Лидл 145 - Ноемврийска предпразнична

• 151 789
  • 2 964
  •   1
Отговори
# 2 610
Да, има. Даже бяха на прИмоция преди 2 седмици с Лидл +
Май са под 2 лв за 250 гр
Благодаря . Значи ще си направя най- накрая лелеяната салата.
А коя царевица би ми препоръчала
Скрит текст:
Бяха ми купили на Фиеста и е отвратителна/ това от друг магазин
  . В последно време все не намирам добра .  Или е сладка или направо зряла и т.н.

# 2 611
Саня,
Скрит текст:
в Кауфланд имат царевица в консерва която не съдържа добавена захар. Само царевица, вода и сол има, на К-класик май беше. Но има и други марки със захар, та си трябва четене на етикета.
Contempladora, усмихна ме Simple Smile Всъщност, точно тази част отдясно е приставката за инхалации Wink Не е за деца, за всички си е.
Леми, да, за белодробни заболявания по-подходящ е уред инхалатор.
Скрит текст:
Освен в размера на частиците има и други разлики. Сауната прави пара и съответно топли инхалации стават с нея; инхалаторът разпрашава частиците до много малък размер- като инхалаторът НЕ загрява нищо и там важните показатели са да може да разпрашава възможно по-голям % частици до под 5 микрона (ако не се лъжа), както и да го прави за възможно най-бързо време. Понеже, ако се използва с физиологичен разтвор+ медикамент е важно да се усвои възможно най-много от лекарството, да не се губи от лекарството (докато инхалаторът работи физиологичният разтвор+ евентуалното лекарство под формата на "мъгла" излизат през маската и ако инхалаторът е по-бавен, по-голяма част от медикамента няма да бъде инхалирана; същото и ако инхалаторът разпрашава по-малък % от частиците до съответния оптимален размер- само най-малките частици стигат "по-навътре" в дробовете). Сега, аз лично не бих слагала сребърна вода в инхалатор! По-добре директно да се накапе в носа. В инхалатор слагам само физиологичен разтвор+ медикамент, ако е предписан.  Купувам физ. р-р Браун, инжекционен разтвор- повтарям в аптеките като на малоумни, но неведнъж са пробутвали на майка ми физиологичен разтвор за нос който не е бил инжекционен, даже е пишело, че не става за инхалации- затова ако не мога да си го купя аз, пращам човек с няколко реда описания+ празна пластмасова ампулка- да няма недоразбрали Laughing Логиката е, че каквото сложиш в инхалатора то стига директно до белите дробове, не е достатъчно просто да е стерилен физиологичният разтвор. По същата причина не използвам за инхалации физ. р-р който е в стъклена банка (има вероятност към дробовете да отиде микроскопично парченце стъкло). А и използвам пластмасовата ампулка макс за ден. Изключително доволна съм от нашия инхалатор- въпреки че е с форма на животинче, избирах го по характеристиките и не съжалявам. Почти винаги сме го използвали само с физиологичен разтвор, дъщеря ми боледува изключително рядко, за 9 години веднъж е пила антибиотик+ инхалации с медикамент (на около 4 г при първото сериозно градинско боледуване), изписаха ни антибиотика едва след като доста време кашлицата не се повлияваше- макар детето да беше вече почти здраво. При инхалации само с физ. р-р при първи признаци на хрема/кашлица сме имали почти 100% предотвратяване на боледуване, ако вече се е разболяла инхалациите много са съкращавали процеса на оздравяване и очистване от всякакви секрети. Simple Smile За синузит можеш да си слагаш от лидълските грейки за джобове- онези самонагряващите с пластинките, които пускат покрай ски екипите. Grinning Също да използваш масажор с инфрачервена светлина/ лампа за нагревки. Друго чудесно средство е с клечка за уши напоена с клеева тинктура да мажеш в ноздрите, сок от лук също помага- тези двете са малко драстични, но имаш ли какъвто и да е секрет в носа облекчават много и действат бързо. Grinning А, за топлите инхалации- поне 2 часа след топла инхалация не трябва да се стои на студено, в стаята трябва да е топло! Голям спам стана, но слагам в скрит текст.... Laughing

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 00:33 от dolce miele

# 2 612
  • София
Ох долче, така хубаво обясняваш значи. Инхалатор имам и съм 100% съгласна с всичко, което написа. Освен сега да ходя и за сауната 😃 главно за отваряне на порите преди почистване на лицето бих я ползвала.

# 2 613
Contempladora, усмихна ме Simple Smile Всъщност, точно тази част отдясно е приставката за инхалации Wink Не е за деца, за всички си е.
Благодаря, Долче! Simple Smile А голямата приставка само за козметични цели ли е? Нямам идея, понеже моята стара сауна си е само с тази широка приставка и другата не мога да си представя дори как се ползва. Grinning
П.П. Вероятно тази тясната не позволява да се "губи" толкова парата и се смята за по-ефективна за здравословни цели? Така си го обяснявам.

