Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 786
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
И аз почивам  на Bank Holiday само.

# 736
  • Bristol
Въх, ние оставаме самотно островче в Tier 3, другите две общини минсвали в 2. Тя тази граница между нас и Бристол е толкова размита...

# 737
  • UK
Тъй като аз се занимавам повече с децата, за мен е по-лесно да вляза в рутина и ритъм на ежедневието, но мъжът ми може да се справи съвсем прилично и ако се гътна, съм спокойна, че децата няма да ходят мърляви и гладни 😁
Това ми беше голям страх на мен, аз да се гътна и той да ги прибере в Бг да ги метне на майка си да ги гледа. Абсурд. Сега съм спокойна, но аз започнах работа няколко вечери и уикенди още когато те бяха на 2 и 4 и на него му се наложи бързо да влезе в час  да ги храни вечер, да ги къпе, оправя, приспива и уикендите да пантосват парковете без мен. И той работи по 11 ч на ден, но вечер мен като ме няма, няма измъкване. Сега е татко образец. Аз пък покривам изцяло ваканции и боледувания. Е, вече ако имаме трето, не знам дали и двамата няма да дадем фира тогава.
Аз почивам седмицата на Коледа и ще работя повече по нова година, той обратното. Докато пораснат още малко, ще е така.

# 738
  • Великобритания
Ние си оставаме Тиер 3 , ма то и тиер 4 да сме , пак няма да им уври канчето на някои хора

# 739
За сега аз поемам прехрана (готвене, слагане на храната) прибиране, шетане....абе основните домашни неща. Единственото което мунсе отдава трудно на мм е да нахрани малкия. Нощните хранения също са за мен, но не ме бъркат. Ако имам и дневни напрежения тогава ми дотежава да ставам през нощта, но ако всичко останало е наред съм ок. Все още не работя и не виждам как ще стане докато малкия не тръгне на ясли/градини. Мисля че какввато и работа да потърся, ще работя за неговата градина, поне докато не навърши 3 г. Нямам идея и каква ли работа ще успея да намеря, в Бг работех административна работа, но образованието ми няма начин да бъде приравнено, няма и смисъл. Не знам дали ще успея да намеря работа в офис и дали ще ме вземе някой след като тук не съм работила на подобна длъжност, нямам и идея дали ще се справя. Абе, направо си ме е страх да мисля по тая тема.
Иначе мм много помага когато е вкъщи, не лежи на идеята, че работата вкъщи е женска, равни сме в това отношение. Но определено рядко решава да готви, а докато беше сам си готвеше, та, не му е проблем, но пък и аз обичам да готвя, така че всичко е точно. Най мразя да оправям прането, така че там той помага.

# 740
  • Манчестър
https://www.bg-mamma.com/?topic=1281008.msg41969357#msg41969357

Заповядайте в новата тема...

# 741
Здравейте! Моля за малко помощ. На 13.12 родих момченце и днес отидохме да го регистрираме в registry office, като ни изпратиха линк на имейла, с който да си поръчаме сертификат за раждане. Като отворих линка обаче, излизат само forename и surname(тук явно нямат бащино име), а пък бебчето ни ще си е с три имена. Та въпросът ми е ако се запише с две имена в английския сертификат, след това дали ще има проблем при издаване на паспорт и регистриране в България, защото искаме да си е с три имена? Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

# 742
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дъщеря ми също е родена тук и има бащино име - мидъл нейм.

# 743
И двете ми деца са родени тук и имат first name, middle name ( не е бащиното) и surname.
В Бг, акт се издава на базата на английския акт, така че, внимавайте как и какво записвате и после как ще го преведе преводача. ( както му кажете).

# 744
Благодаря ви! Значи нищо че в линка пише forename и surname. Аз да си изпиша трите имена,нали? 🙂

# 745
Има ли номер да им звъннеш и да питаш къде да напишеш middle ( бащиното) в случая име?
Нашите сертификати са правени лице в лице и служителката попълва имената, както ги бяхме написали на лист. Аз бих им звъннала Simple Smile

# 746
Сега погледнах сертификата и в него където пише име и фамилия са изписани и трите имена.
Ако искате все пак попитайте за всеки случай.

# 747
Минаваме в tier 4, колкото и да обичам да си стоя у дома, взе да ми писва вече. 😐

# 748
  • ENGLAND
Момичета, от няколко дни съм се сбъркала да гледам за матраци. Намам намерение да давам хиляди за матрак, но все пак нещо удобно че съм с проблеми в гърба. Да имате наблюдения на матраците на Wayfair? Харесала съм този https://www.wayfair.co.uk/mattresses/pdp/wayfair-sleep-pocket-sp … ml?piid=765144828
Мъжа ми като фен на Амазон намери тази марка https://vesgantti.co.uk/ Накой да е ползвал такъв хибрид матрак?
Има много намаления сега, но повечето известни марки тук намат европейски размери, трябва ми 160 на 200.

# 749
И ние Веджи, само не знам кой ще го спазва. Нашите съседи снощи имаха гости с преспиване, то постоянно някой има у тях. Писна ми вече и на мен.

Общи условия

Активация на акаунт