Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 48 014
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
Ми аз съм имала полип, но при мене беше точно обратно - нямах цикъл. Впоследствие се оказа, че съм бременна и тъй като беше нежела, като я премахнах ми махнаха и полипа. Никакво течение не съм имала ни преди, ни след махането. Надявам се да е нещо хормонално. След колко време дуфастона ще подейства, защото дицинон 5 ден и само е намаляло..но още кървя.

# 211
  • В градината...
Аз съм на еутирокс от 11 години, с хипофункция съм.
Ами на 46 май е нормално явно цикълът да е така /при условие, че на 39 хормоните ми бяха като за 70 годишна Simple Smile/.

# 212
Ами, мене това ме притеснява, че хормоните ми са в норма - и TSH и FSH. Възможно ли е при нармални стойности на тия хормони, този дълъг и обилен цикъл да е на хормонална основа.

# 213
Дали са в норма действително? Или влизат в нормите на лабораторията?

# 214
TSH - 1,56 ; FSH - 9,4 - това са стойностите, лабораторията е Кандиларов. Трябва ли да ги повторя другаде?

# 215
Не мога да ти отговоря след колко време трябва да подейства Дуфастона, забравила съм колко дена пих аз Оргаметрил, и се видя, че няма да стане. Предполагам , че до няколко дни би трябвало да има ефект. Гинеколога не ти ли каза след колко време ако не спре, да го потърсиш?
Тсх-то ти е перфектно.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 15:04 от Lemy

# 216
Не, не трябва да повтаряш изследвания. LH, E2  не казаха ли да проверяваш? Те нали всичките заедно се изследват?

# 217
Гинеколога каза да проверя TSH, FSH и пролактин - нищо друго. Дуфастона да го пия 15 дена, честно казано, лекарят повече се впечатли от кистата - заради нея предписа дуфастон, даже каза да спра дицинона, за да си изтека хубаво😀, тъй като при Ковида изследванията показаха налко висок хемоглобин - около150

# 218
Да питам, че съм доста "боса" и непрочела, тъй като мисловно отхвърлях идеята за менопауза. Три цели месеца съм без цикъл отпреди това  - месеци наред бодежи, болки в гърдите, ту в едната само, ту в другата само, странични бодежи, резки,понякога дъхът ми секва от тях и застивам. Направление за преглед на гърдите нито личната, ни гинеколожката ми даде. Само хормони изследваха и видяха, че естрадиол е занижен. Както и да е , сега ново двайсет - от тези три месеца насам не постоянно , но се случва леко замайване, все едно съм на чашка лек алкохол. До падане не стигам, леко е, но съм замаяна и предпочитам да седна и да отмине. Бодежите в гърдите са редки, подозрително редки бих казала. Вчера, вървейки, за първи път ми стана топло и си съблякох палтото, след 2мин пък ми стана хладно, в това време никой покрай мен не се съблече и не реши да е без яке/палто Simple Smile само аз.

# 219
Така сме всички. Коя тепърва я почват, коя вече е по-напред. Аз даже в предни теми писах, както стоя на стола седнала и ще падна. Много ми се вие свят. А доста хапвам. Та не е от глад. Ни топло толерирам, ни студено. Или ми е адски топло (лятото) или умирам от студ. Няма значение облечена ли съм, съблечена ли съм. Ако ще и целия си гардероб да намъкна, цялата треперя. На гости ходихме на приятели живеещи в къща. По-принцип по къщите е по-студено, отколкото в апартаменти. Като ми стана студено по едно време, почнах да треперя на масата. Срам ме хвана. Хората се почудиха сигурно какво ми има. За гърдите вече съм писала в предни теми. Когато стане да болят, не мога да легна по корем от болки. И няма нищо общо с цикъла. Вече взе да ми прескача, и болките са буквално през цялото време на липсата му.

# 220
Камея, кръвното мериш ли си го като ти е замаяно?

# 221
Ааа, вярно бе. Меря и кръвно като взема да губя равновесие. Все 90/60. Или 100/65. Ама то това след фитнеса. Може и да е нормално да се качва. 

# 222
Моето от 90/60 мина през 110/70, а вече е 120/80 и никак не ми е ок. 🥵

# 223
Еее значи имам време. Ще се следя. То при нас всичко е възможно вече. цялата система функционира на авариен режим.

# 224
не, но ще започна да меря, казвам ви -отказвах да приема случващото се и игнорирах, после забравях умишлено кое как ме боли или ме скапва. Но този подход няма да ме подмлади и ще трябва да меря.

Общи условия

Активация на акаунт