Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 47 907
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
  • В градината...
За колко време се минават 10 000 крачки?

# 661
Зависи колко си висок, какъв разкрач имаш. Аз съм 160 висока, т.е. разкрача ми не е кой знае колко голям. Та с моите къси крачета километър и половина минавам за 18 мин. Това са към 2 хил крачки. Сметни си горе долу при теб как ще дойде. Или засечи на твоя ръст колко е, но мисля че ще е около това. Май има app-ове които засичат крачки....

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 23:13 от vici75

# 662
  • В градината...
Изтеглих си, но искат достъп до файлове, мултимедия и т.н.
Аз два километра за 20 минути бърз ход минавам.

# 663
Значи си екстра. Точно бърз ход си трябва за да ги минеш. Ами ей така действай ако имаш възможност. Гледай ако разделяш вървенето едното да е на празен стомах. После хапваш нещо протеиново, по-малко въглехидрат, по-малко мазнини и без да преяждаш като цяло. Гледай и да е на равен път да не качваш на бедра евентуално и така.

# 664
  • В градината...
Аз на бедра отдавна съм качила, дори и да отслабна, ще съм 60 кила. Оттам нататък трябва да свалям мускули. И да, много бързо ходя, но зимата, като съм с удобни обувки. Пролетта като обуя тесните патъци....

# 665
Е то вървенето в този му вид е точно за сваляне от бедра. Гледам че си почнала с домашните тренировки. Насочвай се към пилатес вид, ако искаш да смаляваш бедра. Всякакви напади, клекове с тежести  и подобни помпят бедрата и развиват мускула там. Пилатеса са и по-щадящи от към темпо (според мен).

# 666
  • В градината...
Ще оспамя темата.
Така е, но преди време имах програма изготвена от Любомир Иванов и имах много клекове, да се чудиш.
Пилатеса пак ме задъхва здраво, но с ходенето постепенно ще се раздвижа и дано се оправи кръвното.
Аз имам доста мускули и на д-то, а вече и на ръцете /след тренировки преди години и слега след децата, които доскоро носех на ръце/.

# 667
Еми така се - уж компетентни треньори, много чели, много видяли, но на жени с мускулести бедра клекове препоръчват. Ужким с правилна диета щели да отслабнат краката. таратанци. В един момент мускули растат, сланини и те с тях. Не визирам теб. По приницип.. Та почни с пилатес. Задъхваш се и потиш, но е по-търпимо. Добър старт е, а и не само. Ако толкова напреднеш, търси пилатес и за напреднали. В пъти по-добре ще си.

# 668
  • В градината...
Само да кажа, че който иска приложенията да нямат достъп до файловете му на телефона, може да си тегли от fdroid, а не от gplay. Днес си изтеглих приложение за мерене на крачки и калории. До детската градина и обратно са ми 2000крачки. Довечера пак пеша ще вземем децата. През деня още ще походя. И ето ти - те ще станат 10х. Много лесно било. Аз имам мускулна треска на д-то и краката от изотонични упражнения /постоянно стягам мускули, без да се движа или с много малка амплитуда/ и е супер ефективно.

# 669
  • Бургас
На мен детето ми изкара от телефона,  понеже съм свободна имам време за вървене, почти всеки ден съм около 10000, че и отгоре, но ходя доста надалеч, около 2-3 часа съм навън, да събирам витамин.Д.Ако работя толкова време не мога да отделя.Искам пак да започна и в къщи малко гимнастика, но все ми е уморено.Нещо стана тази година,  хем не работих, а съм все уморена и апатична.Би трябвало да цъфтя и да съм жизнена, а то стана обратното.

Има една рускиня около 50-60 годишна препоръчва присядане по 100 пъти на ден, разделено в деня, все се каня да го пробвам и него.Тя съветва -отивате до тоалетна -присядате 10-20 пъти.Това е до сядане, не клякане, но май пак има такъв ефект в/у бедрата.Ако някой проявява интерес ще пусна клипчето и .И аз не съм фен на клекове и напади.Пилатес е най-добре и тези крачки/вървене в къщи -те са съчетани с леки усуквания и упражнения за талията.

# 670
  • В градината...
Галчучо, като не работим изпадаме в депресия, липсва организация, режим мотивация. За два месеца вкъщи не свърших почти нищо. Освен многото готвене, което ме зарежда. Сега, като разбрах какво кръвно вдигам, гледай мотивация. Току що обходих вкъщи още 1000 крачки, като се качих малко и на кростренажора (за него още ме е страх). Движението ме направи за няколко дни по-организирана, преди малко без канене се хванах и измих банята. Някак отвътре те кара да правиш нещо физическо.
Мисля, че не е спам, защото тук предимно се оплакваме. Просто споделям сега нещо хубаво.

# 671
  • Пловдив
И аз съм така, колкото повече физическо натоварване имам, повече ми се прави нещо. По-бързо свършам задачките, които съм захванала и се чувствам жива..Simple Smile

# 672
  • Бургас
И аз съм така, аз и сега си налагам, добре, че съм дисциплинирана, но просто усещам една слабост, която ме дразни.А ако знаете как съм си мечтала да съм свободна, да имам време за движение, да си готвя хубава храна, да ходя на плаж, на курсове и го правя сега като в такава ситуация, но защо физически, вместо да си почина и да се подобря, аз не се усещам по-добре.Мислех, че като нямам стрес ще се подобря.

# 673
  • Пловдив
Май само аз съм на опаки Laughing  Незнам кво да направя, че да имам толкоз енергия? След нар.танци съм скапана и само душ и лягам...а имам познати дето са като вас...могат след това цялата къда да овършеят.

# 674
Галчудо, дай клипчето.
И аз не мога да се събера и организирам, докато свърша три неща и денят минал 🙄

Общи условия

Активация на акаунт