Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 759
  • 791
  •   1
Отговори
# 585
  • София /Абсурдистан
Благодаря за милите пожелания за именния ден. А сега - виртуална почерпка, че днес остарях с още една година!

# 586
Честит Рожден Ден, Лейди! Бъди здрава 🍀

Химията не е толкова страшна наистина, много по-страшна е диагнозата и изпитанието на духа. Аз вече си свикнах с перуката, направо си ми е като коса.

# 587
  • Плевен
Лейди, да си жива и здрава, всички неприятни моменти да останат в миналото!

# 588
  • София
Еха, Lady 😍 Къде черпиш да прескоча?!

Да си жива и здрава, мила!  🎂💐🎉🎁🥂
И се спри вече с тези истории и емоции!
Hug Joy Спокойствие и хубави преживявания ти пожелавам! 😘

# 589
Лейди, всичко лошо зад гърба ти,  само добро да срещаш по пътя си!
Здраве и забавления, повечко веселие, верни приятели, и мнооого, много поводи за празници!
Да си честита! HeartFlowers Four Leaf Clover Wine Glass

# 590
Честита да си Лейди. Много здраве и само хубави неща занапред ти желая.
Момичета някой ще ми каже ли как преминава 5 скенера? Имам дата за другата седмица и започнах да се филмирам.  В смисъл има ли тунел и тракане например като при ямр или прилича на обикновения скенер? Какви са усещанията и колко време продължава?

# 591
Не е страшно.....повече прилича на обикновения скенер, но преди това много се чака и не трябва нищо да правиш( даже и да четеш).

# 592
Честита да си Лейди. Много здраве и само хубави неща занапред ти желая.
Момичета някой ще ми каже ли как преминава 5 скенера? Имам дата за другата седмица и започнах да се филмирам.  В смисъл има ли тунел и тракане например като при ямр или прилича на обикновения скенер? Какви са усещанията и колко време продължава?

Бобб, не се филмирай.
Скенер, като скенер. Не трака и не хлопа, както при ЯМР. Напълно безшумно работи. Не се усеща нищо. Продължава около 20-тина минути, дори може би по-малко.
На мен в Александровска болница ми искаха ден-два ппредварително да направя кръвни изследвания за Глюкоза и Креатинин и да ги нося в деня на изследването. В деня преди скенера и в деня на самияскенер не е желателно да се яде сладко и да се пият напитки съдържащи захар. В деня на скенера, преди процедурата да започне трябва да се изпие по-голямо количество вода, при мен препоръката  беше около 2 литра. Освен това трябва да си носиш 2 малки бутилки вода от по половин литър, в тях ще ти разтворят едното вещество.
Изотопа се поставя венозно. След като ти го влеят ще те помолят да влезеш в една стаичка, където трябва да изчакаш около 40-тина минути в седнало положение, за да може да се разнесе през кръвоносните съдове до всички органи. През това време ще те помолят да изпиеш водата с разтворения в нея контраст. След като времето изтече ще те помолят да минеш през тоалетната и ще те извикат в залата, където се намира самия скенер. Лягаш на него и процедурата продължава около 20 минути, след което си тръгваш. Когато си тръгваш ще пре прекарат през друг изход на сградата, заради радиоактивния изотоп. Препоръката е 24 часа след изследването да нямаш контакт с малки деца.
При мен най-големия дискомфорт беше свързан с температурата в помещенията - както в стаичката за изчакване, така и в залата със скенера. Заради самия скенер я поддържат сравнително ниска. Аз ходих през лятото, когато навън беше около 30 градуса, а вътре около 18 и умрях от студ. На самия скенер може да легнеш и с дрехи, стига да не съдържат метални елементи. В противен случай ще те накарат да ги свалиш.
Общо взето това е.
Успех.

# 593
  • София
Не е страшно.....повече прилича на обикновения скенер, но преди това много се чака и не трябва нищо да правиш( даже и да четеш).

Това пък с четенето защо - за първи път чувам за такава препоръка?

Лейди, да си жива и здрава и дано следващата година да си те случи всичко, което си пожелаеш!

# 594
  • Русе
Дами, дали когато рецепторите на двата хормона са 0 и Хер-а е отрицателен се смята за тройно негативен?

# 595
  • София
Да,тройно негативен е!

# 596

Това пък с четенето защо - за първи път чувам за такава препоръка?

Лейди, да си жива и здрава и дано следващата година да си те случи всичко, което си пожелаеш!
На мен ми се скараха, като си извадих книжката( и телефон не дават да цъкаш), защото се били натоварвали очните мускули. По принцип и докато чаках да ми дойде реда за стаичката, не даваха ни да си говорим, ни да ходим насам-натам. Абе, трябвало да си съвсем отпуснат( то затова и препоръчват и предните дни да се натоварваш физически), защото можело  ако има напрегнат мускул, да  излезе нещо като активност на резултата...... И вътре в стаичките  беше топло, при нас...Доколкото разбрах, е важно условие, за да си отпуснат.....
И съвет- наистина е добре да си подберете внимателно облеклото- да няма ципове, метални копчета, капси и дори давършващи елементи на връзките и да са Ви широки ръкавите....за да не се налага да се събличате.

# 597
  • Русе
Има ли в темата дама с тройно негативен рак? Да сподели за доктора си, клиниката, терапиите... Позната вчера се сдобила с тази диагноза Sad

# 598
  • София /Абсурдистан
Благодаря за милите пожелания, момичета!

# 599
Аз съм Ели 🤓.
Начи ако знаеш, що рев изревах за тройнонегативния.
Милмич ми звъня 🤗🤗🤗
Много ми помогна за което съм й много благодарна 🤗🤗🤗
Осем курса химия имах.
Само това, но съм с масектомия.
Моя доктор (онкология Варна -Николов) даже не го коментира. Действа си без да всява паника. Питай ако мога да помогна с нещо.

Общи условия

Активация на акаунт