Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 43 440
  • 791
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Искам да го споделя с вас. Просто така.

Ричард е вдовец. Губи жена си след дълга и мъчителна борба с рака. Години по-късно той среща Силия. Влюбват се и заживяват заедно с децата на единия и на другия. След по-малко от година съвместен живот обаче, Силия открива бучка в гърдата си. Отива на лекар и се оказва, че образуванието е злокачествено. Жената трескаво започва да мисли как да спести всичко това на Ричард и децата му, които обича и на които не може да си представи да причини втора среща с рака. Силия се обажда на Ричард и му казва, че се разделят. Без много обяснения. Той обаче е безумно упорит и след няколко седмици нестихваща "борба" успява да я склони да се срещнат. През сълзи Силия му казва, че е болна и не си представя да му причини това. А Ричард възкликва: "Имаш рак!?" и започва да се смее, докато сълзи не потичат по бузите му. "О, Силия, казва, ние се оправяме с рака. Ние знаем как да се справяме с рака. Помислих, че не ме обичаш!"
Известно време след това Силия преборва болестта.
(из "Благословиите на дядо", Рейчъл Ремън)

# 106
  • София
Тита, много е хубаво!

# 107
За витамин Б 12 специално попитах доктор Ганчева дали мога да го пия защото ми е нисък и тя каза, че няма проблем. Изпих една опаковка, но някак си ми е притеснено и втората пропускам да я пия.

# 108
  • София
Bobb, аз пия вече година и половина оригиналния летрозол (не Фемара) и да чукна на дърво, нямам кой знае какви странични реакции. Не знам дали е само до препарат; по-скоро индивидуална реакция. За Вит Б 12 са коренно диаметрални мненията, но явно повече се е наложило старото - че не трябва да се приема.
Тита, много мила история ❤

Аз да се похваля, че днес ми беше РЕТ скенера. Казват, че всичко е наред. И на ядрено-магнитния са добре нещата. Ох, няма такова облекчение... Пожелавам го на всички вас, момичета! ❤🍀

# 109
  • София
Браво, Фло!
Аз утре съм на диспансер. Мисля да отида към 12, дано се размина с голямата опашка.

# 110
И аз мисля, че от лекарството, но просто е ужасна болка. Ще пробвам с болкоуспокояващи пък ще видим.
Не е от лекарството. Трябва да свикваш с мисълта, че има и други неща в живота освен рак Wink Вземи си един блистер мовалис и две блистерчета милгама и за една седмица ще ти мине. Изстинала си, времето е кофти, стрес, нерви, храна, смяна на времето и сезоните, и т.н.
Арми, за вит. В са градски легенди. На мен онколожката ми го потвърди - може да се пият. И специално при ставни и неврологични болки и възпаления точно милгама препоръчват.

# 111
Фло, чаках да пишеш, чудесни новини! Сигурно ти дават крила, наслади се на това прекрасно чувство! ☀️
Олив, успех! 🍀

Момичета, искам да ви питам правите ли си детокс, прилагате ли гладолечение през някакъв период от време, има ли сред вас вегани?

# 112
  • София
Аз почти махнах месото, много рядко ям, за 10 месеца сигурно 4-5 пъти общо. Много добре се чувствам от това - когато хапна вече месо ми става ужасно тежко. Но пък ям риба, яйца и млечни. Често обаче правя изцяло постни ястия, така че сигурно съм половин веган. Simple Smile
В Сити ако съм на диспансерен преглед нали можеше да се пуснат допълнителни изследвания кръвни към техните, ако си платя? Искам да си видя холестерол и др. подобни...само се чудя цените им как са, че веднъж една приятелка в Токуда си пусна и цените бяха 2-3 пъти по-скъпи от Цибалаб например, а те нали са едно със Сити.

# 113
Да ви питам във връзка с грейпфрутите, по време на химиотерапията ги бях изключила от менюто си, сега като съм на хормонална има ли проблем  да ги ям, много ги обичам. Иначе бях ограничила захарта и прясното мляко по време на химиотерапията, после се отпуснах и почнах да ям сладко, е умерено де. Месото не съм спирала, то и без друго след едногодишния цикъл на лечение съм още мудна и отпаднала и нямам сили, ям основно телешко, понякога риба, свинско, по рядко пилешко. Обичам и млечни продукти, но поне прясното мляко се опитвам да ограничавам. Старая се да ям и плодове всеки ден, че преди диагнозата рядко ядях.

# 114
Flo,
А защо си ходила на ПЕТ И на ЯМР?  Някаква особена причина или просто така се следиш? Някой друг прави ли го?
Лейди се загуби?
Много здраве на всички! Heart

# 115
Честит Рожден Ден на Зори!🌻🥀🌺
Здрава и щастлива да си, Зори!🌷🌷🌷

# 116
6
Да ви питам във връзка с грейпфрутите, по време на химиотерапията ги бях изключила от менюто си....
Майка ми е лекувана с лъче и хормонални таблетки, без химия, но каза че са й забранили да яде грейпфрут конкретно. За останалите цитруси не са й казвали да не яде.

# 117
Честит рожден ден, Зори!
Да си жива и много здрава и все такъв слънчев лъч! Flowers Hibiscus

# 118
# 119
  • София
Flo,
А защо си ходила на ПЕТ И на ЯМР?  Някаква особена причина или просто така се следиш? Някой друг прави ли го?

Sheli, защото съм особен случай Laughing
Мастектомията и поставянето на импланти ги правих във Виена и ми е назначена само хормонотерапия. По предписание от австрийските ми лекари трябва да правя веднъж годишно ЯМР на гърдите (+ два пъти годишно ехография на "гърди" и един път годишно скенер на гръден кош и коремни органи).
А РЕТ-скенера ми го препоръча проф. Дудов, като  ме видя колко съм нашашкана и неспокойна относно терапията си. За щастие, се оказа прав.  Истината обаче е, че страховете винаги ще ни преследват с периоди на пикове и спадове...

Относно въпроса на Форест - аз детокс никога не съм прилагала. Ако го направя, ще  е по други съображения. За съжаление, не си промених особено начина на живот след диагнозата. Вероятно защото на подсъзнателно ниво отказвам да приема, че съм болна. Редуцирала съм много сладкото, но поради други причини. Гладолечението го отхвърлям категорично, за мен това е оксиморон. По-скоро има смисъл в интермитентното гладуване; не вярвам Нобеловата награда на японците преди няколко години да е била напразна Sweat Smile

Честит рожден ден на Зори! Много, много  рождени дни да посрещащ със здраве и добро настроение! Flowers HibiscusSparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт