ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 177
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
Учителите не могат да преподават и да се справят с технологиите, но могат да подготвят писма да си седят на топло вкъщи. До момента не съм си позволявала да пиша нито веднъж по този начин за тях, но вече се прекалява.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVwIDAARkU7J0nyKvepod2 … BiGXr6qTMjbDksxSk

# 541
Моята дъщеря става в 7.00. ДО започва в 7.30 или 7.45. До около 12.30 са приключили. Досега само господинът по философия не успява да провежда часове. Дори класният по физическо, възрастен е, онзи ден им пуска клипове да гледат и после ги препитва за правилата на волейбола. Каза, че пише плюсове и минуси, които ще доведат и до оценки. Днес чакам да чуя по математика как ще върви, досега не са имали. Аз можах да проследя учебния процес, защото съм вкъщи в болничен тази седмица. Но аз съм от дебнещите родители по принцип. Тази седмица не е излизала, защото нали се бяхме самокарантинирали. Домашните бързо написва. Днес сигурно ще ходи на танци. В банята задължително е с телефон, големият също. Той беше следобед на училище, но сега ДО обикновено почва около 9.00. Следобед ходи на фитнес, вечер излиза с приятели. Ние сме извън София, не ходят по молове и заведения. Събират се навън или у някой.

# 542
Нашата аларма е в 8.00. Пие хапчето в просъница и в 8.30 вече я будя да стане и нещо леко да закуси. От 9.00 са на училище до 13.45. Напоследък не обядва. След часовете предимно учи. Пак не й стига времето. Има 2 приятелки, с които е нон стоп заедно онлайн. Те са й голяма опора. Вечер са си на видеочат поне час. В петък след часовете учи по АЕ, в събота от 9 до 12 е на онлайн школа по АЕ. След нея решава сборници по мат, а в неделя готви нещата за понеделник. Общо взето няма ден за почивка Sad. Гледам, че доста се уморява, но го няма психическото напрежение от м.г. и си е поносимо. Аз също работя, и събота, и неделя, и всеки ден поне до полунощ, но това ме спасява да не мисля за проблеми и болести.

# 543
  • София
Добро утро Flowers Sunflower !
Нашите си карат по програма - от 7,30 до 14,05 в повечето дни. В понеделник са с 6 часа и свършват в 12 и нещо.
Само по математика карат заедно с друг клас, понеже са с обща госпожа и вървят успоредно. Така си беше и миналата година. Не е новост за нас. Децата са дисциплинирани и не е проблем.
Не е излизал от нас последните няколко дни. Вчерабеше ден за плуване, но предпочетохме да се възстанови добре, преди да почне пак спорта. Въпреки че на мен си ми изглежда съвсем добре. Явно вирусчето беше бързо преходно - за 1-2 дни мина и замина слава Богу.
Но днес мъжът ми осъмна с температура и си остана у дома. Сега той се барикадира в хола да работи дистанционно, баткото е в неговата си стая и на нас с малчо ни остава една стая + коридор и кухня Stuck Out Tongue .
Я кажете какви противовирусни препарати могат да се пият. Пила съм два пъти Авирон Рапид, но по никакъв начин не усетих да допринася за по-бързо възстановяване. Сега май няма грипове, така че едва ли има смисъл от Тамифлу.

# 544
  • софия
Авирон е ефикасен, когато започне да се пие в самото начало на симптомите. Иначе аз пия Тайлолхот, чай, мед, при дращене в гърлото - вода с мед, лимон и лъжичка сода.
Аз от ДО не мога да се оплача като качество - същото като в час е, доколкото този начин може да е като реално обучение.

# 545
Авирон Рапид почти е изчезнал от аптеките, лекарите го дават за лечение на коронавирус, успоредно с антибиотика. Много трудно намерих две опаковки. Исках да имаме при нужда.

# 546
  • Велико Търново

Я кажете какви противовирусни препарати могат да се пият. Пила съм два пъти Авирон Рапид, но по никакъв начин не усетих да допринася за по-бързо възстановяване. Сега май няма грипове, така че едва ли има смисъл от Тамифлу.

Ако питате мен никакви.Онзи ден едно семейство остави почти една минимална заплата, седяха и си избираха лекарства около 25 минути.Идваше ми по едно време да бутна жената и да я питам знае ли, че това е една 100 Шанел, плюс спирала и червило.Нито аз, нито децата пият лекарства, а пък превантивно абсурд.Мъжът ми казва, че ако другите са като мен, заплата никога няма да взема.

# 547
  • София
Може би там ми е била грешката, че не съм го почнала в началото. Освен да потърся и да му дам и на него да пробва, ако намеря. Все пак е друг организъм, може при него пък да влияе.
Ние бяхме запасили две опаковки преди предния локдаун, но ги изпихме покрай вирусите. И не съм купувала друг.

# 548
Първо, да се похваля, че днес Мрън става на 14 години. Вече официално става непълнолетен.
Siska, и аз съм така. Лекарства не пия. Някой и друг Нурофен или аналгин евентуално. И при децата така, но тях обикновено ги подкарваме с изопринозин обикновено при температура. Тях ги водя на лекар заради бележките за училище и детска градина навремето. И от много години вземам рецептата и прескачам аптеката. Беше ми пуснало като бяха малки да давам една камара пари за морска вода, билкови сиропи за кашлица и прочие. Много харесвах Биопарокса навремето и работеше добре. Една опаковка стигаше за всички вкъщи за една зима. Те пък спряха да го произвеждат.
Тази сутрин наборът попълваше някаква таблица за техническа обезпеченост. В единия единадесети клас почти никой не влизал във ВКС. Не е от липса на устройства според мен.

# 549
  • Велико Търново
ston, честит да е рожденика!Здрав и щастлив да расте!
Инхалаторът ми е номер едно покупка за всички времена, а аз съм купила доста неща.Казвала съм Божидара за 8 години не е била болна и не е отсъствала от училище.А аз съм писала, че последно съм била болна през 1999 година/пу-пу да не ми е уроки/.Днес съм отпуск и не съм разбрала, че и мъжа ми е в отпуск, друг път ще слушам внимателно като ми говори.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 09:26 от siska79

# 550
Честито! Много здраве и успехи!

# 551
  • София
Да ти е честит порасналият младеж, Стон! ❤️

# 552
  • софия
Честит непълнолетен Мрън, стон! Да е щастлив, да има приятели и уверено да следва своя си път.

# 553
ston, да ти е жив и здрав! Все така прекрасен Мрън:heart_eyes:

# 554
Честит да е младежът, ston!

Вчера яхнах метлата и от днес е на лаптопа, компютърът ще превзема аз тъкмо следващите 2м ще ми трябва голям монитор за дизайн.
Хванах го да играе и чати по време на часовете. Чатенето ми беше ясно, но с играта ми дойде повече.
Сега ще усети какво е да гледаш на 15'' монитор.. Само да не превзема и бюрото и да стои на масата в трапезарията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт