Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 48 021
  • 769
  •   1
Отговори
# 195
Всичко си нося и си поръчвам дрехи все едно ще ходя някъде.

# 196
  • В градината...
Аз през ден правя курабии, сладки или сладкиши. Много ни е добре. И да пазарувам не ходя, защото пазарувам веднъж на 2 седмици.

# 197
Ооо и аз се разправих на сладки за КОледа, но не ги ядем. Сега се чудя на работа как да нося. Но се позабавлявах иначе.

# 198
  • В градината...
Аз по принцип това закусвам - бисквити с кафе. Та сега много добре ми идват.  Но ги крия от мъжа ми, че той хич не умее да се ограничава...

# 199
  • София
Май и аз трябва да ги крия. Изяде почти всички меденки. Детето не ги яде, само ги прави. Аз си правя равносметка, че 10 години откакто ме държи тази пременопауза, се накрещях и навиках и като че ли съм по-спокойна вече. Не ме избива на агресия често, не ми се разправя. Май започвам да си връщам предишното аз.
Дрехи и обувки спрях да купувам засега. Ще видим, много не умея да се сдържам без нещо ново.

# 200
  • София
И на мен много ми липсва любимият ми мол, да се разходим с мъжа ми, приятелки или с майка ми, да пием по едно лате в Коста.
Тея дни в Старбъкс и Коста на НДК едни опашки се вият за кафе, чака се на дъжда по 1 час, бляяя, много ненормални времена, дано да мине скоро😬
Иначе и аз пазарувам онлайн много - от храна, до обувки и дрехи и тн, но за мен си е супер кеф винаги било да си купуваме в Мола и това ми липсва.
Но аз си мисля, че мен основно времето ме тормози, мразя зимата, мразя студа и липсата на слънце. Поне като започнах да ходя при този аюрведа доктор и ми го обясни, че е от вида на конституцията на всеки един от нас се афектира според типа на дошата;)) та аз определено съм от тея дето нямат никаква толерантност към студ. Просто тая зима ми е по-трудна, защото се съчета с ограниченията заради Ковида.

# 201
  • В градината...
Мен пък ме изнервя не самата зима, а това, че е топла и няма сняг. Тази кал навсякъде.... С децата като излезем и все в локвите скачат, все кални до ушите. А щеше да е супер с шейничките, а вечер с виното и домашната пастърма. Уют! Градината е една тъжна, борчетата са украсени, а под тях - трева. Без сняг. По цялата ни къща вечер бягат фигурките от лазера, но някак пролетно-есенно....

# 202
  • Бургас
На мен още не ми е доскучало.За първи път имах нормално, свободно лято откакто детето беше малко.Излизам и се движа много повече от преди, правим си разходки с приятелките, приказваме си, чуваме се доста по-често.Честно казано не ми липсват нито молове, нито магазини, нито работата дори Flushed Преди все бях под напрежение.

# 203
  • София
Да ви кажа честно и аз хич не съм подтисната от ситуацията Wink Не от страха от самия вирус ами специално от ситуацията със затварянето. Че даже и дистанционното не ме дразни толкова, понеже не ставам в 5:50 да карам малкото на училище. Пък и в крайна сметка всичко рано или късно ще свърши. Тормози ме само възможността да се разболеем, изобщо не икам да се настройвам и да мисля, че това рано или късно ще стане. Не е задължително... пък ако стане се надявам да има лекарство, не ваксина.

# 204
  • В градината...
Аз се чудя дали в понеделник да ги пускам на градина....

# 205
Здравейте, писах и в другата тема за менопаузата, тук виждам, че обсъждате и абразиото като метод при моя проблем. Накратко - миналия месец бях с Ковид, пиех цяла шепа хапчета, включително и антикоагуланти. По време на боледуването ми дойде - слабо зацапване, два-три дена, даже и от превръзка нямаше нужда. За сметка на този месец - на втория ден като се започна едно кървене - 10 дена обилно, със съсиреци. На прегледа се установи киста в левия яйчник, матка и лигавица - в норма. Пия дицинон вече 4 дена - понамаля, но все още си имам кръвотечение. Започнах и дуфастон заради кистата, но се надявам да подпомогне и цикъла. Имам  си и някои симптоми на предменопауза - на 47 години съм. Хормоните обаче ( изследвани TSH, FSH, пролактим) са в норма. Нямам идея от какво може да е, пък и лекарката нищо не ми каза🤔

# 206
  • В градината...
Ох, на мен ми дойде, трябва да ми е 15-ти ден някъде /предишния път беше на 62-ри/. Дано не е полип пак, че в това време да се виси по болници...
Има ли други с подобен цикъл, но да са нямали полипи?

# 207
Thumdelina, да се надяваме, че дуфастона ще нормализира ситуацията. Ако не свърши работа, вероятно може да е полип, или поне така се оказа при мен. Обаче, дали пък проблема не идва от Ковида и антикоагулантите. 🤔

# 208
perunika, моя приятелка на 46-47 е така винаги. Не и прави впечатление и не ходи на лекар. Може би веднъж е била, когато е започнало да става така. Мисля, че е нормално, но все пак прецени дали и кога да отидеш на лекар.
На друга, далеч от 46-7 също няколко пъти и беше така май два месеца и не отиде на лекар, оправи се с вит. А и Е 2 месеца по 10 дни.

# 209
Перуника, на мен така ми идваше по два пъти в месеца, преди да ми открият хиперфункцията на щитовидната. Като започнах лекарствата се нормализира.
След това пак ми се случваше около рецидива.

Общи условия

Активация на акаунт