Секцио или естествено раждане

• 42 817
  • 546
  •   1
Отговори
# 285
Аз се сещам за едно предимство. Стресът може да забави самото раждане. А съм убедена, че моите раждания бяха леки, защото отидох спокойна, все едно ще пия кафе с приятелки. Не си позволявах да се стресирам. Адски болки не съм имала. Но не всеки може да запази такова спокойствие. Мен ме беше страх от секцио. Важно е финалът да е хубав, без значение от начина на раждане. За забравянето.. ми не се забравя, но и не гледаш детето си и да го преживяваш наново. Просто помниш, че те е боляло. След секцио пак боляло.

# 286
  • София
Помня си всяка секунда!
Ама тези пусти контракций, като започнеха си викам,, хайде отново 2,3 мин болката"и като дойдеше самата контракций си викам,, не не не край, немога,умира, предавам се....." минават тези 2мин и всичко си се връща пак нормално, но докато текат си мислех че няма да издържа, все едно ми бъркат с клечки под ноктите, но финалът си е УНИКАЛЕН 😎няма такова ЧУДО на този свят с което да го сравня

# 287
Ох, че боли раждането, боли, и то много. Обаче, веднага щом родих мощният прилив на окситоцин ме изпълни с непознато дотогава чувство на съвършенното щастие. Все едно бях в рая. Някаква тотална нирвана. Изобщо не си спомнях, че ме е боляло. Тялото ми пулсираше от адреналина, но ми течаха сълзи от щастие. Двата най-велики момента в моят живот. От всичко най-много ми харесваше, че усещах бебето, сякаш заедно се родихме (и аз с тях, за мен като прераждане). И се чувствах геройски. Винаги съм била голямо шубе, обаче за раждането излязох истински войник. Аз нищо по-добре не съм правила в живота. Природата е велика, черпи ни със страхотен коктейл от хормони на щастието, съвсем заслужено след големият зор.

# 288
  • София
Тъй като аз отворих темата се извинявам, че се превърна в спор секцио или естествено. Не беше това целта. Точно за да не се случи това написах, че съм запозната с + и - и на двата вида раждане и за себе си съм избрала секциото. Не мисля, че има нещо общо с по нататъшното ми отглеждане на детето както една от вас ме обвини, че щом ме е страх от раждането не и се мисли за след това. Не мисля и, че жените със секцио по медицински причини или не са по-малко жени и майки от останалите родили естесвено-трудно или не.  И да търсех мнение и подкрепа в БГМАМА, но ще ми е май за последен път. Почувствах се зле, тъй като от самото начало на бременността ми попитах моя лекар дали има проблем да родя секцио и тя 9 месеца ме уверяваше, че няма. И в последните ми седмици чувам “ Ами каквото и да решиш дръж ме в течение” , “Ами ти е София ли реши да раждаш “ и т.н.  Все неща с които показва, че не и се занимава с мен и с моето мнение. Абсолютно за всяка услуга от бременността ми съм си заплатила-изследвания, витамини, прегледи, морфологии, тонове. Нищо безплатно нямах и на нея и беше добре и се държеше любезно. И сега когато идва време за раждане, което също искам да си платя, тя ме праща в София…  Благодаря на всички за мненията. Нека да спрем до тук 🍀
Много е кофти така да те мотаят. Ако си решила секцио, намери друг лекар, град и пр.  Тия героични истории са адски мили и надъхващи, ама ако не са твоето, действай както знаеш и искаш.
Всеки ме знае във форума: три нормални раждания, никога не съм имала страх или пресантимани, ама първо раждане мега тежко, уж Апгар 9 и 10, аутист.Бях супер позитивна, държа на болка, имам и широк ханш, Ха! Идеална за нормално раждане.
 Второто и третото, с упойка- не ме хвана, явно съм феномен. Второто се роди лесно, третото-не толкова. Реших се на три нормални, щото след първото се изсипах и трябва да се оперирам. На други, явно, вагиналното не пречи. Аз след първото раждане бях лом, с кръвозагуба и се възстановях месеци.  Не се и възстанових. Трите ми раждания са при един лекар, голяма жена е, и професионалист.
Твърдо за секцио, със сериозни тестове за упойки.

