Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 48 608
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
Какво е това пакетче?
Извинявам се, пиша все едно ще пращам телеграма.
Пакетче сусам, т.е. малките разфасовки за домакински цели. Като черен пипер или кимион. Май са от 10гр.
Не пропусках ден, дори когато пътувахме някъде си носех смлян в бурканче. Сутрин на гладно с малко течност.
Това беше преди 14г. И за майката и бебето е добре.

# 166
Благодаря, Мари. Така смелен сусам не става ли като тахан? Щото сусам, но на тахан мога да изям повече от 1 пакетче. Blush За бебето е ок, докато е в корема. После- става алерген. Аз приемах много сусамов тахан заради омегите в него и продрисках бебето. Никой от лекарите нямаше идея от какво е. Изписваха какво ли не. В един момент времето беше лошо, с дъждове, нямаше как да си набавя тахана няколко дни и ми просветна от резултата в памперса.

# 167
  • Бургас
Днес попаднах на информацията, че петмез от рожков бил много добър източник на калций.Някой ял ли го е?

# 168
  • София
Днес попаднах на информацията, че петмез от рожков бил много добър източник на калций.Някой ял ли го е?

Аз го приемам в момента, дават го мощен за превенция срещу Ковид.

# 169
  • В градината...
Аз ползвам маджун от рожков за сладкиши.

# 170
Благодаря, Мари. Така смелен сусам не става ли като тахан? Щото сусам, но на тахан мога да изям повече от 1 пакетче. Blush За бебето е ок, докато е в корема. После- става алерген. Аз приемах много сусамов тахан заради омегите в него и продрисках бебето. Никой от лекарите нямаше идея от какво е. Изписваха какво ли не. В един момент времето беше лошо, с дъждове, нямаше как да си набавя тахана няколко дни и ми просветна от резултата в памперса.
Аз пък с тахана не мога да се погодя.
Когато кърмех ми казаха да приемам мюслита и подобни. Е, за първи път в живота си взех Еспумизан. Станах като човека от рекламата, а адските колики, които получих няма да ги забравя. Мюсли с прясно или кисело мляко  на мен ми действа като помпа на стомаха. За калция-моята стоматоложка винаги ми е препоръчвала естествени източници. Все не мога да я накарам  да ми посочи някоя марка хапове.

# 171
Аурора, от онзи турския ли взимаш, който го препоръчват? Имаш ли впечатления влияе ли ти за нещо друго, че те като голяма панацея го дават?
Нещо друго още взимаш ли от онези неща дето ги пишат там, разни сок от нар, френски лавандули и тн.?

# 172
Желатин купувам от Метро-1 кг на Аро,20-21 лв беше преди два месеца.

# 173
  • В градината...
Аз от Метро купувам шоколадов кувертюр на капки 2.5 кг.за 24 лв. Нищо чудно и желатин да има изгодно там.

# 174
Да не забравяме, че колаген и желатин не е съвсем едно и също нещо и не се усвоява еднакво от организма...
https://shop.zdravnitza.com/bg/zdravnitza-blog/produkti-za-zdrav … helatin-i-kolagen
https://fitbg.net/blog/health/kolagen-zhelatin
https://wecollagen.com/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B … 0%BE%D1%83%D1%87/

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 10:26 от peneva_a

# 175
  • София
Леми, пия го в момента и де да знам дали ми помага за нещо изобщо, хаха. От natural.bg го купих. Приемам и екстракта от гроздови семки. Също и чая от дива мащерка. Иначе чая от френска лавандула го купих, но нещо ми дразни корема и не го пия.

# 176
  • На планетата земя
Здравейте!
Да си споделя моите притеснения.Бях на гинеколог заради моята хормонална спирала,която е от 4 мес.За сега все още периодично ми зацапва,макар,че от една седмица спря.Гинеколожката ми видя една киста заради която ми изписа да пия 10 дена Примолют нор 2 по 1 на ден.Прочетох в листовката обаче да се говори с лекаря преди да се започне прием на този препарат ако има роднина с рак на гърдата.Аз съм обременена с такъв по майчина линия.То е ясно,че ще и звънна,изобщо не искам да ги пия.Въпроса е,че се притеснявам какво ще се случи с тази киста,и преди съм имала такива даже много пъти,след овулация и цикъл се пукат и изчезват от самосебе си.Но сега като от тази спирала цикъла ми намаля и протича като зацапване,поне последния ми беше такъв дали ще изчезне от самосебе си.Накрая ще махна тази спирала да ми е мирна главата,макар,че реших да си дам срок до края на февруари да реша какво да я правя.Някой ако е имал такъв проблем ,моля да сподели.

# 177
  • В градината...
Хапчетата се пият за седмица. Нищо няма да ти стане за толкова.

# 178
Кистата и спиралата нямат общо. Причина за кистата е организма ти. Както сама пишеш това се е случвало и преди. Не виждам какво се е променило. Щом преди си чакала да се пукат от самосебе си ( предполагам след консултация с гинеколог, защото пък ако не се пукат от самосебе си става много неприятно ) какво се е променило сега. Но наистина трябва да си махнеш спиралата  , защото прекалено много си се зациклила на мисълта какво зло е.

# 179
  • На планетата земя
re-ge,не че нещо се е променило,просто друг път хормони не ми е изписвала.Аз все пак и звъннах,каза ми изобщо да не се притеснявам,че това е прогестерон и даже го изписват за лечение на фиброзни мастопатии,да не се притеснявам.Иначе преглед на гърди минах преди месец,там съм на 6 месеца и слава богу са наред нещата.Майка ми на 44 се разболя от рак на гърдата,имам страх.Макар,че и другата докторка,която ми преглежда гърдите я разпитах дали е забелязала увеличение на случаи от рак на гърдата с хормонална спирала,тя ме успокои,че няма такова нещо и хормона е локален.Та така със спиралата съм си все още,а на преглед ходих,защото след 2 месеца чисти започна да ми зацапва отново,исках да разбера да не би да се е разместила нещо,но си е правилно позиционирана и се разбрахме с гинеколожката да поизчакаме още 2-3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт