Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 47 999
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
  • В градината...
Благодаря, че попита. Да, явно ми намериха лекарствата. Макар че, без повод, току вдигна 150/80. Завива ми се свят, сякаш потъвам... Хормони си мисля. А иначе падна много - около 110-115, че и по-ниско, но на мен ми е добре, цял живот съм била с ниско

# 481
  • София
Нямам познат, залитнал в гладуване или отказване на цяла група храни, който да изглежда добре или дори да е здрав.
Точно! Мисля че това да се радваш на живота си, на удоволствията, се отразява на психическото и физическо здраве. От там и на излъчване, външен вид.
@ Aurora: евала на твоят познат, но цял живот ли ще яде ябълки киви и чай? Няма как. Това са моментни състояния, еуфории които отминават и после така падаш яко на земята че още 2 х по 40 дена няма да можеш да влезеш в час.

Гладуването и постенето е познато от дълбока древност, не случайно е заложено в религиите.

Освен това човешкия организъм, както и всички животни, които живеят в естествена среда, са създадени да не са в режим на постоянно получаване на храна, тъй като в природата няма нон стоп достъпна. Реално хората много по-често прекаляват и злоупотребяват с количествата, отколкото гладуват.

Не е за всеки, но това не означава, че няма положителни ефекти. Например след две-три седмични маратони по празниците, няколко дни разтоварване само на плодове, би  се отразило благоприятно при здрави хора. Аз съм правила няколко пъти такива разтоварвания по 5-6 дни, и после още мин толкова захранване и наистина след първоначалните 2 -3 дни, докато се настрои организма е неприятно, после ти става едно леко, а като започнеш да се захранваш - усещаш невъобразимо удоволствие от всяка хапка.

Разбира се такива екстремнно дълги гладувания, според мен са си залитания, и човек понякога се увлича, започва да става самонадеян. Важно е във всяко начинание да можем да спазваме някакъв баланс или пък когато се отказваме да консумираме нещо, да не го мислим постоянно, а просто да не желаем консумацията му. Например аз не изпитвам желание да консумирам алкохол, дори чаша вино, всекидневно, но когато се уцели подходящ момент и компания - не се ограничавам. Тоест аз не се отказвам от удоволствието да изпия чаша вино, просто нямам нужда от това.  Същото е и със сладкото - мога с месеци да не ям, плодовете са ми достатъчни, но пък с удоволствие консумирам хляб.

# 482
# 483
Много добро четиво. Благодаря.

# 484
Да кача само продължението на предните три листа,  ако някой има интерес.

Скрит текст:

# 485
  • В градината...
Aurora, точно така е.
Аз смятам за довечера да спретна нещо с джумерки, нямате представа колко са вкусни!
Нещо, на което попаднах вчера:
"Известният мюсюлмански учен Ибн Сина (Авицена), наричан бащата на медицината, поставя две агнета в две клетки и ги храни абсолютно еднакво. В друга клетка има вълк, но само едно от агнетата го вижда.
В началото на експеримента и двете агнета имали почти еднакво телесно тегло.
След известно време Авицена забелязал, че агнето, което не виждало вълка, било дебеличко и бодричко. Агнето, което виждало вълка всеки ден, било слабичко, депресирано, неактивно, а козината му сплъстена.
Експериментът доказва, че психичното състояние има значително влияние върху физиологичното състояние на организма."
Авицена живее в периода 980 г. – 1037 г.
"Докато човек се вторачва в негативното и подхранва страховете - реални или не, влиза в режим саморазрушение..."

# 486
  • Козлодуй
Благодаря за клипа Йога с Таня който го сподели, даже съм го запазвала два пъти в папка Упражнения преди доста време и сега Simple Smile
Този клип ми помага доста против моите болки Simple Smile

# 487
Реге,
Скрит текст:
на колега на мм при операция на стомаха му бяха казали, че си личи че е пил дълго време аспирин и има и изменения.
Мм го пи известно време, но и него го предупреди гастрото.

Щом има операция на стомаха значи има стомашни проблеми. Всеки с такива има видоизменена лигавица без да е пил аспирин. По принцип много зависи и от формата на приемания аспирин. Майка приема кардио аспирин от 30 години, правиха й гастро и колоно скопия преди две години - стомахът й има само нормални възрастови изменения и в по-добромсъстояние от моя . Моят стомах  и без аспирин е петнист като хиена. На мен кардиологът ми го препоръча този акард като кардиоаспирин - малка дозировка щади стомаха. Пия го от има няма пет месеца. Наистина не ми дразни.

