ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 221
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • София
По повод президентските избори в САЩ много ми хареса мнението на Самуил Петканов, което напълно споделям: "Байдън е олицетворение на всички причини, заради които много американци подкрепяха с неохота Тръмп. След 4 години управление на Демократите в сегашния им вид ще дойде нещо по-абсурдно от Тръмп и то няма да е изиграно от Саша Коен, а ще е истинско."

# 376
Да ви кажа аз това писмо май вече не мога да го редактирам и да добавям опции.
Има ли смисъл да го спра и да го пусна отново?
Колегите ми също току що разпространиха линка.
Не го спирай.
И аз го разпространих.

# 377
Така или иначе и сме подписали, и сме го разпространили в този вариант. Давайте да даваме, че яко ни изоблиха!
Айде, отивам да бачкам, докато не са изпозатворили съдилищата!
Лек ден!

# 378
  • София
Подписах и аз – с име и фамилия. Благодаря още веднъж. И да кажа, че оправих отсъствията на моя по ИИ. Писах на госпожата, обясних и ситуацията и тя ги изтри и ми прати домашното за следващия път и какво трябва да направи за пропуснатия час. Та събота и неделя има доста да порисува и да си прочете необходимите страници от учебника.От вчера вечерта сме с нов рутер с 4ри антени, по-мощен и дано това да оправи проблемите.

# 379
Кунчев ще препоръчал от 5 клас всички да минат на ДО.
Окончателно жертваха образованието, това са идиоти. Съжалявам, но е така.
Вместо да следят за спазване на мерките, затварят още повече деца.

# 380
  • София
Според вас колко имена трябва да съберем, за да пускаме?
34 са до момента за половин час.
Пуснах линк в деветокласната.
Ако искате разпространете и по другите групи във форума, че трябва да върша нещо спешно в офиса.

# 381

Отчитат  там, дето е най-лесно - за политиците и бизнеса им да няма проблеми, да жертваме образование и здравеопазване. Най-леко е да тушират образованието. То без друго от години е ясно, че не им е нужно. Нали те са си с не особено високо, какво пречи и останалите да минат на тяхното ниво.
Това се случи у нас, на практика.
В Сливен въвеждат някакъв подобен бутафорен час за ... децата - ще рече човек, че те са живата зараза и като ги изпозатворят по къщите, ще решим проблема с вируси, бактерии и каквото живо циркулира из атмосферата.

Според вас колко имена трябва да съберем, за да пускаме?
34 са до момента за половин час.
Пуснах линк в деветокласната.
Ако искате разпространете и по другите групи във форума, че трябва да върша нещо спешно в офиса.

Ред, предлагам да събираме каквото успеем, с почивните дни, и понеделник да пускаме. Каквото се е събрало - това.

# 382
  • софия
Кунчев днес щял да провежда срещи, не разбрах с кого, за да предложи кои допълнителни мерки да бъдат включени в заповед. Но може би трябва да побързаме да го изпратим.
Нека видим до 15 ч. колко подписа ще се съберат. И аз, и половин го разпространихме.

# 383
Е, Judy, то пък защото някой ще си ги затвори. Ще си излизат децата.
Въпросът е какво правим с дупките в образованието им после.
Спирам да пиша, страшно съм ядосана и се чувствам безсилна пред идиотията, която се превърна в норма и гордо се развява навсякъде.

# 384
Е, то пък защото някой ще си ги затвори. Ще си излизат децата.
Въпросът е какво правим с дупките в образованието им после.
Спирам да пиша, страшно съм ядосана и се чувствам безсилна пред идиотията, която се превърна в норма и гордо се развява навсякъде.

Всичко е възможно, за жалост, вече дадох пример за началото в Сливен. Не че са направили в момента нещо кой знае какво - поиграли си на препиши-законче.

https://bntnews.bg/news/vecheren-chas-za-deca-do-18-godini-vavez … -1081387news.html

В една поцинкована кофа  всякаква куца мисла може да се завърти, не ги подценявайте.

# 385
  • София
Кунчев пак е ръсил мозък. Жалко, надявах се да не са чак толкова зле в Щаба. За възрастните как ще ги ограничават, кога да пазаруват, като голяма част от тях работят.

# 386
Снощи последно с кого е говорил министъра на здравеопазването в 01:00 часа - с проф. Балтов или с Каназирева от Пловдив? Или вече може да говори с двама човека едновременно?
На мен ми писна всичко да е наред на хартия и на думи да сме ток и жица!