# 289
Би било добре да спре да се говори за секциото все едно е лесен вариант. Това "лесно майка не се става" е малко смешно да се използва относно сериозна коремна операция, която се възстановява напълно месеци след това. И двата варианта не са лесни. Стига се изкарвахте нещо повече от родилите секцио. И двата варианта си имат рисковете, болката и усложненията .. и това как една жена е родила или е избрала да роди няма общо с това каква майка ще е или колко герой е. Медали не раздават 👀

# 290
  • София
Всъщност родилите секцио говорят за това като лесен вариант и обясняват колко бързо е станало и после как бързо са се оправили.

А изявленията в стил колко вълшебно и съвършено е раждането аз лично ги подминавам при все, че моето може да се причисли в тази група и не мига да се оплача.

# 291
Всъщност родилите секцио говорят за това като лесен вариант и обясняват колко бързо е станало и после как бързо са се оправили.

А изявленията в стил колко вълшебно и съвършено е раждането аз лично ги подминавам при все, че моето може да се причисли в тази група и не мига да се оплача.
Аз мисля че изобщо не е лесно нито нормално раждане нито секцио.
Аз родих секцио по медицински причини.
Няма значение как ще роди една жена важното е всичко да е наред със майката и бебето и.
За мен че аз съм добре и че моята рожба се роди  жив и здрав това е хиляди пъти по важно..
Лекарите преценят да ли можеш нормално или секцио.
Не е нужно да се пишат какви ли не неща само да се паникюсват бъдещите мами като четат какво е писано за раждането.
Естествено че всяко раждане е различно .

# 292
  • Beyond the stars
Вся някак ще излезе от там и лесен начин да се случи няма. Това е.
Другото е разтягане на локуми. Всеки познава жени родили за 30 мин и такива за 3 дни, както и с тежко секцио и такива, дето са били пушка на другия ден. Важното е да си спокоен с лекаря и избора си.

# 293

Аз мисля че изобщо не е лесно нито нормално раждане нито секцио.
Аз родих секцио по медицински причини.
Няма значение как ще роди една жена важното е всичко да е наред със майката и бебето и.
За мен че аз съм добре и че моята рожба се роди  жив и здрав това е хиляди пъти по важно..
Лекарите преценят да ли можеш нормално или секцио.
Не е нужно да се пишат какви ли не неща само да се паникюсват бъдещите мами като четат какво е писано за раждането.
Естествено че всяко раждане е различно .
Само знам че като родих ми съобщиха че съм загубила 700 грама кръв.
За това казвам че нищо не е лесно.

# 294
Нямам време да изчета 70 коментара, но от мен да знаете - приоритет номер 1 е да изберете правилния за Вас лекар. Направите ли това, направили сте всичко.
Ако лекарката Ви бяга по тъча и Ви поставя в кофти ситуация точно преди финала, ако трябва ще намерите лекар в съседен град. Може пък там да Ви е късметът.
Раждали съм 2 пъти - естествено и секцио (по мед. причини). След секциото се възстанових много по-бързо и бях много по-добре.

# 295
Момичета, смятате ли, че възраст над 35г е предпоставка за секцио за първо раждане?

# 296
Момичета, смятате ли, че възраст над 35г е предпоставка за секцио за първо раждане?
Не

# 297
  • София
Някакви здравословни проблеми имате ли?

# 298
Не. Аз родих второто си дете на 35 г много по-бързо (около 2 часа) и по-лесно от първото.

# 299
Не, възраст над 35 г. само по себе си не е фактор за секцио. Трябва да се прецени цялостното здравословно състояние.

Общи условия

Активация на акаунт