Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 47 956
  • 769
  •   1
Отговори
# 315
Аз ползвам възглавница като спя настрани, засега е обикновена, но обмислям покупката на специална от Алито.
https://m.aliexpress.com/wholesale/Leg+pillow.html?osf=direct

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 12:13 от Lemy

# 316
  • В градината...
Снощи и мен ме втресе, легнах с плетени вълнени чорапи, намазах си гърлото с ракия, че ме болеше, сложих шал, завих се, увих се... и като легнах като се почна едно сърцебиене и горещина. Започнах като зелка да се разопаковам. И пак до 1 сърцето си чувам как бумка в ушите, единствено по очки като спя се ядва. Та, как да се спи по гръб...

# 317
  • Бургас
Няма ли ги тук, имам чувството, че нещо ми е изскачало пак като реклама от ФБ.Те нали шпионират, нищо чудно сега като вляза и пак да имам предложения.
Сестра ми като бременна ползваше някаквавъзглавница, но ми се видя направо като още един човек голяма.

Скрит текст:

# 318
Перуника, като не можеш да легнеш ни наляво и надясно, свикваш и по гръб 😁
Галчудо, ето тази обмислям:
https://m.aliexpress.com/wholesale/Leg+pillow.html

Тази която си показала е за бременни, да, още се води п-образна, една жена от групата за ДХ беше взела, и каза че е доволна. Обаче си е големичка.
Ако намеря поста и в групата, ще ти пиша.

# 319
  • Пловдив
Перуника, като не можеш да легнеш ни наляво и надясно, свикваш и по гръб 😁
Галчудо, ето тази обмислям:
https://m.aliexpress.com/wholesale/Leg+pillow.html

Тази която си показала е за бременни, да, още се води п-образна, една жена от групата за ДХ беше взела, и каза че е доволна. Обаче си е големичка.
Ако намеря поста и в групата, ще ти пиша.
Леми, как тая възглавничка м/у краците ще помогне...? Нещо не мога да си го обясня? за такава под главата, да...

# 320
  • В градината...
Като бях бременна, се отучих да спя по очи /много трудно/ и по гръб, защото беше вредно.

# 321
O, аз винаги спя с нещо между краката- дълго долнище, чаршаф, одеало.... Няма как да си долепя краката един за друг, ужасно ми е. С тази възглавница все едно ще съм се гушнала- много добре е показано на снимката. Нямам така, но разбирам идеята ѝ.

# 322
Леми, как тая възглавничка м/у краците ще помогне...? Нещо не мога да си го обясня? за такава под главата, да...
https://m.youtube.com/watch?time_continue=14&v=ck5TJguJrck&a … feature=emb_title

# 323
pvacheva, имаш ли диагноза, образна диагностика?
Можеш да пробваш леки упражнения но ако ти засилват болките, ги спираш. Хубаво е да ти ги покаже някой кинезитерапевт или друг специалист.
Ако диклака не ти помага, пробвай някое друго нспв, и задължително взимай протектор за стомаха - Нексиум или нещо от този сорт. А най-добре е да се консултираш с невролог.
Внимавай с йогата и висенето на лост, не са универсални решения, хора в групата за ДХ са споделяли, че са се влошавали. Изобщо правиш каквото правиш, ако ти докарва болки, или усилва наличните, спираш.
Аз съм се пробвала два-три пъти да вися на лост, когато са ми били по-леки болките, но после се уплаших и спрях. Само с упражнения карам.
Ей тези са ми любимци, ориентирани са към към хора с такива проблеми. Освен тези които ти пускам, имат и още много:
https://m.youtube.com/playlist?list=PLH0KhJdKthgH6EZE3kvk3suiMi9weGiDP

Между другото, аз си докарах проблемите с гръбнака, точно защото много отслабнах с нв-вмх. Стопих си мускулите, и се започна....

Напълно споделям мнението за упражненията и специално йогата при проблем с кръста. Аз съм с операция от дискова херния и определено йогата ми
влошаваше положението преди и след операцията, така че такава почти съм спряла да правя. Най- доброто е стягане на мускулатурата около кръста и корема с упражнения, но това когато болката е овладяна. При болка - покой, мазане и аз ползвам физиотерапевт проверен за процедура.

