Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 47 988
  • 769
  •   1
Отговори
# 240
# 241
  • София
Аз доколкото разбирам в контекста на разговора това би се случило при предозиране, макар че този го каза в половин изречение за косопада и интоксикацията.

# 242
Знам ли,може и аз грешно да си правя изводи. Доколкото разбрах може много лесно да се предозира като е на хапчета, и оттам интоксикация и т. н.

# 243
  • София
Аз пия един селен на Допел Херц двуфазен и не надвишавам дозата. Дори не го пия всеки ден, като се сетя.

# 244
  • София
Моето от 90/60 мина през 110/70, а вече е 120/80 и никак не ми е ок. 🥵

И аз съм така.

# 245
Студено ли ви е с това ниско кръвно?

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 06:56 от La Gitana

# 246
Да, за сега. По-напред описах ситуация.

# 247
А има ли оправия хипофункцията на щитовидната?
Другата седмица ще пускам хормони, иначе е ясно, че нищо не е ок.
Втриса ме от студ на моменти, чак крайниците ми са като след измръзване, на рани, след като са били парче лед. Подуват се, косата ми тече, безсъние, запек, умора, кожата на тялото суха, та се лющи...

# 248
Оправията е хормон да ти изпишат ако си за хормон. Защото аз не съм била за хормон. Ако ти покажа с какви дебели чорапи спя 😂 Скоро ще си лягам с шал, шапка и ръкавици. А в нас е 25 градуса. Спя и през глава.

# 249
  • София
Момичета, за студа индиеца дето посещавам ми е изписал самомасажи със сусамово масло, затоплено (аз го топля в купичка с вода слагам купичка масло) и всяка вечер преди сън масаж на стъпалата, а сутрин на цяло тяло преди душа. Масажът на цяло тяло преди душ поне 3-4 пъти седмично, сутрин защото много загрява, тонизира.

# 250
И аз да се запиша със студени крайници.
Нямам вълни, по-скоро по гърба и бедрата едини приливчета на леко затопляне за секунди . Трае няколко минути. Не мога да го опиша точно. Но ръцете и краката са ми топли само когато спя и минути след събуждане. Носът също ми е леден през повечето време.  Слагам маска и на никой не му прави впечатление , без значение дали съм по пътя или на работа. Е, с ръкавици не мога да работя, но и от тях файда няма.

# 251
  • Пловдив
И аз съм с ниско и все измръзвам.

# 252
Да ви кажа, а и вие ще се убедите по натам, че много по-добре е да ти е студено, отколкото да те връхлитат горещи вълни и да се потиш, и да няма какво да направиш, и от това чак да ти става лошо, и да ти се повръща. Докато, ако ти е студено ще се облечеш, ще се навлечеш, ще си пуснеш някаква духалка и така. По-търпимо е сякаш.
И на мен ми е вечен студ, спя с вълнена блуза и дебела завивка през глава.
 Вики по-добре да са ти в норма хормоните на щитовидната жлеза и да не пиеш хормон, защото той също има странични действия,подуваш се от него, гадно ти е. Студът невинаги е само от щитовидната жлеза. Също е от ниското кръвно и от там лошото кръвообращение.
Аурора това е много полезно, което описваш, аз също си правя четкови масажи.
Оправия на хипофункцията има чрез режим на хранене и намирането на добър лекар или натуропат, трябва много да се търсят всевъзможни начини. Не спирайте момичета да се интересувате. В темите за щитовидната жлеза една девойка беше писала, че много успешно се е вкарала в норма.

# 253
Една на фона на стотици неуспели, включително и аз : ))
За съжаление не съм оптимистка.

# 254
  • В градината...
Цяла нощ се мятах като риба, усещах си пулса като че цялото тяло ми се тресе. Така е през 2-3 нощи. Хем имах МЦ преди два дни. Вълни нямам, но ми е горещо нощем. Сутринта мерих кръвно - 145/90.
Децата постоянно пищят и крещят, някакъв ужас е.

Общи условия

Активация на акаунт