Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 819
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Happy Bella, как така се е ваксинирала преди месец? Нали едва сега започва ваксинирането за Ковид-19?

# 601
  • Манчестър
Аз даже се замислих да наема скутер с месечен план, после се освестих Laughing

Взех пуйка за Коледа, аз това правя отпреди да се преместим тук, миналата седмица се добрах и до 2м pigs in blanket от Алди. Много дефицитна стока излязоха те. Миналата година се сетих да питам в магазина някое време, след като излязоха в брошурата, но на рафта беше останал само ехидния смях на продавачите, като им казах какво търся, О, много бързо свършиха. Ти да видиш.

Трябва да ходиш в Алди като отварят сутрин. Аз пазарувам там преди работа в 8 ам и има всичко, обикновено съм първа и касиерките ме знаят,че купувам 13 кутийки боровинки....🤣

Не знам как са с Кен и Кейти морковите изграчки, които бяха голям дефицит минали години, но вчера сутринта беше пълно с тях плюс голям Кен за £20.

# 602
  • До хладилника, който обичам
Да, мина истерията с тези моркови и сега вече не ги търсят толкова май.
Не мога аз, в редовен режим с всички 527 деца само до магазина ми трябва да ходя сутрин ☺️ Сега, като съм от вкъщи, мога, а пък и миналата година сигурно късно съм се сетила. Тая година 3 дена гледах, че ги има на рафта, преди да се изкупят прасетата в одеяло.
И гъска/патка ще взема, ако харесам. Със зеле, ммм.

# 603
  • Истински се вижда само със сърцето.
Тия прасета в одеяло хич не ги харесвам готовите, виж домашно направени да.
В нашия Алди аз пазарувам след седем вечерта и винаги е зареден идеално. Кевин моркови досега не го и отразявах, вчера обаче купих чаша с него за детето.

# 604
  • Glasgow
Aз живея до Алди и го ползвам в супер краен случай, никаква дистанция, редовно само една каса работи, няма селф чек, диспенсърите редовно празни, все някой ми диша във врата. Предпочитам кооп и теско. Тези от вас, които нямате сушилня- как се справяте, съхнат дрехите по 3 дни, аз досега за дебели неща ползвах хотелския доставчик за пране, ама нали сме затворени...днес пряко волята си обикалях моловете по клин, не било толкова страшно Simple Smile)) Ако някой ми беше казал миналата година по това време, че ще ходя по клин и анцунг извън вкъщи...
Има едни сушилници с нагреватели, чудя им се...

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 05:55 от Jokerr

# 605
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз без сушилня съм загинала, но ние имаме много за пране. Пробвай със сушилник с нагревател, чувала съм ч.е са добри

# 606
  • На острова
Оо, без сушилня не тук. И аз не мога да си представя как да се суши една пълно заредена пералня без сушилня. Спомням си за пръв път като дойдох в Англия на гости на ММ, си беше простнал едни дрехи да се сушат из цялата стая, миришеха ужасно на влага. Даже после на второто ми идване нещата бяха още по-зле и много дрехи му изхвърлих на боклука.

Аз Алди харесвам, за разлика от Лидл, който се явява най-близкият до нас супермаркет. Ужасно тясно е и има мега много опашки, а и като селекция на продукти не ми допада и намирам голяма разлика с Алди. Иначе в Теско май най-съм пазарувала, после е Сейнсбъри.

Сега гледах pigs in blankets по на Теско рецепта, смятам да направя за Коледа

https://realfood.tesco.com/recipes/pigs-in-blankets.html

Последно ядох лятото ня едно барбекю, много сочни и вкусни бяха 😋 Иначе основното си е пуешко.

Днес ми беше много студено, бях хоум офис и не можах да се стопля цял ден. То сложих чорапогащник под дънките, пък дълъг ръкав под  суичера, шал си наметнах дори. То нали през през седмицата няма никой у нас и парното е програмирано да почва по-късно, та не знаех как да го сменя. Утре ще ходя да работя на топло в офиса 😀

# 607
  • До хладилника, който обичам
И в България още като си взех сушилня, се родих. По цяла зима няма как да суши човек, особено с деца. И тук имам, много е удобно. Ако няма такъв вариант, сушилник с нагревател, но вероятно няма да е най-евтина опция. Със сигурност допълнителна центрофуга намалява времето за сушене.

