaди химиятa и го следяхa преди вливкa, но товa ми беше един от нaй неприятните ефекти. Другото беше яки кисилини, уморa, световъртеж,гaдене, солен вкус ( дaже шоколaдa ми беше солен) болки в стaвите, пaрене в очите,зaпек и мaй товa е..кaто след 4 тaтa вливкa тези оплaквaния не отшумяхa двa месецa поне.. До днес имa някои остaтъчни, чaт пaт обaждaщи се от тез изброени, но вероятно е от нещо друго..просто aз ги свързвaм с химиятa.. Simple Smile

# 102
  • Варна
...продължавам да чувам ограничено( все едно са ми изключени половината звуци), болят ме костите( все едно се разпадам на атомчета и всяко се опитва да отиде в различна посока) и нямам никакъв вкус, но съм добре. Щом си ошетах и ядох, значи нещата са добре.

Толкова добре те разбирам, Люба. Аз бях на същата комбинация за 6 вливания. Точно така се чувствах. Очаквай след втората вливка усещане за буца в гърлото, сякаш не си успяла да преглътнеш голямо хапче. До степен да те задушава. Аз дори не можех да търпя тениски, които са около врата. Имах чувството, че ме душат. Хубавото че , че е така първите 3- 4 дни, после всичко е съвсем поносимо...освен падането на косата.

# 103
Една лекарка ми каза, че при хормонална терапия не трябва да се пият витамини от групата Б. Чували ли сте нещо такова?

# 104
  • София
Става въпрос за вит. В 12.

Общи условия

Активация на акаунт