ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 141
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Breeze, оправяйте се бързо!
Ред казва, че вече са го изкарали, каквото и да е било това, което са минали.
Вече призоваха да не се тества без симптоми, за да могат да го правят тези, които наистина трябва да го направят. За този аспект на паниката никой не се сеща.
Домашен тест е друго, но от една страна за грешките при тестовете се писа доста. Вчера между другото в темат за ковид имаше пейстнато инфо (наблягам, че не беше мнение на форумните "експерти") за тестовете и ми направи впечатление, че пср може да дава + дълго време след като човек спира да е заразен.
И как разбирате кой е докарал вирус, ковид или не, вкъщи. Защото според мен с категоричност такова нещо може да се заяви, ако никой от останалите членове на семейството няма контакт свъншния свят.

# 661
Днес една вирусоложка по бнт каза, че можеш да имаш антитела и месец и 6 месеца. Било индивидуално.
За тези тестове четох, че дават 85% достоверност. Имам приятелка, чието дете беше болно, с отрицателен пср, но после цялото семейство изкара ковид с положителен пср, т.е. за мен и пср не е 100% верен. Чудех се дали да си направим тест за антитела, да видим дали не сме го изкарали безсимптомно и да дишам малко по-спокойно. Но после се отказах, едно, защото и да имам антитела не е ясно докога, и второ защото не е ясно дали няма да съм в 15%. Купих желаната от детето лед лента за таван за тия пари Simple Smile.

# 662
Министър Ангелов каза вчера хората без симптоми да не се тестват.
Аз бих се тествала само за прием в болница. Иначе - не.
Вирусът не е толкова страшен, но паниката и заклеймяването на заразените - да. Ето това ще ни довърши, не поредния вирус.
След позитивен бърз тест, следва препотвърждаване с PCR. Само бързият тест не е основание за карантина, все пак тези тестове са доста неточни.

# 663
  • София
Според мене мъжът ми много се въодушеви от идеята, че може да сме изкарали Ковид и да кажем 2-3 месеца да си щракаме с пръсти. 🤣
Мария, откъде взе лед лента? И моята дъщеря иска такава. На ток или на батерии, самозалепваща или с друг вид монтаж?

# 664
  • София
Купих желаната от детето лед лента за таван за тия пари Simple Smile.

Мария, кажи за лентата, моля! И аз имам поръчка за такава, не съм търсила още.

# 665
Вчера чета реклама за Нова Година - на всеки гост ще е осигурен безплатен бърз тест за Ковид. Отдолу коментарите - "Страхотно", "Така всички ще сме спокойни". После виждам новина - "На театър и кино с бърз тест".... Светът  се превръща в опасно място, но не защото ще хванем Ковид.   

# 666
Това дете продължава да ме влудява с начините му на учене. Питах го дали си е записвал през седмицата новите думи по френски, а той ми отвърна, че не трябвало да ги записва, защото ги научава в час или ги вече си ги знае:rolling_eyes: Като си пишел домашните, понякога ползвал думи, които не са ги учили, намирал ги в Гугъл. Така или иначе те после се повтаряли... Накарах го да помоли някое съвестно дете да му ги прати, но не съм сигурна, че и това ще направи...

# 667
За лед лентата ще разкажа дългата история, извинете Simple Smile
След като реших, че ще спретна еднодневен ремонт на стаята и скочихме в Бриколаж за тапети, Ния каза, че отдавна си мечтаела за лед лента (защото била видяла при близначките на Айла и било мега яко:)). Нищо не разбирам от тоци и осветления, да не кажа, че ме е страх дори от тока и просто я пратих да разпита на шанда за осветление с надеждата и тя нищо да не разбере и да се откаже. Да, ама не. Отишла, питала и един батко ѝ дал 5м лента за таван (с лепенка), дистанционно и едно трансформаторче, което бил сметнал, че е достатъчно за въпросната лента. Когато стигнах до монтажа на лентата Ния с ужас установи, че 5м е само едната стена, а не целия периметър Simple Smile)))))))), виждало ѝ се много 5м и си помислила, че ще стигне (язък за математиката). Аз пък с ужас установих, че нямам идея как да вържа този трансформатор в тока, нито как да вържа лентата с трансформатора. Затова взех всичко и отидох в близкия електро магазин, където един много досаден чичко (който твърдеше, че някога е бил учител във фег и предложи частни уроци на Ния по ФЕ) ми обясни, че имал същата лента, ама 10 м (точно толкова ми трябваше), но без дистанционно, а с копче, обясни ми, че за всяка лента трябвало отделен трансформатор (нещо, за което още се съмнявам, защото лентата завършва с накрайник, който според мен предполага, че може да се снади). И докато му чертаех схема какво искам ми се обади най-близката ми приятелка с новината, че всички от семейството ѝ са с ковид и да отида да им взема лекарства и храна. Някак лентата ми остана на заден план. Дадох му на този едни 60 лв за: удължител, който да включа в контакта и да кача на гардероба, където ще стои трансформатора; за връзка на трансформатора с лед лентата от Бриколаж и връзка към тока; за още 10м лента, на която да среже кабела и да го удължи, така, че копчето за включване да слезе до пода, защото беше сложено непосредствено след края на лентата и хукнах по аптеки. Обади се този след 2 часа, че е готово и пратих Ния да го вземе. Първо не беше сложил удължителя в плика. 'Айде пак ходих, случайно го бил забравил. После отварям 10м лед лента - изобщо не беше като моята, а такава като за елха - само с един режим, който мига нон стоп, с тежък кабел и без лента за монтаж. Направо се сринах психически, ударих му един рев и пак отидох при него само, за да му кажа, че е адски некоректно да ме лъже по този начин защото е видял, че ми се е появил по-сериозен проблем. Вдигна рамене и нищо не каза, но аз и скандал не търсех, просто исках да му кажа, че зная, че ме е измамил.
Така, в крайна сметка имаме само 5м лента (другата би ме довела до лудницата), по цялата дължина на едната стена, залепена за горния край на тапета. Лепи се много лесно, с лента (като двойно лепящо тиксо). В края си е вързана за трансформатор, който стои на тавана на гардероба, който пък трансформатор е включен в тока с разклонител, който също стига до тавана на гардероба. Лентата се управлява с дистанционно (предавателчето е също на тавана на гардероба, закачено за лентата), има режим на няколко цвята има и опция за мигане и т.н. Ния много ѝ се кефи, на мен не ми пречи, но никога не би ми хрумнало да я пусна (лампата в стаята си стои, нямат общо двете).

