Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 48 052
  • 769
  •   1
Отговори
# 180
  • На планетата земя
re-ge,имам въпрос към теб конкретно,тъй като прочетох в стари теми,че и при теб е имало такива кисти.Та въпросът ми е успяват ли да се пукат и да се изчистиш от тях без хормонални препарати.Разсъжденията ми сигурно са лаишки,но нали те се пукат и изчезват след цикъл,така е било при мен винаги досега.А сега като съм със спирала и цикълът ми намаля,а може и съвсем да изчезне дали ще се пукат пак.Не искам всеки път да пия примолют нор,сега за първи път ми изписва,не се чувствам добре от него,болят ме гърдите и имам леки болки ниско долу като контракции.Ама като съм го почнала ще го свърша.От друга страна спиралата искам да си я задържа при условие,че зацапването спре.Към момента нямам такова.Имам една малка миома,пък съм и доста фертилна.Такива са ми размислите.
Иначе весели празници на всички,много здраве и късмет!

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 09:05 от BUBA_k

# 181
Отговарям, но доколкото си представям механизма на ситуацията.
За кистите пия билки по рецепта на димков (бял равнец невен турта по една с.л в литър вода на три част преди храна). На мен ми помага , обикновено след седмица до десет дена ми промазва еднократно  , а понякога заминава и с никакво промазване, но  най-важното - престава на ме боли и на ехограф кистата не се вижда. Да уточня, че когато имам киста и малка да е ме боли , като остри пробождания в областта , много неприятно усещане, особено под платнището което имам, поставено за слабинна херния пада се пред яйчника. Пила съм и хормонални препарати но от тях ми се гади ,  влошава ми се  мигрената, иначе болки в гърдите и силни болки като от контракции съм имала винаги , имам предвид преди да си сложа спиралат това за мен беше норма.  Сега тези болки тип контракции ги нямам.  Вероятно защото заради спиралата имам изтънена лигавица нямам цикъл като цикъл ,  което обаче не значи че нямам овулация и сътветно пукането на кистите не е съпроводено точно с кървене.
Нали хормоналната спирала ( освен че е контрацептив механичен ) по принцип изтънява лигавицата, но не спира овулация и прочие нормални етапи. Същото и с кистите изникват пукат се но няма какво да се лющи и да кърви от стените на матката.

# 182
  • Нидерландия
Мистик, аз си купувам насипен телешки желатин, двайсет и няколко лева е килограма, белгийски или холандски беше. Ако искаш мога да ти дам координати за София.
Може ли името му? Да видя при нас🙂
Момичета, честита Коледа! Да сте здрави и много любов на всички желая ☃️❄️🎅
И да не спамя: моля ви кажете ми какво да пия против косопад? Имах много кофти период, мисля че е от стрес както и хормонални промени, , но много започна да ми пада косата. Какво да започна? Дадох маса пара за шампоани, лосиони но от тях косата ми стана на слама, връзки, къса се, пия вит. Б комплекс но не виждам подобрение. Много съм притеснена... А и при нас фризьорските салони са затворени от месец и не мога да я пидстрижа. Няма да отварят поне до 18 януари.

# 183
Да кажа какво пия за косопад в момента- биотин, цинк, вид. д. На косата слагам ампули, мазни маски и ползвам шампоан против косопад.

# 184
  • На планетата земя
Аз от няколко дни започнах витамини Мерц,някакви нови са за коса специално.От стария вид полза съм виждала само за нокти,но не и за косата.По-нататък ще споделя резултата.

# 185
Madelief, нямам представа каква марка е, защото е насипен. Следващият път може да попитам, но няма да е скоро, че съм се запасила.
За косопад, последният път бях доволна от това, но мина поне месец докато подейства. Фризьора също забеляза разликата, и каза, че действали с натрупване, за това не ставало бързо:
https://remedium.bg/pantenol-kapsuli-pri-kosopad-40-mg-x60-broya-128419/p

# 186
Madelief, виж за дефицити на Д, Б12... желязо. Ако си на долни граници, макар и в граници не е добре. Колкото и да мажеш от това и онова файда няма да има. Иначе Maxi Hair има витамини. Поне 3 месеца трябва да се приемат.

# 187
След като се бях стабилизирана с три инжекции Б12 и от лятото нямах косопад, сега изведнъж започна с предишното темпо. В сряда ми биха инжекция и я чакам да подейства - но все още каналът се задръства при къпане. Ще ходя в темата да се образовам дали е добре всеки месец да си слагам по една и дали това ще ми задържи косата на главата.

# 188
  • Нидерландия
Благодаря ви! Поръчах си добавки: биотин 10 000 mcg уж най високата доза продавана при нас и един комплекс за кожа, коса и нокти. В него освен биотин има и рибено масло, желязо б3, 5,12,6,2,1,вит е, l-cysterine, vit c, borage Oil, фолиева киселина.
Пак започвам да се тъпча с добавки, направо ми писна. Но поне да има ефект.
Тук личният ми лекар е абсурдно да ми пуска изследвания в този ковид кошмар. Та ще се само лекувам, както в повечето случай🤣

# 189
  • На планетата земя
Сок от моркови с червено цвекло също действа укрепващо на косата.Трябва по-дълго време и през ден.

# 190
Madelief, преди години след стрес имах много силен косопад, който продължи и доста месеци. В паниката Локупих всичко, което видях против косопад на Дюкре, Виши, Ревалид с ефект 0.
Накрая си купих шампоан Ревита, ампулите на Керастаз с аминексил и Приорин. Ефектът беше веднага. Дори започна да ми пада по-малко коса от обикновено.
Понеже няколко пъти оставах само с ампулите, или само с шампоана, мога да кажа, че шампоанът има най-гоям ефект.
Ако трябва да заложа на едно от трите, това ще е шампианът.
Но иска малко по-продължитрлна употреба. Сега пак имам косопад от лятото, купих шампоана, с едно ползване, веднага започна да ми пада нормално количество коса и аз го спрях. И косопадът се възобнови.

# 191
  • Нидерландия
О наистина ли? Аз си купих и Ревита шампоан и балсам, но купих толкова много продукти че не зная кой да ползвам а въртя всички по ред. Но ще се спра на тях тогава. Благодаря. 🌷
И да, се обърна със още един въпрос: как се грижите за психическото и физическото състояние във тези условия на ковид изолация? Не че за децата ни е по малко кошмарно, но моите социални контакти не са създадени онлайн и поддържани онлайн, и много ми липсват най любимите срещи с приятелки по заведения и шопинг терапии. Както и посещенията във фитнеса. Спазвате ли хранителен режим, различен от преди ковид и какво правите за да се движите? Може би е много обширно но всъщност тук сме горе долу от една генерация и ми е интересно за мнения. Все пак яко ни тресат хормоните 🤣😁

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 13:02 от Madelief

# 192
  • София-Младост
Lemy, аз ще помоля за координати за желатина.

# 193
Да, наистина, много бързо действа шампоанът.
И на мен много ми липсват заведенията и разходки с приятелки, магазини.
Вчера си мислех колко ми липсва всичко, което правех миналата година, преди да стане това с вируса и колко бях щастлива.
Макар че работя от къщи, когато излизам на разходка, се обличам все едно отивам на работа или на заведение. Нищо че през зимното яке не се вижда нищо.
Правя същите упражнения от къщи, които са клякане, коремни преси и едно за вътрешната част на крака.
Ходя пеша поне по час на ден, както и преди.
Много ми е мъчно, че детето не може да ходи на плуване. Изглеждаше толкова различно, когато плуваше. За училището и домашното обучение колко ме боли сърцето няма да казвам.

# 194
При нас фитнесите не са затворени и не съм спирала с тренировките. Общо взето нямам промяна във физиката. И на работа ходя. Та не съм усетила твърде преди и след вируса. Но за сметка на това моловете ги събориха. Това още от преди вируса и много ми липсват. С вирус и без няма къде да се разходи човек, да се почерпи, да отпраЗнува нещо извън дома. Как ще се живее така за напред ум не ми го побира. Като гледам хората край мен нямат и мотивация да изглеждат добре, да се поддържат. Дето се майтапим във форума тук, заобиколена съм от глигани с анцунзи. Много ме мъчи това. Тази година не съм си обличала тоалетите. Направо забравих какви рокли имам. Както не ме и слуша главата, ще се изненадавам на пролет “леле каква рокля съм имала, кой ли ми я е подарил”.

Общи условия

Активация на акаунт