Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 48 010
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
Едва ли не мазането с прогестерон е някаква панацея и всичко се решава чрез него.
На същото мнение съм.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 16:07 от Lemy

# 466
Ами аз се мазах и то доста дълго време. Абсолютно никакъв ефект не усетих. Ако ще ми заакъснява, закъснява. Ако ще ме болят гърди, болят. Някои за косопад го ползват. Ако ще имам косопад, имам си го. За памет - направо се плаша и съм се вкарала в някакви филми. Майка ми с инсулт на 80г помни повече от мен. Ужас.

# 467
  • В градината...
Мистик, така е.

# 468
  • Нидерландия
Здравейте момичета🌷
От доста време не съм писала, защото ме завъртя вихрушката. Прочетох последните 3 страници и малко ще върна темата назад, за спирала мирена. Сложих си я на 14 октомври, по съвет на гинеколог, заради обилни кръвотечения и пременструални симптоми. Направо се разболявах преди и  по време на цикъл а след  10 дни  се започваше отново.  Е родих се! Ако знаех че съм била толкова зле да съм я сложила още преди 2 години, когато се почна. Сега нямам оплаквания преди цикъл, по време на съм работоспособна и се чувствам ок. Отделно че се родих от факта че не тичам до тоалетната да сменям тампони и превръзки през 15 мин. Това са моите първи впечатления. Как ще е за в бъдеще не знам. Гинеколога ми каза че 6 месеца след поставянето може да се направи баланса дали има желаният ефект, който за всеки е различен.
Според гинеколога точно преди менопаузата спиралата балансира донякъде хормоните и по този начин живота ни е по лек. И не влияе по никакъв начин на самата менопауза, нито я забавя нито я предизвиква.

# 469
  • Бургас
Имам още една книга за хормоните, тя също е по-стара и може да я няма, но ми е като справочник за хормоните.Тя ми отвори очите на тази тема.Дори и характерът ни се формира от хормоните.Има и предложения за хранене по палео диетата, но основната и част е описание на хормони и липса/дефицит до какво водят и как се отразяват, нищо,че заглавието е такова.
http://borsabolid.com/bg/zdrave-i-medicina/11739-hormonalna-dieta.html

# 470
Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 21:55 от Lemy

# 471
  • Нидерландия
Lеmy, мисля че това да се откажеш от всички малки удоволствия е просто кошмарно. Имам приятелка, тя така се вманиачи във режими, без глутен, кафе, млечни, отказа се от любимите сирена, хляб, итн че сега на нищо не прилича. Няма блясък в очите. Вече не е тя. Просто си мисля: заслужава ли си? Колко удоволствия имаме в живота че и тях да ги  откажем. Нещата които в момента ме радват са сутрин силно кафе, хубава храна,,  хубаво вино вечер, една чаша но и се радвам от сърце.

# 472
Нямам познат, залитнал в гладуване или отказване на цяла група храни, който да изглежда добре или дори да е здрав.

# 473
  • София
Имам позната 42 дена изкара на ябълки, киви и чай. И 18 дена само на вода.
Казва, че се чувства като тийн, било велико. Ами, не мога...ще изперкам, ако живея така😁

# 474
  • Нидерландия
Нямам познат, залитнал в гладуване или отказване на цяла група храни, който да изглежда добре или дори да е здрав.
Точно! Мисля че това да се радваш на живота си, на удоволствията, се отразява на психическото и физическо здраве. От там и на излъчване, външен вид.
@ Aurora: евала на твоят познат, но цял живот ли ще яде ябълки киви и чай? Няма как. Това са моментни състояния, еуфории които отминават и после така падаш яко на земята че още 2 х по 40 дена няма да можеш да влезеш в час.

# 475
  • Пловдив
vici75, има ли още писано за миомите в книгата? аз бих пробвала прогестеронов крем, при положение, че алтернативата ми е хистеректомия…
благодаря Flowers Bouquet

# 476
Имам позната 42 дена изкара на ябълки, киви и чай. И 18 дена само на вода.
Казва, че се чувства като тийн, било велико. Ами, не мога...ще изперкам, ако живея така😁

Е то това си е откровена глупост и не знам какво се цели с нея. Всичко е много велико, докато след 3, 4 месеца не почнеш да обираш негативите на това нещо като косопад, връщане на кг плюс няколко още отгоре, дефицити на някои витамини, стомаха и той в дългосрочен план не се знае на къде ще е. Абе въобще човек е хубаво да мисли малко по-надалеко от момента в който живее.

Sve,  ще потърся дали има нещо конкретно за миомите и ще ти пиша.

Edit: Sve, потърсих с търсчката дали в книгата се споменава миома някъде, но не намери такава дума. Може би да снимам съдържанието ако някой иска нещо да му снимам от книгата ли? Ако имате интерес казвайте, да не пълня темата с излишни снимки.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 22:27 от vici75

# 477
  • София
Не, това за мен е абсурдно, аз смятам, че със спорт е най-добре да се поддържа фигура и здраве. И да си живее човек живота.
Аз сега преди сън ще чета на Вики извадките.
Целта ми на мен е да го сваля малко тоя естроген, че много ми се подува корема.

# 478
Още ще кача, но няма как повече от 3 листа и продължението ще качвам сега:

Скрит текст:

# 479
  • София
Аз започнах да спя, дълбоко. Просто ми смениха хапчетата за кръвно.
Я, кажи как си? Нормализираха ли се нещата с кръвното?

Общи условия

Активация на акаунт