Секцио или естествено раждане

• 42 789
  • 546
  •   1
Отговори
# 300
Аз съм на 38 години, първа бременност. По мнение на професор, при когото бях на преглед миналата седмица, на тази възраст тъканите вече нямат тази разтегливост, която е при по-младите жени, НО все пак това не е предпоставка за секцио /предполагам това значи, че ще имам повече разкъсвания и съответно шев и кройка при нормално раждане Thinking/. Все пак, каза, че ако има дори един индикатор за проблемна бременност, предвид че тази ми е първа, препоръчва секцио. Та така...
При теб има ли някакво усложнение?

Момичета, смятате ли, че възраст над 35г е предпоставка за секцио за първо раждане?

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 08:25 от Briseis_Bee

# 301
Briseis_Bee, на този етап не и дано няма и занапред. Единствено фактът, че съм на НМХ, но това май не е предпоставка. Най-вече е възрастта, което е реален фактор, макар и не задължаващ, и моето желание.

# 302
По тази тема бих искала да споделя следното нещо. И да отбележа, че начинът на раждане е право на информиран избор: https://www.st.lazar-hospital.com/bg/news/estestveno-razhdane-il … r-za-vsyaka-zhena

# 303
По тази тема бих искала да споделя следното нещо. И да отбележа, че начинът на раждане е право на информиран избор: https://www.st.lazar-hospital.com/bg/news/estestveno-razhdane-il … r-za-vsyaka-zhena

Съгласна съм със статията, всяка жена трябва да има право на информиран избор.

# 304
Никога, ама никога не си причинявайте естествено раждане. Много мои приятелки си премълчаха за последствията от него, иначе никога нямаше да направя тази грешка. Бях с избор на екип. Забързаха ми раждането с окситоцин ( това прави раждането ужасно болезнено). Получих ужасни хемороиди, които според мой познат лекар ще трябва да махам, защото никакви кремчета и свещички и бани със смрадлика не помагат. Вече 3 месеца не мога да седна, не мога да спя от болки, а за детето едвам се грижа. Преди раждането не съм имала проблеми с хемороиди, от гадното скапано естествено раждане се получиха. И другите жени в стаята, в която бях също бяха имало този проблем при предишните раждания. Мисълта ми е да не си мислите, че съм единичен случай и че вас ще ви пропусне, защото аз нямах никакви предпоставки това да се случи, стомаха ми беше редовен през цялата бременност както и преди нея. Не мога да спра да съжалявам,че не избрах секцио, уж да спестя коремна операция си докарах разкъсвания, шевове, хемороиди и сега ще следва операция и на хемороидите, а дори не мога да намеря достоверна информация къде да я направя, защото крие риск ако лекаря сбърка да се насираш цял живот, е тфа е истината за скапаното естествено раждане, за това масово вече раждат секцио!

# 305
Никога, ама никога не си причинявайте естествено раждане. Много мои приятелки си премълчаха за последствията от него, иначе никога нямаше да направя тази грешка. Бях с избор на екип. Забързаха ми раждането с окситоцин ( това прави раждането ужасно болезнено). Получих ужасни хемороиди, които според мой познат лекар ще трябва да махам, защото никакви кремчета и свещички и бани със смрадлика не помагат. Вече 3 месеца не мога да седна, не мога да спя от болки, а за детето едвам се грижа. Преди раждането не съм имала проблеми с хемороиди, от гадното скапано естествено раждане се получиха. И другите жени в стаята, в която бях също бяха имало този проблем при предишните раждания. Мисълта ми е да не си мислите, че съм единичен случай и че вас ще ви пропусне, защото аз нямах никакви предпоставки това да се случи, стомаха ми беше редовен през цялата бременност както и преди нея. Не мога да спра да съжалявам,че не избрах секцио, уж да спестя коремна операция си докарах разкъсвания, шевове, хемороиди и сега ще следва операция и на хемороидите, а дори не мога да намеря достоверна информация къде да я направя, защото крие риск ако лекаря сбърка да се насираш цял живот, е тфа е истината за скапаното естествено раждане, за това масово вече раждат секцио!

Ужас!
Много жени крият през какво преминават, раждайки естествено. Благодаря  за споделената информация.
Консултирайте се с този доктор, много добър хирург е. :
https://www.hospitalsofiamed.bg/%D0%94-%D1%80%20%D0%90%D0%BB%D0% … D%D0%BE%D0%B2/h20
 Пожелавам Ви успех и дано болежките Ви по-скоро да отминат!

# 306
Интересно, че и мъжът ми има много неприятни хемороиди от една година насам и му предстои преглед при хирург, пък не е раждал...
Много други хора (включително и мъже) също!
Те и за секциото много жени премълчават последиците...

# 307
Интересно, че и мъжът ми има много неприятни хемороиди от една година насам и му предстои преглед при хирург, пък не е раждал...
Много други хора (включително и мъже) също!
Те и за секциото много жени премълчават последиците...
Аз имах хемороид знаете ли как се излекува  със цикатадрина овули зелената 2х1 вечер се поставяха се сутрин и вечер.

# 308
Да и без раждане може да се получат хемороиди, но там вече играе роля начина на живот и хранене, но при положение че живеете така да каже здравословно и се грижите за тялото си и   после да се сдобиете с този кошмар е ужасно. Ако някой ви каже,че е излекувал хемороиди ви лъже, според проктолога при който ходих това е само временно затишие, точните му думи бяха, че лечение със свещички и кремове няма, след време пак рецидивират.

# 309
  • София
Голямо изказване, защото ще имате хемороиди не раждайте естествено... Доста жени и без раждане пак си имат хемороиди, при други се получават по време на бременността, при трети изобщо не се появяват.

# 310
Аз имам, а съм с две секцио. Не ми допадна тоя хейтърски привкус. Аз пък след секциото нямам чувствителност на мястото на операцията. Кърмата ми беше много оскъдна и т.н, и т.н...
И там си боли, ще видиш втория път Simple Smile

# 311
Това, което описвате е далеч от естественото раждане. Това раждане е вагинално - дирижирано и форсирано.
Аз пък мога да Ви кажа - не раждайте секцио, защото имам все повече познати с истмоцеле и аз самата съм се запътила към такава диагноза. Вие ще кажете сигурно: “Какво е истмоцеле?”. Ами, “израждащият” Ви АГ, демек оператор, би трябвало да Ви е обяснил, за да вземете информиран избор, ама не само на приказки.

# 312
  • София
Аз имам, а съм с две секцио. Не ми допадна тоя хейтърски привкус. Аз пък след секциото нямам чувствителност на мястото на операцията. Кърмата ми беше много оскъдна и т.н, и т.н...
И там си боли, ще видиш втория път Simple Smile
Секциото няма отношение към слизане на кърмата и дали ще имате изобщо Simple Smile

# 313
  • София
Аз имах хемороиди през цялата бременност от момента, в който се показа корема. След раждането се прибраха. Чак толкова категорично как всички жени премълчават последствията…

Май следродилната депресия говори по-силно в случая.

# 314
Секциото няма отношение към слизане на кърмата и дали ще имате изобщо Simple Smile
Има, има, как да няма ? От болката може изобщо да не ти дойде кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт