ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 144
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро на всички. Много ви благодаря за пожеланията. Предадох снощи на Мрънчо, че отвсякъде го поздравяват за рождения ден, а той само завъртя очи 🤣

Как се разхождат кучетата, ако всички са под карантина..-..
И на мен това ми е голямото притеснение. Кой ще ни разхожда кучето. За това никакви тестове без крайна необходимост. Ако не сме добре, просто ще се изолираме вкъщи, но ще можем да излизаме да си разхождаме кучето в гората и полето. Има къде да ходим така, че жив човек да не срещна.

# 646
И ние я разхождаме на полето. Снощи се въртях в леглото до три часа, за да мисля какво ще правим с разходките. Ние сме в къща, но тя никога няма да си свърши физиологичните нужди на двора. Не е свикнала. Гледаме си я като апартаментско куче, спи при нас - в леглата ни.

# 647
  • София
Четох официалните инструкции в UK за стопаните на домашни любимци.
Кучетата следва да бъдат разхождани от приятели, съседи или специализирани фирми. Обаче у нас не може да се каже, че има много такива.
Освен това и кучета и котки не бива изобщо да бъдат гушкани и целувани, ако семейството е контактно и в карантина. Това просто не го виждам как би станало. Тереза непрекъснато ни търси, за да се сгуши в някой от нас; нощно време най-редовно се настанява върху мен, слага лапичка на лицето ми и си лежи така поне час. Ние няма как да обясним на котето, че известно време няма да я галим. Ужасно тъжно би било това за нея.

# 648
Добро утро,момичета! Хайде на кафе и чай и не се притеснявайте за кучетата - вие ще си ги водите,както и до сега. По-точно ,децата ще ги водят ,защото сега изведнъж решиха,че това е тяхно задължение. Yum
                         Аз,когато слушам новините,се мъча да хвана положителната нотка,а не черната статистика.От 6 часа гледам филм на лаптопа,водя война с кабелната,защото имам само БНТ и Нова.Сега съм пак ограничена на ефирна.Та между всичко това чух следното:
                        Дали може да повтори ковид-а - при 40 милиона преминали през тази гад по-малко от 50 човека са изкарали втори път вирус-а,но...не точно същото.Китайците са установили,че по-голям % от преболедувалите имат изградени антитела /10 месеца е при тях пандемията/ и много малка част са ги загубили за тези месеци и то по различно време.
                        Шансът да се заразите при контакт с болен - около 80 минути престой в помещение.Така,че при кратък контакт вероятността да се заразите е минимална.
                        При заразен или болен в къщи - тука се сещам за циганина,който казал,че баща му все познава дали има вода в дола / или има или -не/ и все познавал. Yum Същото и със заразяването в къщи 50/50 /не го казвам аз,а видна вирусоложка/ като 20 % от домашните заразени със сигурност ще го изкарат напълно безсимптомно.
                        И бисерът на новините или по-точно на водещия Георги Любенов в разговор с Томислав Дончев - спомена се,че ако държавата се затвори за 3 седмици вирусът ще си замине.През ум не му мина на водещият,че това може да се случи само теоретично,защото ако абсолютно всички си останат в къщи за този период не виждам кой точно ще оцелее без ток,вода,храна и т.н.
                       При това не можем да ползваме китайския опит в овладяването на пандемията,защото ....там имало друг строй срещу ,който сме се борили преди години.Да се смея ли да плача ли .....кажат нещо смислено и за да нямаме илюзии изпляскат поредната глупост.
                       Чух,че имаме страхотна стратегия за след корона вируса,но не чух каква ни е стратегията в момента. Smiling Imp

# 649
Учителката по АЕ пита нещо Ния (упражнение yes or no с въпроси по текст). Тя: уи! Учителката повтаря въпроса. Ния пак: УИ. Аз вече се заливам, Ния продължава да не схваща. Учителката трети път я пита и Ния: ДА! След това се плясва и вика: йес, йес, йес Simple Smile))

За първи път се бърка. Радвам се, че ФЕ вече се настанява в главицата й.

# 650
  • софия
Добро утро ☕

Скай, честит празник на патерица! Да е здрав и щастлив с изоборите си младежът. Вирусът бързо и безпроблемно да мине през теб!

Дидиа, слушах и аз с половин ухо. Дончев каза, че нямало да казва каква е стратегията, защото после сме щели да питаме защо не е направено. Не искам да коментирам.

# 651
  • о`майна лунна нощ е
Ох,  Уи! Уи! Joy
Много сладко!
Чакам и наборът да изгрухти несъзнателно на немски, ама не ме огрява още.

ПП - кучето си зарови муцуната в кофата с брашно. Следвзривната картина оставям на въображението ви.

# 652
  • София
Някой наясно ли е каква е законовата рамка, ако човек по свое желание си пусне бърз тест и той излезе положителен за антитела? Подлежи ли на задължителен PCR след това, контактните му лица остават ли в карантина? Четох заповеди и статии тази сутрин и нещо не мога да се ориентирам.
Мъжът ми чел Симидчиев, който казал, че всеки с хрема кара Ковид. За последния месец и тримата изкарахме един след друг нещо с хрема за 3 дни и липса на каквито и да било други симптоми, и той решил да си пуска бърз тест. Аз дълбоко се съмнявам, че е Ковид, най-малкото защото не ми изглежда реалистично трима души да го изкараме по идентичен начин, при положение, че почти всяка есен се разхремавяваме така и според мене това си е просто грип А.
И се чудя дали да го спра моя мъж овреме с този тест, да не се вкараме в някакво приключение с карантини.

# 653
  • софия
Да бе, да, всеки с хрема с Ковид. Кодив зарази всички други вируси и сега всички са ковидясали. Ред, ти си разумна и логично мислеща.
Ако нямам сериозно основание (симптоми) не бих си правила никакви тестове. Как оздравявахме до тази година? Всяка година при смяна на сезоните минимум аз и детето изболедуваме нещо с хрема и отпадналост за около 3-4 дни.

# 654
Ред, вземи си бързи тестове от аптеката за домашна употреба. В Медея и Субра има. Ако имаш антитела, значи, че си го изкарал, не подлежиш на карантина.

# 655
  • София
Ред, не знам дали законово ви задължават, но ако имате някакви симптоми, по-добре си направете PCR. Бързите тестове при нас бяха отрицателни, а направените на следващия ден PCR - положителни. И вирусът започва точно с хрема и гърло. Хлапето го довлачи от училище. Въпреки уверенията от медицинския център, където го водихме, че това не били симптоми на Ковид- си се оказа точно Ковид. Него го опазиха лекарствата за астма, които приема, за да не тръгне надолу и да изкара 10 дни само с ниска температура, главоболие и гърло, но мен ме удари много яко, след мен и съпругът ми. Вече две седмици сме на антибиотици, лежащи по легла, лекувани по телефона от личния, аз съм с пневмония и се моля да не стигам до болница, защото няма кой да ги погледне. Вирусът въобще не е за подценяване. Не си правете майтап със ситуацията. Колкото и да ви е неприятна, се иска да проявите здрав разум, за да мине максимално бързо всичко. Помислете от тази гледна точка- ако не дай си Боже ви се наложи да сте по болници - може и да няма кой да ви погледне децата.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 11:41 от Breeze~

# 656
Аз съм сигурна, че във втория ден на хремата, която изкарах, бях почти без обоняние. Не усещах силен парфюм. Но после си помислих, че това е било при всяка хрема, а сега съм психясала. Има някакви тестове в аптеките, които показват наличието на антитела. Толкова ми се иска да сме го изкарали, ама както казва малкото - "а дано, ама надали".

# 657
  • София
Въпросът е, че антителата са два вида, едните са за текуща инфекция, та от това не знам какво следва.
Тези домашни бързи тестове някой правил ли е и лесно ли става? Сега толкова ако държи да се тества, да си вземе такъв.
Иначе току що му наложих вето за посещение на лаборатория. 😁
Не знам какви са тези глупости, които всеки е решил да говори в ефир. Симидчиев изглеждаше разумен, обаче не знам как точно да си представя, че грип А мистериозно е изчезнал тази есен.
Breeze, Ами за никакви симптоми не иде реч при нас. Дъщеря ми беше хремава преди месец. Преди две седмици - аз. Преди една - мъжът ми. За по 3 до 5 дена всеки. Нищо друго никой не е имал - нито Т, нито кашлица, нито главоболие.

# 658
И ние вкъщи бяхме хремави вкупом в началото на октомври, а мен три дена зверски ме боля гърлото. Изобщо не съм си мислила за Ковид. Има и други вируси. Отделно при смяна на сезоните, с големите разлики между сутрешни и обедни температури, между сянка и слънце, за мен е най-нормално да се поразболееш. Аз поне никога не пропускам да го направя точно в този период.

# 659
  • София
И аз бях с гърло, после хрема, после липса на обоняние и се влачих две седмици, но пък не съм имала температура и кашлица. Чудя се има ли смисъл да си правя домашен тест, предвид, че са минали още поне 10-14-тина дни след тези две седмици. До кога отчитат антитела тези домашни тестове?

Общи условия

Активация на акаунт