Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 47 994
  • 769
  •   1
Отговори
# 225
Thumdelina,на 52 съм,писала съм в темата,поне 15години имах кървене извън цикъла..и не само...оргаметлила действа до третия ден,след това винаги се налага абразио(при мен).Почистване и поне няколко месеца спокойствие..Препоръки от няколко специалисти за отстраняване на матката..кървяща била,за какво ти е?! Две малки миоми безпроблемни,веднъж полип,неповлиян от кръвоспиращи..пак абразио.Във времето стигнах до цикъл тази година само три пъти,с упорит ,веднъж двегодишен всекидневен прием на билки.Миомите не са мръднали по размер.Не ми е било лесно.Хормони никога не съм изследвала.Билките..последно турта и овчарска торбичка.

# 226
  • София
Това дето все ти е студено е от щитовидната, хипофункция вероятно, Вики. Пиеш ли хормон?

# 227
Aaa, Aurora не пия нищо. Щитовидните са ми в норма според нормите. Но реално не са. Т3 ми е малко под долна граница. Но другите са в граница и докато не им се случи нещо и на тях, хормон никой няма да ми изпише. Поне в Щатите. И гинеколожката ми рече, че няма да ме преглежда на видеозон защото нямам оплаквания. И цитонамазка на 3 години веднъж. Спира ли ми, тръгва ли ми, не било оплаквания. Чак като ми спряло за 12 месеца тогава да съм отидела. И те така. Че и път към БГ не се очертава скоро.

# 228
  • София
Тоя т3 под граница ти го дава това усещане за студ, също и ако ти хлопа сърцето понякога. Повечко хапвай бразилски орехи, метаболитно хранене ти си правиш така или иначе, малко NAC може да попиеш, както и масло от крил и ще се позакрепят.

# 229
Aaa супер че ми напомни за бразилскиа орех, мерси. Някъде бях чела, и съм си взела една торба. Изядох си я де. Пишеше повече от 3 да не се ядяли, че издърпавали някакво радиоактивно вещество от почвата и да не се натрупало в организма. Забравих му името на веществото. Радий ли беше? Но аз така или иначе повече от 3 не ям. Със следобедната закуска 4-5 белтъка и бразиилския орех, идеално ми идва. НАК пия по 3 месеца и почивам. Масло от крил не съм пила. Пратили ми от ихърб по грешка. Имам една опаковка. Освен да го почна след нова година. Казвай и друго ако знаеш, че хормон няма да видя тука.

# 230
Какво е НАК?

# 231
  • София-Младост
Гугъл каза:
Н-ацетил цистеин

За много години! Бъдете здрави и по-малко тревожни!

# 232

Вики, може да се консултираш онлайн с някой наш ендокринолог, гледам, че и един от моите дава такива консултации, и евентуално да ти пратят хормон от тук. Оф, то пък е хубаво и на ехограф да ти видят жлезата.
И моето фт3 е на долната граница, обаче и за мен няма хормон, по други причини. Мацките от форума ме съветват да го почвам сама. Неоптимални щитовидни + менопаузата е мъка...😒

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 11:42 от Lemy

# 233
  • В градината...
NAC пиех против NK клетки, които ми бяха завишени и за подобряване на качеството на яйцеклетките.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 15:35 от perunika

# 234
  • София
За много години, момичета! Здраве, любов и спокойствие да донесе 2021-ва! Heart
Аз през декември си бях на профилактичните АГ прегледи. Всичко е ОК. Викам на лекарката, че цяло лято не ми идва, не че се оплаквам, ама все пак.. тя гледа гледа и вика, какво да идва, то яйчниците вече хич ги няма, и дебелината на стената на матката е малка... затихващи функции. Нямало опасност от кисти, че мен това ме страхува. Напоследък вечер като си легна като ми стане студено на краката и ръцете, ужас! Седя и се чудя от пременото ли е или ковида ме е треснал Simple Smile пълна хипохондрия Simple Smile))) Сега ви чета за щитовидната... по принцип на мен хормоните ми винаги са били в норма и антитела и всичко, гледала ме е лекарката на ехограф преди месец-два. Има си там някакви неща дето следи, ама иначе нищо особено. Заради ковида пия селен, взех да се чудя дали той не ми прецаква нещо. В бразилския орех нали това има, селен?

# 235
Казват , че селен на хапчета не е добре да се пие даже действа като отрова за организма, по-добре от естествени източници.Да бр. орех, яйца, чесън. Наистина аз съм пила селен на хапчета и от него ме заболя стомаха.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 18:54 от La Gitana

# 236
  • София
Кой го казва това?
И аз съм пила селен на хапчета, и то до скоро и никакви неразположения не съм усещала, при все че го пих няколко месеца.

# 237
Д-р Гайдуров.

# 238
  • София
Ако може да ни покажете да прочетем.

# 239
Аз го пих преди 2 години при лека хипофункция на щитовидната жлеза, да пробваме с него преди да започвам с Л-тироксина. Пих го 3 месеца (не съм имала проблеми със стомаха), след около 6м при контрола всичко се беше нормализирало... и така допреди няколко месеца. (след короната всичко ми се разбърка, 4 месеца минаха и все още не съм аз)

Общи условия

Активация на акаунт