# 488
  • София
Тук за салатата от моркови, дето коментирахме за сваляне на естрогена:

The making of the carrot salad. 🥕

I get daily questions asking about the carrot salad.

So, instead of emailing dozens of people back, let's go over ALL the
Questions...

👉1. Should I peel or shred the carrots?  Either is fine

👉2. Big, medium or small carrots?  A medium is perfect.  Yet, if you need more digestive help, you can eat a larger carrot OR 2 carrot salads/day.

👉3. Can I just eat the carrot? You can, yet you get far more "cleansing" affects by adding the additional anti-fungal, anti-bacterial, anti-microbial affects of coconut oil and vinegar.

👉4. What is the purpose of the carrot salad? The carrot salad optimizes bowl flora, by suppressing bacterial overgrowth and stimulating the sides of the intestines. The carrot salad can help balance hormones by helping rid the body of excess estrogens. 

👉5. When should I eat the carrot salad? 10-15 min prior to lunch or dinner is prefered.

👉6. Can I add other foods to the carrot salad like fruits, avocado, cheese, meat?  The carrot salad works best consumed alone, yet I will add a tsp. of grated parmesian cheese for a little extra flavor.

👉7. Why do you want to rinse the carrots? You want to remove the beta carotene.  Beta carotene is the precursor to vitamin A.  Yet, in a body with a low metabolism, beta carotene does not convert and is stored in the tissue--making you look like an oompa-loompa. Your body always prefers animal source vitamin A over beta carotene.

👉8. Should I eat the carrot salad daily? Yes, every day is best.

👉9. If I do not like carrots is there another option?  Yes, well cooked white button mushrooms or cooked bamboo shoots are also great for "cleaning" the gut.

# 489
Здравейте, от няколко години имам колебания в хормоните. За момента си имам редовен цикъл и овулация, но съм  в пременопауза вероятно. Последните години започнах да правя и кисти в гърдите. Последния месец забелязах бяла точка на зърното на една от гърдите ми. Прилича на блистер, но не кърмя от няколко години, така че няма как да е това. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Докато ми дойде часа за мамолога ще се побъркам.

# 490
Това са неопасни мастни образувания. Аз имам такива и не едно. Някои се смалява с годините, други се появяват. Специфика е явно и не при всеки се получават.
 Има хора които имат същите мастни топчета на кожата  под очите или върху клепачите. Не се притеснявай!

# 491
Това са неопасни мастни образувания. Аз имам такива и не едно. Някои се смалява с годините, други се появяват. Специфика е явно и не при всеки се получават.
 Има хора които имат същите мастни топчета на кожата  под очите или върху клепачите. Не се притеснявай!
То не е като топче. Наравно е с останалата тъкан, просто е бяло и е най-видимо като зърното се втвърди. При натиск не излиза нищо, но изглежда точно като запушено млечно каналче. Дано мине само, но не вярвам.

# 492
Момичета, да ви попитам, вие имате ли вълни след като има още цикъл? Аз имам едни такива внезапни сгорещявания, и то предимно около таза и бедрата и после пък ме втриса... Не знам вълни ли е?... Винаги е в първите дни на цикъл, после от 7 до 14 ден на цикъла и след това не... Имам също страшни замайвания преди в дните около Ову(14ден) и болки във врата и плешките-много особена, като разтеглено сухожилие. И примерно, на другия ден все едно не е било.... Това го наблюдавам вече една година и съм сигурна, че е свързано с половите хормони, макар, че лекарите смятат, че няма връзка... Има ли някой друг като мен?

# 493
Да те успокоя, да има 🙂 И да не те плаша, но може да става и по-зле. Имах замайване по време на целия цикъл. И на 6-тия ден, все едно нищо не е било.
Да, звучи като вълни. Сгорещяваме, после втрисане, студена пот.
Минава. Бях така на втората и третата година. Сега е четвърта - замайването изчезна, само вълните останаха, но са доста по-леки.

# 494
Цитат
Имам също страшни замайвания преди в дните около Ову(14ден) и болки във врата и плешките-много особена, като разтеглено сухожилие.
Това се случва и при проблеми с шийни прешлени. Обикновено обаче не само по време на овулация.

Общи условия

Активация на акаунт