# 608
  • Leeds, UK
Happy Bella, как така се е ваксинирала преди месец? Нали едва сега започва ваксинирането за Ковид-19?
Не аз, мениджърката ни се ваксинира. Помня, че на две дози през 3 седмици. Аз само тази седмица получих писмо на работата, че ако искам мога да се ваксинирам priority, заради естеството на работата ми Health and Social care. Аз обаче още не съм сигурна дали ще го направя.
Ножът ми стои в джобчето на шофьорската врата. Не го нося в чантата,  защото съм все с колата.  Дано не се налага да го използвам, че много ме бива с оръжията и хладните, и топлите. 😁Ако е заради детето ми да защитя от нападение, изобщо не ме интересува какъв е законът, със зъби ше му прегриза гръкляна, не с нож.  Не си донесох лъка и въздушната пушка от БГ, ама нямаше как да стане за съжаление. Стрелбата е разкошен и много релаксиращ спорт за мен.

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 00:27 от Happy Bella

# 609
И ние без сушилка сме загинали. А нашата и не работи като хората. Преди време ММ я изблъска и се счупи нещо си и сега суши, но спира на 20 мин. Държим я в гаража и е много досадно. Той сега е решил,,че не я харесва, свиват му се дрехите и тн, като да, така е, но я е пускал на по-силно. Сега е опънал разни въжета в гаража и по-едри неща- пуловери, памталонни и тн, увесва там и пуска стария ни дехюмидифаър. Дребните и детските са в сушилката.
Ние сме посредата между Теско, Лидъл и Алди, но и трите са горе-долу малки. В Алди не ходя почти, не ми харесва, плюс народа който се изсипва там е.... Най-ми харесва Лъдъл, но той е нов, от преди няма и 2г и е добре зареден. Залепен е за Теско и ако няма нещо-до там отскачам. В града имаме и Азда и това е най- големия магазин. Имаме и център, но там са 5 магазина на кръст, три от които са чарити 😂

# 610
  • Leeds, UK
Ей я моята прелест Candy 10 кг.Разкошна е. Как съм живяла без нея не знам.  Върви заедно с помощника😁

# 611
  • някъде в орбита...
В Бг нямахме сушилня, но имахме къде и как да оправим прането. Тук без сушилня не си го представям. То само дребното има две перални поне в седмицата, като добавя останалите дрехи и чаршафи и кърпи (Бога ми, толкова много кърпи Neutral Face), не си представям как ще оцелеем иначе. Айде лятото всеки ден виси една пералня по въжето в двора, но останалата година...

Стрелбата е разкошен и много релаксиращ спорт за мен.
За съжаление тук е и скъп такъв Pensive

# 612
  • Bristol
Ох, без сушилня си трябва добро планиране. Бяхме се засилили да купуваме, като се роди второто дете. Нямаме място къде да я сложим в къщи и гледахме опция в шеда,но не ми хареса идеята да търча през двора с прането и така и не взехме. Суша навън и зимата. Дори и само час два да ги изкарам, за да ги обдухва вятъра, помага. В къщи ги редя на сушилник до радиатора. Има едни сушилни и с обдухване, за тях съм чувала добри отзиви. Нещо такова

# 613
  • някъде в орбита...
Има едни сушилни и с обдухване, за тях съм чувала добри отзиви. Нещо такова
Приятелка има такава, и се кълне в нея. Те са в апартамент, и нямат много място. Каза, че трябва да се внимава с влагата, но иначе много си тачи "чадъра".

# 614
  • Glasgow
Много ви благодаря, сега ще видя кое най ще пасне на нашия хол, аз нали ви казах, че тук са луди и нямат балкони, че много скачали Simple Smile))) Шефът ще ми изпише през хотела и после ще му дам 5-10 паунда, хаха, аз като се преместих в новата квартира и исках всичко ново, някак символично, нови хавлии , дювета, чаршафи, пакито като се активизира всичко намери, снимки праща за цветовете. По същото време имаше в Алди дювета на промо за 12 паунда, пращам му снимка-ооо, скъпо вика и много леко, трябвало намсиколко грама да е, за да е пропър за българка, дето все и е студено Simple Smile Те като им спечелиш доверието са като брадърхуд, помагат яко. Това с нагревателя съм го виждала в един българин, като че ли добре беше. И пази миризмата. Аз като съм си внушила, че сушилнята им маха миризмата на изпраните дрехи, още от Бг, кой знае каква допотопна сме ползвали...Също и миялната, миришат ми на белина после и това е, съдовете Simple Smile
Обещала съм на цялото пакистанско братство хубаво розово масло, те много информация имат за него, като Бай Ганьо ще се запася с мускалите на връщане, бранд да препоръчате? Аз Алтея органикс харесвам и бях намерила и тук веднъж в ТКмакс

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 05:57 от Jokerr

Общи условия

Активация на акаунт