ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 638
  • 827
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте дами!
Извинявам се че нахлувам в темата ви.
Аз съм юнска мама и имам неотваряна 50мл.опаковка Лефакс,ако някой се интересува нека ми пише.Донесени са ми от Германия.Цена 15лв

# 211
Ани45, пробвай на слънце, ето днес има прекрасен ден, трябва да се използва.
Настроението и от него се влияе. Иначе аз слагам под езика един-два Седатиф като ми е тежко....
А и на мъжете им писна вече, ама пък ние сме в по- незавидно положение...разбираме ги и тях, ама нас кой ни пита, хормони, тежест, недоспиване отсега, ограничения, предстоящо раждане... не ни е лесна нашата, амаха. Излез с приятелки на кафе Wink

Аз днес изпрах дрешките за изписване да се напекат. Ще ги изгладя и да знам , че са ми готови. Утре влизам в 9 месец.

Хубав деееен!

# 212
Ани, според мен това е от бездействието,  безвремието, в което изпадаме като стоим в къщи. Аз лично всяка сутрин правя план, какво да правя през деня. Инак седя ли без работа, на третия ден започвам да мрънкам на ММ и да си повишаваме тон. Също ако правиш нещо с ръцете е научно доказано, че това успокоява.  Аз съм си купила картина за оцветяване по номера......голяма заигравка е. Въобще бъди дейна и ще видиш, че настроението се връща.

# 213
За лошото настроение, при мен определено се влияе от факта, че не мога да спя като хората. Сутрин се събуждам като прегазена с валяк, болки в гърба, главоболие често, от неспането. Но нещо, което много добре ми влияе са разходките сред природа. Не знам колко от вас могат да се разхождат де, но ние упорито продължаваме с ММ всяка събота да сме на Витоша, това определено ме зарежда с позитивна енергия 😊 Само дето ММ се шегува, че ще взема да родя на Витоша, каквато съм непреклонна до последно да ходим... 😂
В този ред на мисли, с нашите зимни бебенца, вие кога мислите да започнете да ги разхождате навън? На мен много ми се иска както му се вика от ден първи да сме навън с малчо, може би в началото за по-кратко де... но ми се ще докато навърши месец да сме възстановили планинските разходки на чист въздух 😊

# 214

Занимавка има , дори правя фъкана  възглавница с мече  и сърчице за малката. Тези са коледни играчки....
Разходка поне до магазина е задължителна. Но тотално ме съсипва това, че вместо да се радваме на тези моменти заедно в очакване и трепет, аз развалям всичко с порция рев.

Предполагам че след 40 дни ще започнем с разходките, времето се предполага че ще е по-добре, и ние с малката. В този ред на мисли за 40 дни , ще правите ли погача?  Аз мисля да не правя. Майка ми и свекървата ще са в шок, но корона вируса е страхотно оправдание.

# 215
Ще се движа и други дейности ще включа Grinning, но първо да стигна 37 г.с. Предните ми бременности не ги и усетих изобщо с нищо негативно, а сега с тези опасения от преждевременно раждане, все нещо не ми е наред. Но още малко остана. Иначе ходенето спомагало за по-леко и бързо раждане.
20 ползи от активното движение по време на бременността.

Килограмите станаха +6, киселините снощи ме побъркаха и почти не спах. Но пък има и ползи от бремеността /освен бебето като краен резултат, разбира се/. Simple Smile

Момичета, какви дрехи сте приготвили за себе си за изписването? Спортни или официални?
Каква кошница за кола купихте?
Ще правите ли маникюр и педикюр преди събитието?
Усмихнат ден! Simple Smile

# 216
Айде не от първия ден, но може би от втората седмица мисля да излизаме на терасата на въздух и постепенно като е хубаво времето по малко навън. Стига да няма мъгла и много вятър и дъжд, няма проблеми. Гледах онзи ден лекция за закаляването, ама пусто не помня къде го гледах, а не мога да го намеря. Това за 40те дни затворени вкъщи са суеверия, които не мисля да спазваме.
За болницата съм взела една асиметрична рокля, спортно - елегантна, нищо капризно, но удобно. Ноктите онзи ден ги изрязахме и сложих само основа, че не мога да се занимавам с цветни лакове после.
Аз се престраших да си поръчам органайзера от китайците
https://a.aliexpress.com/_mqwBvk5 този ми дава, че трябва да е при мен до 21.11 пък да видим.
Снощи и аз съм си легнала в 2.30ч, изобщо не ми се спи и си ръчкам телефона до посред нощ. А лошото настроение, при мен за щастие го няма, но пък много ме изнервя бабата вкъщи и гледам да не се задържам много при нея, че само ми при казва глупости.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 18:32 от Малечка90

# 217
Аз прерових гардероба на майка ми, и си харесах сукман със сако.Но понеже им казах, че искам само таткото да дойде на изписването, може и просто нещо удобно и топло.
Аз повече се притеснявам за обезкосмяването, да не се окаже че за раждането или точно растат , или хич не съм ги махала. Но забелязах че от бременността растат супер бавно, а няколкото досадни косъмчета над устната изчезнаха.

