ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 154
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Между гори и планини
Доня, сега се сетих, че забравих да ти отговоря-направят ли проверка и ще заринат кладенеца, ако не са подадени декларациите.

Да дам и моите 5 ст по темата.. Успях да се свържа с Басейнова дирекция, само че в Плевен (точно вашата). Жената беше много любезна и с две думи и те чакат удължаване на срока заради Коронката.
Питам я, а аз ще получа ли удостоверение, че кладенецът е регистриран.. не като съберат данните ще направят регистър, а до тогава си пазя отрязъка от препоръчаното писмо .. Хубава работа, ама българска!

Честит да е и другият рожденик! Здраве на децата, а на родителите и здрави нерви !
И аз днес говорих с много любезен господин от Басейнова дирекция. Каза да си разпечатам документа, да го попълня и да го пращам. Не се искат копия на нотариален акт, или кадастрална карта. То и в моята карта, кладенец не фигурира. Та тия дни това ще правя. Ще видя дали не може да сканирам документа и да го пратя директно по електронен път.

# 601
  • Пловдив
Блу , честит празник! Живи и здрави най-вече, оправяй се и ти 🥰
Ред, страхотен изказ имаш, благодаря и аз за така изразената позиция.
Туиг, 💓, не се вкисвай, и то за една оценка, а за другото, ще се оправи, нямай  грижа.
Мари, горе главата! Създаваш впечатление за много фин и чувствителен човек, не се натъжавай заради такива недоразумения. Приятелствата, ще си продължат, макар и помрачени, но пък така и преосмисляме какви хора имаме насреща. Ще мине.
Аз не съм се скарала още с никой на тази тема, приятелите ми са на моето мнение, които не са, не споря с тях и така. Е, един близък приятел май ми се разсърди, че той е паникьор, но... Аз не му се сърдя, като му мине, ще си говорим пак.
Иначе, днес говорих с приятелка, детето й е 7 клас, тя беше против ДО, но вика в момента просто по-добре да не е на училище. Нямало 2-3 учителки, и няма заместници, и имат много свободни часове. Общо взето си губят само времето да ходят на училище. В този случай наистина е по-разумно и от гледна точка на времето на децата, поне да учат вкъщи, да си има ДО. И за това локалния елемент си е най-добър. Учителките на щерките ме впечатлиха - има заповед на директорката (не знам длаи е само за това училище, но ако не е, е скандално), да си посочват сами учители, които да ги заместват при нужда. Учители ИЗВЪН училището. Е как се търси някой ей така да те замести, не знам. Та, голям хаос, голямо нещо. Ще си кютаме тази година, а догодина се надяваме всички да се поуталожат нещата. В последния брой на Нейшънъл Джеографик се говори за доста пандемии в историята. Дори испанския грип е продължил 2 години макс. Ние 1 година минахме. Та, нищо не е вечно, мацки, нищо.
Хайде весел уикенд!

# 602
  • Велико Търново
Доня, не може електронно.

# 603
  • София
Нищо не съм чела, сега ще наваксвам, но гледах Синеочка и спомена за идея от гимназистите да върнат 8 клас. Да останат да учат и 7ми, а 5 и 6 ДО.
П. П. Излезе ми преди малко ПСР теста. Засега не влизам в статистиката за щастие. Отрицателен е.

# 604
Люба, да и аз с това се успокоявам, че нищо не е вечно. Лошото е, че на много хора взе да им  харесва тая ситуация, намериха си кой поле за изява, кой смисъл, кой финансова изгода и т.н., та незнам дори като свърши, какъв ще е животът...

# 605
  • София
Според мен ще удължат ДО. Преди малко на сайта на 18 СУ видях съобщение за  прогимназиалните ученици че във връзка с влошаващата се обща и локална епидемична обстановка, училището  е пуснало доклад до министъра на образованието за преминаване в обучение от разстояние на целия прогимназиален етап (V-VII клас) за периода 9.11.-30.11 2020 г. Уви,  не вярвам  да разпуснат тях, а гимназистите да върнат....
Блу, бързо възстановяване ти желая .И поздрави за рожденика! И това ще мине.....Горе главата!

# 606
  • гр.София
Дръжте се,момичета!
Мама Мони,предлагам да отвориш шкафа. Всички сме напрегнати. Но пък е петък .

Стон и Блускай, да са ви живи и здрави рождениците!
  Блускай- успешно и без последствия да минава.

# 607
  • София
Стон, Блу да са ви живи и здрави момчетата ви! И Блу бързо оздравяване ти желая от все сърце!
Момичета всеки има право на мнение, но моля запазете уюта на тази темичка, който винаги го е имал тук.