# 668
  • София
Никак не вярвам на pcr тестовете при безсимптомни хора. Тест по желание не бих си направила, особено с леки или никакви симптоми. Като чета инструкциите на англичаните за домашните любимци и гледам случващото се в Дания, ме е страх за нашите животинки. Да не измислят нещо, че и те го пренасят, че ще стане погром.
Вчера синът ми разказваше за практика, която съседната група провела онлайн, по леярство. Ще ми се да видя как се случва. Добре, че заваряването мина преди затварянето. Надявам се, поне студентите да се върнат частично присъствено. При тях май няма чак такава истерия. Въпреки, че за техните преподаватели е много по-лесно да напуснат, защото повечето имат страничен бизнес.

# 669
  • София
Ааа, голяма галимация! 😁
Моята дъщеря иска лента по целия таван, което цифром и словом прави 15 метра. И на мене лошо ми става от тази идея.
Със сигурност могат да се свързват една към друга и да има един трансформатор по веригата.
Повече ми харесва идеята да взема нещо на батерии, но в Юск има само еднометрова такава.
Освен това ние сме с латекс и по стени и по таван; нямам идея колко лепящи са лепенките и дали като мине меракът и свалим чудото, няма да се наложи пребоядисване, понеже на места е паднала боята.

# 670
  • Между гори и планини
Хаха, одисеята на една лента 😂
Ние имахме такава в кухнята под горните шкафове. Моя син пък иска стените в стаята му да са тъмно сини, или поне патешко жълто 🙄 Не се е метнало на мен това дете !

# 671
  • София
Аманда,само за да си спокойна казвам че може да разчиташ да ти разхождам кучето WinkКолко ми е-ще го пускаш през, полето -то разходено,аз доволна че сме имали досег с домашен любимец ,за който иначе не ни стиска.

# 672
Това дете продължава да ме влудява с начините му на учене. Питах го дали си е записвал през седмицата новите думи по френски, а той ми отвърна, че не трябвало да ги записва, защото ги научава в час или ги вече си ги знае:rolling_eyes: Като си пишел домашните, понякога ползвал думи, които не са ги учили, намирал ги в Гугъл. Така или иначе те после се повтаряли... Накарах го да помоли някое съвестно дете да му ги прати, но не съм сигурна, че и това ще направи...
                   Това с думите и в нашия отбор е на мода.Да,ама на контролното "ЩО така станА? и отговор "Мислех си,че знам повече думи,ама се оказа,че не е точно така!" Това Ран по испански. Yum

Тези ленти май са вече новата мода в осветлението.Имат девойките такива даже още преди ИП.Сега ,като влезеш в стаите им,пълна дискотека.Ту е в червено,ту пък се сменяват цветовете.Имат много опции та вече се карам,че ще си развалят очите на такава светлина,защото четат,пишат и то на тази светлина си е направо гадно.Да,ама на тях им било добре!
                   Red,нашите ленти са повече от 15 метра.Обиколен е целия таван и той е около 16-17 м обиколка ,защото има и чупки не само прави страни.

pcr тест без причина и симптоми е просто параноя! Това е личното ми мнение.До преди 5 минути изстрелвах  психо - успокоителни тиради,защото голямата ми щерка вече е психясала и то напълно.Има положителна колежка и вече е сигурна,че и тя е заразена.Нищо не помага в нейния случай - търси симптоми,смята метри,контакти с колежката и каквото се сетите още.Дойде у нас и аз говоря нещо,а тя постоянно ходи на някъде,аз шаш ..все подир нея за да си довърша изречението...накрая и казах - спри,а тя....ама аз да не те заразя.Ееее,това вече ме уби.Та питам как точно осъществяваш моето опазване,като през 5 минути ми пипаш табакерата с цигарите и запалката. Smiling Imp
                  ММ я посъветва да отиде на психиатър,ако иска да ни опази.Yum

# 673
  • софия
Не разчитайте, че след двойнолепящите ленти няма да се наложи пребоядисване. Най-малкото се събира прах по краищата, а ако лентата е сериозна - пада замазка. В стария апартамент ползвах да лепя картини и един метър на стената. Само мога да кажа, че сега слагаме картините на пирон 😁 Малко замазка и мацване с ларекс и на се вижда дупката.

# 674
Изобщо не възнамерявам да я махам, нито ми пречи, нито е голяма за толкоз прах. Така изглежда изключена на макс зуум:

Общи условия

Активация на акаунт