Лидл 145 - Ноемврийска предпразнична

• 150 022
  • 2 964
  •   1
Отговори
# 1 545
Тия рендета, дето са реплики на Мулинекс, включая и него, имаха доста отрицателни отзиви, че не правят нищо. Взех си обикновено ренде от "Кауфланд" и със сигурност мога да мина подобно ренде по бързина на стъргане. ( умря циганката, дето ме хвалеше, но е факт, че върши страхотна работа).

# 1 546
Не съм срещала отрицателни отзиви. Защо?
Аз съм доволна..бачка си. Пази ти пръстите. Какво му е?

# 1 547
Имаме ел.рендето на Силвър крест и в къщи много сме доволни, ползваме го предимно зимата. Най-много ни харесва, че когато стържа на обикновено ренде, от зеленчуците изтича сок, и салатата става на супа, нещо което не се случва с ел. рендето.

# 1 548
Преди се бях надъхала да си го купувам и четох, че е доста бавно. Това ме отказа. Отделно докато нарежа зелето в подходящата големина, за да влезе в отвора, ще ми се отяде салатата.

# 1 549
Тия рендета, дето са реплики на Мулинекс, включая и него, имаха доста отрицателни отзиви, че не правят нищо. Взех си обикновено ренде от "Кауфланд" и със сигурност мога да мина подобно ренде по бързина на стъргане. ( умря циганката, дето ме хвалеше, но е факт, че върши страхотна работа).
И аз не бих купила ел. ренде. Само ще се чудя и него къде да го държа, и миенето е играчка. Преди много години, преди да се скапе кухненския робот, рендетата съм ги ползвала само няколко пъти и се отказах.
Имам ренде Бьорнер, от V образните, стар вариант. Дълги години върши идеална работа за всичко, не заема място, мие се за секунди. При това няма нужда да се реже на малки парчета. Използва се при всяко готвене за рязане на лук - става за секунди и човек няма кога да се разплаче. Спокойно може да се реже четвърт зелка или дори половин, ако е по-малка.
Ако нещо трябва да се настърже много фино, тогава стандартното ренде.

# 1 550
Минавам да кажа, че фует-а ми хареса. Следващият път ще си взема няколко и ще ги увеся някъде за два три дена, че ми е една идея по-влажен.

Така е, по-влажен е
Днес мн се изнервих на коридора! Тръгваме за Витоша, ММ вика като се прибираме ще вземем нещо от Лидл и ще запалим барбекюто. Казвам няма да стане, има коридор. Отбиваме и спираме на тъпия Лидл на Раковски. За две тарелки чаках половин час. Пред мен имаше само пенсионери. Имаше един зъл дядо с бастуни, който започна да крещи как трябвало да има коридор за младите, а те да ходели когато искат. Изумях! Бива егоизъм, бива простотия. Само възрастта и състоянието му ме спряха. В резултат закъсняхме за 11 часа с минути и ченгетата не ни пуснаха да се качим. Отидохме в парка. В супермаркета влизаха всички накуп. Демек пак само някои спазваме. Адски дразнещо!

# 1 551
Имаме ел.рендето на Силвър крест и в къщи много сме доволни, ползваме го предимно зимата. Най-много ни харесва, че когато стържа на обикновено ренде, от зеленчуците изтича сок, и салатата става на супа, нещо което не се случва с ел. рендето.

Преди се бях надъхала да си го купувам и четох, че е доста бавно. Това ме отказа. Отделно докато нарежа зелето в подходящата големина, за да влезе в отвора, ще ми се отяде салатата.

# 1 552
Минавам да кажа, че фует-а ми хареса. Следващият път ще си взема няколко и ще ги увеся някъде за два три дена, че ми е една идея по-влажен.

Така е, по-влажен е
Днес мн се изнервих на коридора! Тръгваме за Витоша, ММ вика като се прибираме ще вземем нещо от Лидл и ще запалим барбекюто. Казвам няма да стане, има коридор. Отбиваме и спираме на тъпия Лидл на Раковски. За две тарелки чаках половин час. Пред мен имаше само пенсионери. Имаше един зъл дядо с бастуни, който започна да крещи как трябвало да има коридор за младите, а те да ходели когато искат. Изумях! Бива егоизъм, бива простотия. Само възрастта и състоянието му ме спряха. В резултат закъсняхме за 11 часа с минути и ченгетата не ни пуснаха да се качим. Отидохме в парка. В супермаркета влизаха всички накуп. Демек пак само някои спазваме. Адски дразнещо!
За съжаление много от пенсионерите в този квартал (аз там живея) са нагли и безсмъртни. Почти никой от тях в магазина не е с добре сложена маска и всички се блъскат в тебе постоянно.Иповечето дори не реагират, като им направя забележка.

# 1 553
Само не разбрах кое от тези неща прави Лидл "тъп"...
Никой, работещ в хранителен магазин или аптека не е щастлив при сегашните нареждания. Също така, никой не иска и глоби, така че се старае да ги спазва.
Изпоизнервиха народа с тия коридори, друго нищо не постигнаха. Навред паника, опашки, сякаш е последен ден в който могат да идат да пазаруват и вече край.

Факт е че доста от по-възрастните хора не са особено стриктни да спазват дистанция, маски и тем подобни. Ама те и преди си бяха така, а сега откакто има коридор за тях вече ще ги убият с камъни че са се осмелили за нещо, което са им предоставили по право. Дали са им го, те не са молили за него.

# 1 554
А, много е гот да настържа с ел. рендето цяла зелка, да я сложа в кутия в хладилника и да имам салата за секунди- само за овкусяване. Че и е хрупкава и свежа. Heart Eyes Нищо не ми се отяжда.  И миенето никаква играчка не е, елементарно е.

# 1 555
Аз за зелето специално си взех ренде мандолина, пак от Лидл Grinning
Иска малко внимаване с пръстите като стигнат близо до острието де, че голям резен зеле не става с предпазителя да е. Обаче за нула време омотвам цяла зелка, тънко като кадаиф става ако така го искам. По-малко място заема от електрическото, а и аз май основно за това го ползвам.
Иначе същата процедура нататък - затворено в хладилника и поне 2 дни напред салатата ми става за секунди.

# 1 556
Имам такова ренде, почти не го ползвам. Ползвам си миксера. Защото нямам обикновено ренде. Simple Smile

# 1 557
Не знам, кое му е бавно на рендето. Използвам за тиква, зеле, моркови, цвекло, тивкички. Никога не бих си причинила стъргане на ръка, камо ли пък на цяла зелка, то хвърчи навсякъде. Много съм си привързана към ренденцето аз Simple Smile

За какво се използват торбичките за зеленчуци? За съхранение или да се слагат вътре по време на пазар?

# 1 558
Тиква си меля в чопъра и определено не е зле.
Имах предубеждение и стържех .
Но един ден след дълга борба с една огромна тиква цигулка ... просто сложих в чопъра - и стана тиквеника - грам не се усещаше разлика.
Вече не се мъча излишно .

# 1 559
Ел рендето ми е незаменимо есента - цвекло,моркови тиква стържа. Преди ми беше адски тегаво.

Общи условия

Активация на акаунт