# 608
Честито на рождениците! Много щастие и късмет им пожелавам! Flowers Hibiscus

Блу, здраве и сили! Скорошно възстановяване ти желая!  Flowers Four Leaf Clover

Аз нямах поглед тази седмица как върви ДО при набора, защото бях на работа. Другата седмица, обаче, съм си вкъщи. Ще проследя организацията. Ние вече работим на екипи. Една седмица едните, другата другите, защото ако един от нас даде положителен тест ще трябва да карантинираме цялото звено. По този начин имаме резервен екип. От понеделник ще заработи и ковид отделение при нас, приоритетно за родилки.

38-мо училище днес ни уведомиха, през Школо, че продължават присъствено. Това във връзка 5-7 клас го казвам.

# 609
  • София
Бланк, ей от това ще си сипя след малко, че овършах апартаментът днес и всичко свети от чистота докато чаках резултатът.

Но пък имам вече впечатление от ДО и засега ми харесва как е организирано. Ако беше и с нормално времетраене още по-добре, но това е положението.
Наздраве от мен!

# 610
  • гр.София
Мама Мони,ти не писа ли,че редовно ви тестват? Представям си оборота на бутилки-).
Откак сме на ДО имам натрупана домакинска работа,понеже вечер пазя тишина,после заспивам.  Ще чакам Коледа да овършея из къщи.

# 611
Честити да са рождениците на Стон  и  Блу - здраве , късмет и много поводи за радост и гордост от постигнатото ! Блу , успешно и без последствия преборване на гад-та ! Бъдете здрави !
Ред, мн. ми хареса отговора към журналистката- кратък , точен и "оставящ вратата отворена" при необходимост от продължение.
При нас няма нищо ново или интересно - и при двамата ДО си върви все едно са присъствено , с редовни  часове и междучасия , дори без пропуск на школите от училище. Положителното е , че наборът става в 7 , а не в 5.40 , другите + или - ще видим като свърши тази обстановка.
Спокойна вечер и хубави почивни дни !

# 612
  • у дома...
Нейтив спийкъра в 30-то е болна. Но днес се е включила и си е изкарала часа. Казала е на децата, че е болна и с температура, но така могла да е с децата.
Тъпо ми е, гадно ми е. Но си мисля, че ако ги върнат присъствено, то няма да е за дълго и след това ще има "казахме ли ви".

# 613
  • гр.София
При нашите е болна по философия( няма заместник засега)  ,също и класната.  Дали е Ковид- не се знае. Класната е по АЕ в комплект с мъж-преподавател, има и заместничка,с която вървят сериозно занятия.
Но днес се  и " забавлявам" със 133 -то.
Сутринта виждам новина в сайта,което е събитие. Съобщение за епидемиологичната обстановка към вчерашна дата-колко деца са в карантина,колко класове и колко учители с Ковид.   Предположих,че или родители са настояли за инфо,или подготвят почва за ДО за всички.   Тази вечер- съобщението е изтрито.
Мъгла.

# 614
  • София
Привет! Следя стриктно темата, просто не успявам да пиша, нищо, че съм безработна след повторното затваряне на нощните заведения 😁. Сега си сипах един бърбън и реших да се разпиша.
Честит празник Стон, Блускай! Да са живи и здрави младежите! Блу, на теб бързо оздравяване!
Подписах писмото, три гласа. Ред, благодаря ти за осъществяването на инициативата и ангажираността и аз!
Силно се надявам това положение да не продължи дълго! Иначе Дани не го спирам да излиза и да се вижда с приятели, ходи на купон с преспиване дори. Ще го изкараме по-голямата част от населението, така или иначе смотания вирус, дано да е в лекия му вариант!
Наборът е първа смяна, става в последния момент, часовете започват в 7:30. Във вторник имаха злополучно контролно по математика в тиймс. На много деца не им се отваряше теста, включително и на моя, тръгна в един момент, но след няколко минути изпадна в истерия, че телефона му е забил и не може да продължи, бързо включвай лаптопа, той докато зареди, докато се логне в тиймс.. Детето откачи, в крайна сметка не му стигнало времето, изпратил отговорите на учителя в друга платформа. Явно и други деца са направили така, но преподавателят пък без да иска си изтрил всички чатове, та сега в понеделник ще има втори опит, ново контролно 😁. Абе, да им имам дистанционното обучение!
А нашия е страшно разсеян, все е недочул, неразбрал... Днес отварям школо, мъдри се забележка по английски. С непълно домашно, не е предал работата си в мс тиймс. Звъня му и питам защо така, а той ми казва : “ Ама аз съм си я направил, ама не знаех, че трябва да я изпратя” 🤦♀. Казах му да я праща веднага и да пише на класната, не, че това го оневинява... Голям заплес.
Това е общо взето при нас, за сега сме здрави, бъдете здрави и вие!💕

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 19:58 от tasia

Общи условия

Активация на акаунт