Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 47 923
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
И аз се включвам,
На 43 години съм от 4 месеца ми идва точно с 6 дни по-рано,2 месеца беше обилен 2-3 цикъл последния с прецапване и леко кървене.
Възвожно ли е да започва процеса на предвенопауза и трябва ли да правя изследване,правих си за щитовидната жлеза всичко е в норма,моля за инфо.

# 601
Един гинеколог никога не вреди 😉
Но все пак, с 6 дни по-рано какво значи? На кой ден от началото на предходния цикъл?

# 602
Един гинеколог никога не вреди 😉
Но все пак, с 6 дни по-рано какво значи? На кой ден от началото на предходния цикъл?
На 24 ден от предходния?Да май ще направя един преглед.

# 603
По принцип, щом има 20 дни, е ОК. Но отиди да те прегледат, просто за твое спокойствие. Защото, ако е премено, оттук нататък ще ти се случват все по-щури неща - два цикъла в месеца, огромни съсиреци, течение, което усещаш като водопад...Ако не си минала преглед, ще луднеш.
Аз лично ходя на пълен преглед (ехограф, цито, колпоскопия) на всеки 6 месеца. Знам, че и веднъж годишно е достатъчно, обаче така живея спокойно и не се шашкам от поредния цикъл на 16-тия ден.

# 604
Благодаря ти,да ще отида да направя преглед за да не се шашкам.
Оф като не знам как ще го мина това и още повече се напрягам

# 605
Спокойно, досадно е, но не е някаква гигантска драма. Свиква се 😉

# 606
  • В градината...
Нормално е на тази възраст цикълът да се скъсява заради  намаляващата лутеална фаза. Прогестеронът вече намалява, яйцеклетките не успяват да узреят.

# 607
Здравейте мили дами,откриха ми ендоментриален полип,въпросът ми към вас е към коя клиника да се ориентирам за премахването му,като ми се ще да е без пълна упойка 🙂
Ако има някоя дама минала скоро през това ,ще се радвам за обмяна на информация!
Знам,че в клиниката на доктор Сигридов правят тази интервенция без упойка само с обезболяващи и доста жени са много доволни, но часовете за там са доста оскъдни,а не ми се чака много🙂

# 608
  • тук и там
При мен така започна(на 42-3 гд). Не си спомням точно -дали първо се скъси,или започна зацапване на 19-ти ден,като действителният цикъл ми идваше на 25-26 ден.Изписаха ми примолут нор за три месеца и се оправих  тогава.
Сега вече съм на фаза- удължаване ,или направо прескачане(на 46) .Цял живот ми е бил точен като часовник-на 28 дни. На третия ден  закъснение-вече знаех че съм бременна.Та ако цикъла е бил точен като моя ,и после започне скъсяване или зацапване извън датата,най-верочтно си е предменопауза.

# 609
При мен така започна(на 42-3 гд). Не си спомням точно -дали първо се скъси,или започна зацапване на 19-ти ден,като действителният цикъл ми идваше на 25-26 ден.Изписаха ми примолут нор за три месеца и се оправих  тогава.
Сега вече съм на фаза- удължаване ,или направо прескачане(на 46) .Цял живот ми е бил точен като часовник-на 28 дни. На третия ден  закъснение-вече знаех че съм бременна.Та ако цикъла е бил точен като моя ,и после започне скъсяване или зацапване извън датата,най-верочтно си е предменопауза.
Да нещо такова се получава,2-3 дни процапва после ми тръгва обилно 2.дни и така до 6-7 ден,но си ме мъчи докато дойде нервност,напрежение усилно ми е подутост доста.Дано ми изпишат правилните лекарства и на мен ако има нужда разбира се.Аз пия вит.Д по 3-4 капки дневно вече почти година че ми казаха че било полезно и предпазва от остеопороза,въпреки че аз съм с остеохондроза и остеофитоза и все съм с физиотерапий, но го пия.
Предстоят си аномалий ясно ми е.

# 610
  • София
Ще ви кажа какво казваше педиатърката на голямата ми дъщеря, лека ѝ пръст... "Майче, запомни от мен - пубертет, бременност и критическа, са периодите, през които се появяват алергиите". И аз също напоследък имам разни алергични проблеми, ринита, около цъфтежа на липите проблеми с дишането. Досега никога не съм имала алергии към нищо. Тестовете ми показаха само алергия към куче и коте (години наред сме  имали и двете животни Simple Smile ). Но думите на д-р Мишева си ги спомням всеки път

# 611
  • В градината...
Явно при преходните периоди на наместване на хормоните организмът се отваря за много неща.

# 612
Здравейте мили дами,откриха ми ендоментриален полип,въпросът ми към вас е към коя клиника да се ориентирам за премахването му,като ми се ще да е без пълна упойка 🙂
Ако има някоя дама минала скоро през това ,ще се радвам за обмяна на информация!
Знам,че в клиниката на доктор Сигридов правят тази интервенция без упойка само с обезболяващи и доста жени са много доволни, но часовете за там са доста оскъдни,а не ми се чака много🙂
На мен ще ми махат полип/и този месец във Вита за втори път с пълна упойка.  От гинеколожката знам най-общо, че диагностичната хистероскопия (офис хистероскопия) се прави с локална упойка, защото само се оглежда маточната кухина, докато при оперативната слагат пълна упойка, защото не се знае какво ще намерят и колко време ще се проточи операцията. При мен 1-я път на УЗ виждаха едно образувание, което дори не казаха, че е полип и чух няколко диагнози, а по време на хистероскопията се оказаха 3 полипа и срастване за махане. Не е болка за умиране пълната упойка.

# 613
И аз трябва да махна полип, но за сега само ще го наблюдавам. До тук имам 5 упойки, и малко ми е шубе, признавам си.
Някой има ли отзиви за това?
https://www.araborn.com/index.php?route=product/product&product_id=68

# 614
30 капсули за само 6 евро и малко, недей очаква много, да не казвам нищо. Евтина на вид опаковка, никаква известност какво съдържа ,аз не бих рискувала.Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт