Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 48 060
  • 769
  •   1
Отговори
# 135
https://bnt.bg/bg/a/prirodna-apteka-domashen-eliksir-za-zdravi-kosti

https://lekuva.net/86879/d-r-gajdurkov-ne-izhvarlyajte-cherupkit … -ot-yajtsata.html

Не зная какво значи меки кости, но ако е остеопороза, кофти, и аз имам. Иди някъде на остеодензитометрия, и ако има нещо, после на ендокринолог или ревматолог.

# 136
Изчакай с добавките докато се възстанови счупения крак.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 08:44 от mariat

# 137
малкия скоро си пукна ръката, давах му тези соли.Бързо заздравя

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010010048

# 138
Момичета, кажете нещо за кости.
Сусам. Един от най-богатите растителни източници на калций. В него има цинк, фосфор и най-вече органичен калций. За да се достигне до калция, обаче, сусама трябва да се приема смлян като прах, ако е възможно. Иначе преминава цял през хр. тракт и няма файда. Може да се яде с кис. мляко, с мед го обичам аз. Полезен е и за други работи. Най-добре суров.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 09:48 от La Gitana

# 139
Е то хубаво, ама кое гарантира, че поетия калций ще отиде в костите? Ни така, ни така.

# 140
  • Бургас
Аз ще споделя нещо бабешко-от баба знам, че е мазала счупен крак на дядо със свинска мас, скоро пак ми го каза за кръста.Нейната мас обаче е била истинска, от тяхно прасенце  Smile

# 141
Момичета, кажете нещо за кости.
Сусам. В него има цинк, фосфор и най-вече органичен калций. За да се достигне до калция, обаче, сусама трябва да се приема смлян като прах, ако е възможно. Иначе преминава цял през хр. тракт и няма файда. Може да се яде с кис. мляко, с мед го обичам аз. Полезен е и за други работи. Най-добре суров.
През първата си бременност приемах по едно пакетче всеки ден. Смилах го на момента в малка електрическа мелничка защото става лепкав и се обира по-лесно. Малко е гадничък на вкус, но го преглъщах със сок. Това ми го каза една акушерка.

# 142
Какво е това пакетче?

# 143
Ти пък Вики, гаранция : ))
На теб кое/какво би ти дало гаранция?
Между другото давахме на свекърва ми по рецептата при която се изсушават на фурна и после се приемат с мед (по спомени), и наистина много бързо и зарасна костта, колкото и да не ми се вярваше. На 75 някъде беше, с остеопороза.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 08:49 от Lemy

# 144
Е то хубаво, ама кое гарантира, че поетия калций ще отиде в костите? Ни така, ни така.
Витамините и минералите "транспортират" калция до костите, и специално вит. Д ( пак стигаме до него). Отделно когато има проблем в тялото вит. и мин. ще подсилят, ще подпомогнат имунната система да се справи с проблема. Всеки ден имаме нужда от витамини и минерали, защото стресът ги изчерпва, а него го има абсолютно всеки ден, дори да кихнеш си е стрес за тялото. Ранното ставане, излизането навън и справянето със студа, всичко това е стресово.
Lemy вероятно говориш за черупки от яйца, нали? Аз имам страх да ги ям, особено купешките , че не ги знам какви са, откъде са. Иначе са невероятен източник на калций.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 11:22 от La Gitana

# 145
За черупки от яйца, да.

# 146
Lemy, на мен проблема ми с калция е да не отиде на друго място.  В моя случай на гърди. На друг я по бъбреци, я по мозък. За това не се напъвам с тоя калций. Уж вит. К трябва с него, но като няма как да се проверя и не смея. Още биопсии не ми се преживяеат. Там е тя че не ядем калции за здрави кости.....иначе черния сусам е с в пъти повече калций от белия.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 14:45 от vici75

# 147
До колкото съм чела, калцият от растителен произход се усвоява по-слабо. Бяха ме посъветвали да гризкам хрущяли, да варя кокалите до омекване и от тях ако мога да дъвча, крайчетата на пилешки кокалчета също.
А за витамин к2, нещо имам предубеждения. Пила съм го известно време и го спрях.

# 148
Аз само съм чела за К2.  Не знам реално как са нещата. А и чрез изследвания не мога да се следя, та внимавам с калция защото съм жив пример че при мен не отива където трябва.

# 149
Момичета, кажете нещо за кости. Онзи ден при много смешно падане счупих крак. Докторът, който прави операцията, ми каза, че имам меки кости. Т

Желатин на прах - свински, телешки. Приемала съм около 3-4 месеца за проблем с "пукане" на ставите, имаше ефект

В нета има много инфо, как се приема включително. Ето малко:

Желатин за здрави кости и стави:

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна. Той съдържа две аминокиселини – пролин и хидроксипролин. Те и двете имат положителен ефект върху съединителната тъкан. Желатинът също така е способен да стимулира растежа на съединителната тъкан и удивително възстановява увредените стави. Желатинът спомага за снижаването и елиминирането на болките в гърба и сковаността на врата. Той е особено полезен за хората, които прекарват дълги часове пред компютъра.

Желатинът се използва и като мощно средство при лечение на коксартроза. В този случай се препоръчва успореден прием с калций.

Приемът на желатин намалява острите състояния, подобрява се подвижността на ставите и двигателната активност. Желатинът подобрява обмяната в костната тъкан, както и реконструкцията на износената хрущялна тъкан. Така желатинът допринася за подобряване качеството на живот и предотвратява сложните операции за смяна на стави и поставяне на изкуствени такива.

Желатинът има благоприятен ефект при следните заболявания: артрит, артроза, васкулит, гонартроза, коксартроза, остеопороза, остеохендроза, ревматоиден артрит, сколиоза, счупвания на кости и навяхвания на стави, изклълчване на тазобедрена става и др.

Още полезни свойства на желатина:

- Укрепва ставите;
- Повишава еластичността и укрепва сухожилията и лигаментите.
- Подпомага работата на сърцето;
- Подобрява метаболизма;
- Подобрява умствените способности;
- Стимулира растежа на косата и ноктите;
- Редовната употреба води до намаляване на бръчките и предпазване от поява на нови;
- Има благоприятен ефект при лечение на дислазия.

Общи условия

Активация на акаунт