# 218
Аз се чудя за това изписване.. С тоя вирус, сигурно ще искам бързо, бързо да се разкараме от там хаха.. Мислех си за дънки и черно поло, но се чудя дали ще ми е удобно, ако ме срежат 😶 Аз официално от днес съм 37г.с. И някак толкова близко ми се вижда всичко 😐😐😐 хем ми е готино, че ще го видя съвсем скоро, хем имам чувството, че грам не сме готови 😅

# 219
Ехее Деси на теб малко ти остава. И аз съм с такова чувство за неподготвеност. А панталон не съм обувалка през цялата бременност(изключение е клин) и с +20кг нямам и вариант за такъв, понеже всичко ще ми е малко. Роклята ми е дълга почти до земята, един чорапогащник или дълги чорапи взимам и готово.

# 220
Връщам се от АГ по ЗК.....
Ядосах се
Издаде ми направление за раждане, важало до 4.12. Ами ако е след това викам????? Еми да си имаш а ако е след това някой ще дойде да издадем ново. Това добре айде,дето се вика може да тръгне да се ражда да имам наистина
Обаче ми издава направление за кръв и урина стандартните неща,питах за СПИН, Васерман, Хепатит, тези,които си ги искат за раждане. Той еее вика то само там ги искат, те ще ти вземат парите. Викам вето това е най- лесно. Ама се направи на ударен и не дава за тези изследвания направление.

Питам се аджеба щом са задължителни и ги искат защо не се полагат по ЗК? Аз да не съм касичка за пари.
Сега ще гледам на каква цена са в Селена, на каква цена са в Бодимед и другите лаборатории....отделно искат двуседмичен вагинален секрет. Важащ 2 седмици.....
Изписа ми Макмирор да слагам 12 дни заради левкоцитите във влагалищния сега който правих последно.
И какво, после кой ще ми вземе секрета?
Доктора каза айде това е готово, ходи където ходиш на частно да те гледат по- често. Вече тук няма да идваш.
И като в небрано лозе зарязана.....ако искаш друго си го плащаш...
Каква е тая система незнам.
Вие имате ли ги тези изследвания? СПИН, Васерман,хепатит?

# 221
Ох, малко остава да.. В понеделник при този по ЗК ще правим тонове и ултразвук и ще видя дали беби се е обърнал.. Ако не е, отивам да говоря с израждащия да слагаме някаква дата да ме режат, че вече така в неизвестност ще се гръмна.. Аз изкарах топ бременност с рокли, два чифта дънки от уайкики и клинове от лидл хахаха.
Моето направление няма никъде дата.. 🤷‍♀️
Мен само васермана ми правиха пак, сега октомври месец началото, иначе другите са ми от май месец.

# 222
Изгубен по рано през бременноста не ти ли ги е пускал? Те важат 6месеца. И попринцип трябва да ти ги повтори, спин не е задължителен мисля, васерман и хепатит само и се полагат по ЗК. Моите са още в срок и няма да ги правя пак. За микробиологията, моята е от миналата седмица и се съмнявам и моето АГ да ки пусне пак, но ще видя на 10ти., ако не ще пускам в родилното де да знам и аз. Явно не му се занимава на тъпака, понеже не си плащаш при него, ама супер грубо те е изгонил.

# 223
Аз също съм от тези, които се чувстват  зле.... Като започна да плача, ми е трудно да се спра... Отделно при всеки разговор с баща ми, се карам с него и след това ми е гадно, че така съм се държала....
Тъпото е, че ме сравнява винаги със сестра ми, а нея  я издига на пиедестал ( любимка му е), което мен допълнително ме дразни и изнервя. Тя роди съвсем скоро и както се досещате, всичко се сравнява и прочие, а тя грам не се интересува от мен, та... питам се, защо моето съзнание трябва да бъде ангажирано с нея...
Усещам тежест и само определени очаквания, вместо да съм спокойна и да получа разбиране. За щастие ММ се държи изключително добре, търпи ме миличкия, но той си е такъв.
Отделно ми е адски тъпо, че следящата ме лекарка постъпи така-няма да поеме раждането ми, а на мен ми трябва време, в което да се опозная с лекаря си... това време го нямам... 😪
Отделно мисълта за бебенцето ме плаши-не знам дали ще се справя.... Двамата ще сме си напълно сами, не очакваме помощ от никого.
Във връзка с изписването и аз започнах да оглеждам разни неща, но се чудя изобщо дали ще има смисъл, т. к както казах ще сме само аз и ММ, предвид обстановката.
Маникюрът ми е изцяло скъсен и изчистен.
Извинявам се за дългия пост и оплакването, но тези дни съм на такава вълна... 😔🤦‍♀️

# 224
От два месеца съм без маникюр и мисля така да си остана и през следващите месеци. Утре влизам в 35гс. Днес бях на АГ, каза че всичко е нормално. Бебо е 3100гр 49см 😁
Взе ми микробиология, даде ми направление за ПКК, урина и кардиолог. Другата седмица ще ги правя и почваме и тоновете. Вече имам и направление за раждане 💙 
Каза да почивам и да пия магнерот 3х2 и но шпа 3х1.
Днес ще изгладя последната пералня и май сме готови като цяло 😊

Общи условия

Активация на акаунт