Лидл 145 - Ноемврийска предпразнична

• 153 967
  • 2 964
  •   2
Отговори
# 165
  • София
Днес случайно мернах замразените гръцки питки и се сетих, че някой ги беше хвалил, та взех да не се мина Grinning Ама не мога да намеря обяснението как точно се приготвят, моля някой ако може да ме светне (знам, че се пекат само, ама дали има някаква цака).

# 166
Днес случайно мернах замразените гръцки питки и се сетих, че някой ги беше хвалил, та взех да не се мина Grinning Ама не мога да намеря обяснението как точно се приготвят, моля някой ако може да ме светне (знам, че се пекат само, ама дали има някаква цака).
Аз ги пека на тиган с малко масло, предполагам, че и във фурна и на скара пак ще станат. Много бързо се приготвят, което им е хубавото. Още не съм пробвала да ги ползвам за пица обаче. Simple Smile

# 167
  • София
Аз ги пека на тиган с малко масло, предполагам, че и във фурна и на скара пак ще станат. Много бързо се приготвят, което им е хубавото. Още не съм пробвала да ги ползвам за пица обаче. Simple Smile
Директно от фризера ли ги мяташ на тигана или първо ги размразяваш?

# 168
Мнение за фритюрника с мазнина? Тази функция с пречистването на мазнината за парлама ли е? Има ли го някоя да се похвали Simple Smile

Другият фритюрник бях взела - по-малък и го изхвърлих.

Благодаря, още се чудя. Тъщата преди имаше някакъв но го изхвърли а този ми изглежда готин и джиджан.

# 169
Питките ги оставяш малко да се поотпуснат- примерно 5-6 минути. През това време загряваш фурната, ако ще ги правиш на пици. Гарнираш ги и мушкаш. Може и на тиган. Пак първо се отпускат леко и после в него ги затопляш. Моята щерка, за да не мие тиган си ги топли в мирковълнова. После я намазва със зехтин и ръсва сушен риган.
Да питам спешно за кубчетата мая от Лидл. Взимам за първи път и не знам количеството за колко брашно е.

# 170
Благодаря за темата.
Да се оплача. Ликьор няма.
Взех 2 подправки за кафе,  едното е изпитаното с ванилия и канела,  а другата някаква портикалова...
Има много коледни сладки,  но това което ме интересува,  не.

# 171
Друга тактика видях аз в Кауфланд. Пенсионер махаше горните замърсени листа от зелка с идеята грамажа да е по-малко явно.
Виждала съм да късат Чери домати от клончето пак заради грамажа явно, на гъби да им махат пънчетата ...
Преди няколко седмици в Лидл една жена чупеше листата от карфиола явно с идеята да не тежат като го теглят. Тъй като минах покрай нея да си взема и казах,че е на бройка  си взе 1 глава без да чупи повече листа Grinning

# 172
За кубчето мая- за пекарната ни и 500 гр барашно слагам 1/5 от лидълското кубче. Меря на око, грамаж не мога да кажа.

# 173
А аз искам да помоля Мишка и 13, да предадат на шефовете си, че е добре да има дезинфекция и при излизането от магазина.
В моя нов филиал има. Дезинфектанта е във предверие,  можеш и след пазар да го ползваш. Което е много уместно според мен.

# 174
При нас до дезинфектант имат достъп само влизащите в магазина.

# 175
  • Пловдив
При нас до дезинфектант имат достъп само влизащите в магазина.
+1.

# 176
Така е вероятно във всички филиали, без предверие. Просто трябва да сложат на две места, за да може да има и на излизане.
Но и за това има персонално решение- ако няма такава опция магазинът, нося си спрей винаги и мога да почистя ръцете си, както и на децата, ако са с мен (избягвам да ги водя по магазини сега, но понякога се налага, ако няма при кого да останат).

# 177
  • Mostly in my mind
Много кофти политика на Лидл към родители с малки деца. Да сложат всички Киндер лакомства точно до входа. Joy при вас така ли е?

# 178
Друга тактика видях аз в Кауфланд. Пенсионер махаше горните замърсени листа от зелка с идеята грамажа да е по-малко явно.
Виждала съм да късат Чери домати от клончето пак заради грамажа явно, на гъби да им махат пънчетата ...
Преди няколко седмици в Лидл една жена чупеше листата от карфиола явно с идеята да не тежат като го теглят. Тъй като минах покрай нея да си взема и казах,че е на бройка  си взе 1 глава без да чупи повече листа Grinning

Аз редовно махам горните листа на карфиола (знам че е на бройка), за да успея да го напъхам в торбичката, а също махам дръжчиците на доматите, защото като сложа в торбичка повече бройки, ако не ги махна все има домати с дупки, докато се прибера.
А преди доста години в К видях друга тактика - там нали намалят цените на плодовете и зеленчуците преди края на работния ден и дочувам как две дами разговарят: Ааа, сега докато обиколим магазина още един-два пъти и те пак ще ги намалят... Гледам те напълнили количките с хубавите зеленчуци, ще пообиколят магазина и ще ги претеглят и маркират с намалената цена...хора всякакви

# 179

И аз чупя листа, да не ми тежат в торбата. Не знаех, че    някой ме наблюдава.

Общи условия

Активация на акаунт