Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 47 949
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
На мен ми го изписаха, за да стимулира работата на яйчниците. Пише, че влияе и на инсулина.

# 571
Аз понеже правя все още опити за бебе( скоро ще стана на 41г:)) днес си купих по препоръка на лекар Ovаboost за стимулиране на яйчниците. Ако успея да се подмладя ще споделя:)

# 572
Днес дадох кръв за изследване на полови хормони(на 3 ден от менструацията, която вече я няма), обаче реших да направя и тест за овулация, който е положителен. Как сега ще се разчитат хормоните, а? Уж фоликуларна фаза, а тестът показва, че след ден- два ще има овулация.....

# 573
Имате ли поликистозни яйчници? Знам, че LH е високо в началото на цикъла при такъв проблем. A ako e високо вероятно ще отчете пик теста по-рано. А положителен ли е наистина? Трябва тестовата линия да е по-наситена или поне еднаква с контролната.

# 574
Вачева, виж тези статични упражнения по метода Егоскю, аз съм си взела някои от тях, правя и други подобни. Имат и субтитри:
https://m.youtube.com/watch?v=KYAKAy8B784

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 14:04 от Lemy

# 575
  • Козлодуй
Ох благодаря, ще ги правя със сигорност - това на стола краката го правя всеки ден по няколко пъти, обаче вече искам да се раздвижвам защото много се залежах и все по-трудно ми става да вървя - боли ме крака и на всеки няколко крачки искам да седна та ми се ще вече да правя по-интензивни упражнения защото твърде се залежавам Simple Smile

# 576
Здравейте,бях на гинеколог преди две седмици,поради ужасното напрежение в гърдите,подут корем.Лекарката каза,че имам лигавица 7мм и да очаквам цикъл,не видя полипи и кисти.След 5 месечно отсъствие..е дойде и няма спиране,първо зацапване 8 дена,сега 3 дни  обилен,предимно нощем и разбира се съсиреци. Ако продължава и утре така ,смятам за започна Дуфастон и Циклонамин и се надявам с тях да овладея ситуацията.В противен случай..кюртаж. На 52 съм.

Здравейте отново...успях с дуфастона ,но доста трудно.Пих го повече от 10 дни.Ден след спирането отново цикъл с ужасни болки долу ниско първия ден,но нормално кървене и малко съсиреци .Надявам се да приключи леко този път.П.С. Започнах и бял равнец от месец на д-р Тошков.

# 577
Точно с такива се почва след залежаване, интензивните по нататък.

# 578
Здравейте!
Не бях писала от известно време тук. Моят случай накратко е, че имах едно голямо закъснение на цикъла - липса общо 5 месеца. Да ви споделя как се развиха нещата (не от желание да ви занимавам със себе си, а в случай че някой е с подобен проблем и търси инфо). За периода на липса на цикъл ходих при един случаен гинеколог, който ми изписа дуфастон за 10 дни, след което нищо не се случи. Освен това се отнесе много неприятно към притесненията ми и въпросите за това какво може да се направи, какви са опциите - ХЗТ или нещо друго. Изнерви се, че питам, изреди ми някакви страшни случаи на жени, ползвали ХЗТ и се разделихме с взаимно неприятно чувство. Да кажа, че аз не се натискам за ХЗТ, просто исках информация.
Преди 1,5 месеца отидох при друг гинеколог (и ендокринолог), който като ме прегледа установи, че има фоликули и в двата яйчника, което явно е белег, че има яйчникова дейност. Изписа Примолут Нор за 7 дни, след което ми дойде М и протече нормално. Назначи ми изследвания на хормоните 3-ти ден от МЦ. ФСХ и ЛХ са повишени, което не е изненада - при мен нивата варират (нагоре, надолу) от близо 3 години. А също и АМХ, който преди 2 години беше малко над долна граница, сега е под нея, та явно процесите напредват. Сега ми предстои преглед отново при него, да видим какво ще каже.
Но, основната ми мисъл и съвет е (макар че впечатленията ми, че пишещите тук имате богата информация и опит по въпросите на темата) е, че човек трябва да си търси лекар, който да му допада и да се чувства комфортно с него. И изобщо да търси достатъчно информация, за да си отговори на многото въпроси, които поражда фазата перименопауза.

# 579
Имате ли поликистозни яйчници? Знам, че LH е високо в началото на цикъла при такъв проблем. A ako e високо вероятно ще отчете пик теста по-рано. А положителен ли е наистина? Трябва тестовата линия да е по-наситена или поне еднаква с контролната.
Не. Миналия месец бях на преглед.

# 580
not perfect,  попаднала си на поредния тъпак. Общо взето всички в темата се самообучаваме, а аз даже се самолекувам и си замоназначавам всичко до което имам достъп без рецепти. Кой какво каже и купувам, пия, бъркам, мажа. Няма кой да ми обърне внимание за пет пари. Като си кажа годините и съм бита карта все едно. Понеже било ясно че по-добре няма да ставам от тук нататък и деца няма да раждам, нямало какво да се влиза в подробности. Процесите са необратими. И с кг съм горе долу добре за сега, та съвсем ме отрязват на всякакви прегледи. За това пишете и споделяйте всички за да се събира инфо и всеки да си търси решение на проблемите.

# 581
vici75, и аз съм стигнала до извода, че в крайна сметка всеки набира сам информация за себе си, но ходенето на лекар пак има цел - най-често да не получиш информация и това да те подтикне да четеш и търсиш:)
Но пък разни профилактики - цитонамазка напр., преглед при мамолог - това ми се струва задължително да се прави.
Иначе и аз пия какво ли не, то не са колагени, див ямс, вечерна иглика, витекс, витамини - не всичко накуп, периодично  махам и добавям добавки. Много пъти си мисля, че файда няма, ама си ги пия.

# 582
Аурора, как се отразява витекса на ендометриозата, чела ли си? Има ли противопоказания?

# 583
  • тук-там
Момичета, има ли някоя от вас опит с ремифемин? Облекчава ли симптомите на премено?

# 584
  • София
Аурора, как се отразява витекса на ендометриозата, чела ли си? Има ли противопоказания?

Има позитивни мнения, аз го пия сега. Балансира пролактина и оттам и естрогена. Но като билка действа с натрупване и бавно, за по 3-4-6 месеца...

Общи условия

Активация на акаунт