# 2 614
Да, сребърната вода слагам към физиологичния разтвор в инхалатора. По лекарско указание и под медицински контрол съм правила такива инхалации. Аз лично силно не препоръчвам в носа да се слагат прополис, лук, ракия, лимон и подобни. Сигурно има хора, при които ще помогне. Ако обаче се случи човекът да е с тънка лигавица, какъвто е и моят случай, последствията ще бъдат трагични, като може да се стигне до трайна и необратима атрофия.

# 2 615
Contempladora, тя и голямата приставка върши работа и за инхалация, освен за козметични цели. Просто с по-малката приставка парата се концентрира повече и не отива настрани (където за инхалация не е нужна). Тоест, по-ефективна е топлата инхалация. Чувала съм, че с фуния над тенджера с гореща вода се постига подобен ефект...но не съм пробвала.
Соул, ракия и лимон в носа не съм пробвала и няма как да препоръчам. Blush А клеева тинктура и сок от лук препоръчвам при състояния когато има секрет от носа, не на суха лигавица. Ако нямам хрема не слагам нищо, много ясно Simple Smile За сребърната вода- щом е по указания от лекар е ок. Аз съм на принципа само каквото е предписано от лекар за инхалатора, иначе го използвам само с физ. р-р да ми е мирна главата. А и не знам как бих дозирала сребърната вода на своя глава- с физ. р-р няма какво да се обърка. Препоръчвали са ми разни познати да използвам инхалатор с чай от лайка или други отвари- мерси, да си го използват те така.
Десислава, аз сауната основно за козметични цели я използвам. По-рядко за топли инхалации.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 00:47 от dolce miele

# 2 616
Да, Долче, разбрах те. Проблемът е, че при тънка лигавица, дори и да има секрет, клеева тинктура (95% спирт!) може да направи големи поразии. За дозирането на сребърната вода - хич не го дозираха с точност, просто отливаха от шишенцето в инхалатора. Ефектът беше отличен при мен. За по-леки състояния само физиологичен разтвор трябва да е достатъчен, аз съм се убедила в такава мека терапия и съм й фен.

# 2 617
Аз като си купя сауната, ще я използвам с капки масло от чаено дърво. Най-вече за поддържане на кожата я искам, но междувременно ще вдишвам и парата, така че мисля, че ще е добра покупка.

Шипковият мармалад на Родна стряха много ми хареса. Леко кисел, точно както трябва да си е. За съжаление бяха свършили сладкото от вишни, но май ще стана фен на мармаладите на Родна стряха.

# 2 618
Соул, имам 2 вида клеева тинктура- и на двата пише 30% пчелен клей (прополис), етанол 40%/ 10% vol. Не ми се струва като 95% спирт... Thinking

# 2 619
Сакън някой да не пропусне пазаруване. Не го разбирам това, затварят само част от обектите и то предимно в молове, затварят и кръчмите та знам ли, може тия хора иначе само по кръчми и ресторанти да ядат и сега да пазаруват повече... Абе паника да има, не е важно как и защо, да има там.
Каня се да ходя утре все пак да го видя тоя фритюрник с горещ въздух, ама не се знае кога ще стигна до там. Дано да са се поуспокоили до тогава пазаруващите, то моето ще е в късния следобед или направо вечерта.
За по-сигурно иди през нощта. Няма да има други пазаруващи.
Странни хора сте понякога... Къде ме видяхте да казвам че ще отида късно за да няма други пазаруващи? Че е досадно и не го разбирам - така си е, спор няма. Че мразя да ми дишат във врата - мразя, независимо има ли пандемия или не. Ами не е нормално пък.
Това че си пожелавам да са се поуспокоили докато намеря време да отида явно не се отчита като вариант. Ама на, някои сме на работа и не можем да висим от сутринта когато отварят магазина, в навалицата... та се налага да ходим вечер. Не предполагах че това би смутило някого чак толкова.

# 2 620
А в Лидл дали се продават целувки, та да мина с един пазар или да търся в кварталния магазин?

# 2 621
Не съм виждала такова нещо

# 2 622
  • Велико Търново
Някой с отзив за душ комплектите ( пита и слушалка) предлагани другата седмица?
Дори ако някой има ще съм благодарна да снима и покаже, може и на лс Simple Smile

# 2 623
Казаха, че са добри, но и аз искам снимка.

# 2 624
Добрах се аз до еър фрайъра. Имаше само 4 при нас. Аз и един мъж взехме по един, останаха 2 (това на Канала, бг дружба, Консерваторията - който, както го нарича Simple Smile) Довечера ще гледам да го отворим и евентуално пробваме. Да не стане "много шум за нищо" Simple Smile.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 08:52 от Venel82

Общи условия

Активация на акаунт