# 387
  • Бургас
Дали не е добре да сложите линка към писмото ( ако е възможно) на 1 страница? Тук ще се изгуби между страниците.

# 388

Домашните изглеждат обемни, но събота и неделя ако си седне на задника за 2-3 часа ще ги направи, но няма кой да обикаля с колелото или да се лендзи на тела... Няма такова размотаване и накрая учителката била скучна... На челна стойка да застане, за да е интересна ли?!
Масово не са свикнали да учат качествено и най-вече ефективно, защото си губят времето с хиляди други неща, за които пак биха имали време с по-добра организация и най-вече приоритети.
               Тук съществено се разминавам с теб!Аз съм убедена,че трябва да има време и за "лендзене" и за всичко останало,което им хрумне стига да не заплашва здравето им.Сравнявайки тяхното детство с моето направо ми е жал за тях.Ние бяхме тълпи от по 30-50 деца из квартала и не се спирахме не само събота и неделя.Стотици щуротии и закъснения вечер ни донасяха не малко шамари,но....живи и здрави сме,изучени и реализирани в живота си.Сега как е с нашите /в частност с моите/ - ако не живеем в една кооперация и не са четирима излиза,че няма с кого добър ден да си кажат,за игри и пакости изобщо не може да става дума.В кооперацията в момента има още едно дете ученик / 6 клас/ и 2-3 бебета на по годинка -две.Училищата са им далеч от дома и.....срещата със съученици отново се ограничава от време за прибиране и т.н.Рядко има с кого да се прибират от у-ще.За нашите щуротии не могат и да мечтаят.За ученето - в момента инсталирани пред компютри и....никой да не ми обяснява как ще ги опазим от вируса с тази мярка,която тотално срива психиката и здравето им.Чувам и чета мнения ,че "учителите,които не са добри при ДО,са и такива в у-ще" .....ОК - има нещо вярно,но в у-ще има и контакт със съученици и взаимопомощ между тях.Та нима моите учители са били единствено добри и неповторими специалисти! Винаги е имало и добри и не толкова добри.Не съм полагала изпит /НВО/ с 50 и няколко си задачи за определено време.Обикновено 5 задачи,за 45 минути.Първа и втора-лесни,трета -по-сложна и 4 и 5 се решаваха само от отделни ученици ,защото бяха изключително трудни.За това пък не бяхме клас с 23 6-ци по МАТ,а на изпит от тях да останат 1-2-ма.Сега това е масово явление.Та си мисля - колко от 6-ците са кухи.За домашните - не съм писала и решавала по N брой задачи и в събота и неделя,а в другото време до полунощ.Масово решавахме домашните си в междучасието за да не ни развалят плановете за щуротиите след у-ще.При това нямам спомен мама и татко да са ми възлагали допълнителни задачи ,като да реша цял раздел например.Ходенето на у-ще беше не само за обучение,а и за среща с приятели /защото ние бяхме приятели и до сега сме такива/ заедно се носехме из кина,театри,разходки и още куп общи занимания.Сега 3-4 - ма са ни приятелите и когато ти потрябва помощ се оказва,че и те не са на линия.При нас нямаше тази мания с маркови парцалки и постоянно сравняване кой с какво е и отношенията ни не се базираха на материални неща.Времето ни беше ангажирано и със спорт - почти нямаше дете,което не тренира нещо .Треньорите от различни дружества обикаляха у-щата и си подбираха деца съобразно физическите им данни.Не се налагаше да плащаш,ако детето ти иска да играе футбол,а оставаха само тези,които наистина имаха интерес към определен спорт,а не тези дето плащат.
             Още мога да пиша за това как понякога в стремежа детето да се реализира ние го лишаваме от детството му.Аз от време на време се поддавам на масовата психоза да са перфектни и ...... добре,че дъщерята ме спира ,като подчертава,че "аз никога не съм се месила в нейното учене " и не разрешава да се бъркам в ученето на децата.Те трябва да са самостоятелни и сами да решават проблемите си,разпределение на времето си и т.н.

# 389

Здравейте!
И аз се подписах с име и фамилия.Благодаря!

На същото мнение съм за образованието. Все се надявах на здрав разум, но не би.
Вече започвам да си мисля, че направо си замислят ДО до края на учебната година.
Едно облъчване и всяване на паника отвсякъде, вече не се търпят!

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 18:28 от Happy_mama06

Общи условия

Активация на акаунт