Секцио или естествено раждане

• 41 362
  • 546
  •   1
Отговори
# 480
Аз хемороиди получих още орез бременностите.Раждането само ги позиционира добре и сега имам една разтеглена кожа там, те рядко ме тормозят.
Две нормални раждания имам, перинеотомия и епизиотомия, предизвикани. скачане на корема-всички екстри.Сега съм на почти 45г., имам изпускане на урина при скачане понякога и рязко стягане на корема, друго не.Не съм сигурна дали разместване и пролапс на органите не се получава от самата бременност.Изброените оплаквания имам в последните години, раждането първото е преди 19г. , второто преди 12г

# 481
Чела съм, че самата бременност може да предизвика пролапс и хемороиди, както и напредването на възрастта. Но и вагинално раждане, особено инструментално, може да има такива последствия.

# 482
И към раждалите секцио- има ли някой с някакви дълготрайни последици?
2 пъти минах през секцио. Единственото дълготрайно ми е белега, който вече едва се вижда. След второто сякаш по-отпуснат ми остана корема, но може и да си е просто от повторна бременност, бебето беше по-голямо, годинките ми повече. Но това са бели кахъри.
Разбирам дилемата. Пробвай се да разбереш как би се чувствала по-спокойна.
Представи си, че утре ти кажат: налага се да е секцио. По-скоро ще ти олекне ли или по-скоро ще се натовариш психически?
Пробвай и с естествено: АГ е привърженик на естественото и ти казва - задължително ще родиш естествено (само като теоретична постановка). Как би се почувствала.
С първата бременност имах доста страхове и от двата типа раждане. Четох доста истории, статии. И все бях в стрес и дилема. Аз имам дългогодишни проблеми с очите и АГ ме прати на консултация с очен. Там ми излезе повишено очно налягане, изтънени ретини, -7 диоптъра и още нещо. Та очния ми обясни че естественото раждане ми е силно противопоказно и ще наложи секцио. Обратно на очакваното това ме успокои невероятно. Някак си отдъхнах, че вече е ясно. Определихме си дата, подготвих се, всичко мина точно. Пак си боли доста първите няколко дни, но пък се друсах с обезболяващи. 😅
Вторият път беше същото.
Първо бих послушала доктора, на който имам доверие. Но ако ми даде избор, бих послушала вътрешното си усещане.

# 483
Бих избрала секцио. Макар и да имам опит с естествено раждане. Смятам, че секциото е по-добрият избор.

# 484
Аз хемороиди получих още орез бременностите.Раждането само ги позиционира добре и сега имам една разтеглена кожа там, те рядко ме тормозят.
Две нормални раждания имам, перинеотомия и епизиотомия, предизвикани. скачане на корема-всички екстри.Сега съм на почти 45г., имам изпускане на урина при скачане понякога и рязко стягане на корема, друго не.Не съм сигурна дали разместване и пролапс на органите не се получава от самата бременност.Изброените оплаквания имам в последните години, раждането първото е преди 19г. , второто преди 12г
Може ли да спод3лиш колко време продължиха ражданията и защо скачане по корема

# 485
Натискат корема на родилката, за да не дадат на бебето да се връща назад при контракциите.Сега…при мен беше подпиране с ръка, но съм чувала по-сериозен натиск да се оказва.
Първото, предизвикано- 5ч и 20мин., бебе, родено 3 дни след термин, 4200/55см.
Второт предизвикано- 3ч и 45мин., бебе, родено седмица преди термин, 3900/52 см

# 486
Здравейте! Моля за вашето мнение по повод  раждане. Имам вродена луксация на тазобедрените стави. Препоръката на ортопеда е раждането да е секцио, понеже било опасно да родя естествено . А и  аз вече имам две коремни операции -  спукана киста на яйчника и втората е възпален  апендикс. Моля за съвет. Да рискувам ли да родя нормално, въпреки препоръките на ортопеда или да избера секцио?

# 487
  • София
Ами при положение, че имате препоръка и не вярвате се консултирайте с АГ или друг ортопед. Едва ли някой може после да изтърпи последствията вместо вас ако нещо стане.

# 488
  • Sunshine state
И аз не го разбирам това. Казвате, че доктор Ви е посъветвал са родите със секцио. Едва ли във форума ще Ви дадат по-добър съвет от лекаря.

# 489
Е, как ще рискувате при положение, че ортопед ви е препоръчал да е секцио?! Консултирайте се с още един лекар ако не му вярвате. Това, че имате други коремни операции не е пречка за секцио. Коментирайте тези неща с АГ.

# 490
Слушайте лекаря. Щом ви е казал секцио, значи се налага секцио по медицински причини. Защо ще рискувате?

# 491
  • Телиш/Плевен
Здравейте! Моля за вашето мнение по повод  раждане. Имам вродена луксация на тазобедрените стави. Препоръката на ортопеда е раждането да е секцио, понеже било опасно да родя естествено . А и  аз вече имам две коремни операции -  спукана киста на яйчника и втората е възпален  апендикс. Моля за съвет. Да рискувам ли да родя нормално, въпреки препоръките на ортопеда или да избера секцио?
Не бих рискувала, щом имам препоръка от лекар.

# 492
Имам 3 нормални раждания- с две ръце съм за секцио. Второто и третото родих нормално пак, защото вече се бях прецакала. Мен упойка не ме хвана при второто и третото раждане, за първото не съм искала. Болката отминава, пораженията остават.
Какво точно имате предвид под поражения, ако е удобно да питам?

# 493
  • София
Имам 3 нормални раждания- с две ръце съм за секцио. Второто и третото родих нормално пак, защото вече се бях прецакала. Мен упойка не ме хвана при второто и третото раждане, за първото не съм искала. Болката отминава, пораженията остават.
Какво точно имате предвид под поражения, ако е удобно да питам?
От тези типове, хващам удобен линк с обяснение, не ползвам продуктите.
https://kegel8.bg/smakvane-na-matkata-vlagalishtnite-steni.html

# 494
  • Пловдив
Естественото раждане бих препоръчала, защото е минимално инвазивно и възстановяването е по-бързо. Но важи, ако няма противопоказания. Ако има или нещата се закучат, не бива да се рискува.

"Здравейте! Моля за вашето мнение по повод  раждане. Имам вродена луксация на тазобедрените стави. Препоръката на ортопеда е раждането да е секцио, понеже било опасно да родя естествено . А и  аз вече имам две коремни операции -  спукана киста на яйчника и втората е възпален  апендикс. Моля за съвет. Да рискувам ли да родя нормално, въпреки препоръките на ортопеда или да избера секцио?" -

Попитайте за второ и трето експертно мнение.

Общи условия

Активация на акаунт