# 324
  • В градината...
Аз затова писах за каланетиката и нейната създателка - Калан Пинкни. Когато аз тренирах каланетика, много важен беше треньорът, който следеше всяко движение и ме поправяше, докато науча кое как се прави. Има много различия от стандартните тренировки, които са много повече аеробни. Навремето с малко диета и каланетика изумително промених и обиколките си.
Скрит текст:
Откриването на каланетиката за създателката й е било стратегия на оцеляване.
Лекарите й предричали болки в гръбнака и няколко неприятни операции на коленете. Още в детска възраст тя страдала от изкривяване на гръбнака, лека локсация на тазобедрената става и огънати навътре крака. Въпреки това Калан цели 12 години се мъчила с упорити балетни тренировки да смекчи страданията си. Обаче един ден всичко й дошло до гуша и решила да започне отначало. Качила се на един товарен кораб, който я закарал до Бремерхавен, откъдето тръгва най-напред из Европа, а после и из Азия.
Чак след 10 години се връща в Щатите болна от неправилно хранене и изкривена от непрекъснатото влачене на тежък сак: "Изглеждах ужасно и имах постоянни болки."
Тъй като болките в гърба упорито не преминавали, се принудила сама да измисли лечение за себе си. За начало решила да използва начина на движение, научен от балета. Установила, че само няколко милиметра промяна в позицията могат да премахнат болките. Била учудена колко силно реагира тялото на тренировките и стигнала до идеята, че залог за успеха са прецизните и внимателни движения.
В това се състои основната разлика между каланетиката и другите гимнастически програми: отделните части на тялото понякога се преместват само на сантиметри, движенията плавно, без тласъци преминават от едно в друго. Амплитудата им е ограничена, но за сметка на това те се повтарят много пъти. Целта на метода не е натрупване на мускули, а разхлабване и укрепване на дълбоко лежащата мускулатура на ръцете, краката, ханша, бедрата и корема, при това без никакво натоварване на свръзките и ставите. Тялото просто се моделира наново.

# 325
За дъгата пак да кажа преди да тръгне да се харчи някой, не е за всеки. По-скоро ако ви трябва радвижване е супер. Аз не мога без нея. Много ми олеква после. Иначе моята от амазона съм си я взела за 25$. Има три нива. По равно, средно извито и много извито. Ползвам средното и максималното. По 10 мин на ден стоя, но понякога и 20 се отплесвам. Както споменх моя мъж е с дискова херния, не може въобще на това нещо. Сина ми с това дистанционно учене и той се хентри понякога на него. Той стои на най-извитото и му харесва. Абе въобще проблем с гръбнака не трябва да има човек, само като гимнастика. Даже имам чувството че ми се изправи стойката. Малко като изгърбена стоях преди, сега сякаш тялото ми не иска да се изгърби по естетсвен път. И здрав да е човек, не се ляга на най-извитото. Почва се от най-ниско ниво за седмица или две и после се увеличава според възможностите.

# 326
  • На планетата земя
Аз ходя на пилатес от 4 год.насам и оттогава положението ми доста се подобри.Ходя профилактично на физиотерапия, даже и в момента и веднъж годишно на санаториално лечение.

# 327
На каланетика ходех преди 100 години, но сега няма да мога да изпълня сигурно едно 60% от упражненията.
От там обаче съм си взела едно много полезно упражнение за таза, което е като загребване с него.

# 328
Здравейте,бях на гинеколог преди две седмици,поради ужасното напрежение в гърдите,подут корем.Лекарката каза,че имам лигавица 7мм и да очаквам цикъл,не видя полипи и кисти.След 5 месечно отсъствие..е дойде и няма спиране,първо зацапване 8 дена,сега 3 дни  обилен,предимно нощем и разбира се съсиреци. Ако продължава и утре така ,смятам за започна Дуфастон и Циклонамин и се надявам с тях да овладея ситуацията.В противен случай..кюртаж. На 52 съм.

# 329
Не знам кое е по- малкото зло- да го има или да го няма цикъла. Като го няма ми е чистичко , комфортно, но и болезнено.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 23:24 от La Gitana

Общи условия

Активация на акаунт