ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 671
  • 827
  •   1
Отговори
# 270
Тонет, всичко ще е наред. Задръж ги вътре на топло още колкото трябва близначетата.
Изгубен, много хубава баня. И за повивалник има място.
Моите чернодробни показатели са ужасно зле. Сега ще търся консултация дали съм за болница или ще ми се размине.
Снощи преподредих чантата за болницата и изгладих комплекта за изписване на бебето.

# 271
Тонет, Fifiana стискам палци всичко да бъде наред! 🍀
Изгубен, банята е супер, плочките са са просто... право в десетката (аз съм маняк на тема сиво) ❤️😍
Аз още не съм избрала дрешки за изписване, както и одеалце.
Мисля другата седмица да започна с прането, след като почистя пералнята, живот и здраве да съм добре! 🍀
В този ред на мисли, вие как се спасихте от досадните етикети? 🙄 При изрязване не остава ли малка част, която би подразнила бебешката кожа?
Утре поне ще отметнем един ангажимент, който отлагаме от година-ще освещаваме жилището си, но с този Ковид ме е страх и не ми се иска дори и свещеник да влиза, но така го усещам-преди да дойде бебка искам всичко да е чисто.

# 272
SilviaP абсолютно подкрепям. Мои приятели бяха болни, но на домашно лечение. Отново се чувстваха много зле- висока температура, кашлица, липса на обоняние. Мои приятели лекари ми споделиха че в някои болници голяма част от леглата са заети от хора с много лека симптоматика и така за реално тежките случаи няма място. Тук май работи и малко нашата шуробаджанащина.
Мен ме побърква когато някой видимо болен ми дойде на работа и мисли че е извършил голямо геройство! Или някоя баба която не спазва дистанция в супера се кара на мен че съм с маска под носа /примерно/. Народа страшно се озлоби.
Тази пандемия ще отмине рано или късно, но последствията ще са пагубни .. и икономически и социални.

# 273
  • Sofia
Само не обвинявайте хората. Не мога да слушам повече българинът какъв бил. Отговорността е оставена в ръцете и джоба на всеки.
Сега ще ви кажа защо хората около мен не се тестват.
Причина първа - осигуряват се на по-малко от това, което взимат и един 14 дневен болничен ще им се отрази сериозно.
Причина втора - може и да не е ковид и ги е страх да отидат лаборатория, където да се срещат с болни.
Причина трета - обадили са се на личния, дал е рецепта за 100 лв ( антибиотик, пробиотик, някой измислен имуностимулант добавка) и още 120 за тест са непосилни, а в повечето случаи и излишни.
Причина четвърта - живеят сами и ги е страх, че ако са карантинирани , няма кой да им вземе лекарства или храна. Не всяка баба пазарува с ибег онлайн.
Така че дотук се стигна заради лошо управление, немърливост, хаос и т.н Хората не са виновни. Само това се говори - спазвайте , спазвайте ...
За маските съм съгласна, дистанцията също. Но нека не съдим всички, които болни в момента ходят на работа. А и не става дума за едра шарка, а за вирус все пак.
Последно давам себе си за пример, защото ми мина през ума да се тествам, но никой не ми отговори как е уреден въпросът с ходене на тонове и раждане ако съм положителна. Реших, че е по-безопасно да остана вкъщи и да се лекувам.

# 274
Жанинче, а ти как си? Ако не се лъжа ти беше болна скоро? 🤔
БеллаПри мен повечето дрехи са от приятелка, която се е погрижила за етикетите 😁, което обаче ме затрудни малко в разпределянето, понеже не знам кое какъв размер е и го карах на око за някои дрешки.
Аз се чудя, понеже в комплекта за изписване има едно памучно одеало(два пласта) дали ще е достатъчно за изписването 🤔 ама ако е хубаво времето ще е добре май май, ако не таткото ще носи 😂
Фифиана как ги хвана тези показатели? Имаш попринцип някакъв проблем или при някакви рутинни изследвания нещо е било зле? Дано не е нещо сериозно!

# 275
Дръжте се и стискайте краката!
Банята е супер и аз съм фен на сивото! 🥰
Аз пък нещо само отлагам звъненето на педиатри и доглаждането на останалите неща 🤷‍♀️ напоследък ми е уморено и спящо.. Да не говорим, че отлагам и купуването на вана и Аспиратор.. Нещо не мога да харесам 😅 вчера бяхме до хиполенд да вземем матраци и разни дреболии.. Купих много симпатично одеалце и пелена за изписването, че и нея все отлагах..
За етикетите.. Аз честно казано се чудя дали да махам на всичко.. Може би по скоро на долните дрешки, които се допират с кожата, а не на всичко.

# 276
  • Sofia
Малечка90, не знам какво изкарах, но минава бавно. Още имам дразнене в гърлото и понякога суха кашлица. Обонянието почти ми се върна, енергията също. Продължавам с биозин и вит С и това е..
Иначе от десетдневния аб имам гъбички, на сега слагам глобули 🤪

# 277
Ееееето ме и мен. Много сте писали.
Бях на АГ. 3400 сме.... В 35+5 г.с.
Док каза на 20.11 да ида пак и ще решаваме за раждането, ама вика една нормална бременност. Всичко било наред, сърдечна дейност, плацента, води... Главата е надолу позиционирана...
Каза че все едно нищо не пия с тоз магнерот 2*1 ама да си го пия. Хаха
И ако нещо стане да му звъня. Та така.

Ааа и каза никакви магазини,молове, да се пазя от кашлящи хора и тнт.
Това с корона вируса отнякъде е и бизнес. Айде има грип, има вирус, но като се кара леко защо всяват паника незнам.
Както и да е дано не го хващаме баш сега.

За етикетите, днес махнах един само на бодито отвътре където ще се опира на голо, беше зашит отделно и само това конче разпорих. Иначе на панталончетата и ританките са там на кръста където ще има първо памперс и не ги махах,няма да пречат. Също и на шапката го махнах. Където ще се опира, преценете ако ще е горна дреха няма смисъл да се маха, или е покрито с памперс. А тези дето трябва да се изреже и остава са мн. гадни....
В началото бебето даже се облича наобратно дрехите, да не дразнят и шевовете...всмисъл лицето на дрехата да е към тялото / кожата , а шевовете да са отвън. Поне на тези долните дрехи.

Благодаря за отзивите за банята...истината е , че плочките в магазина изложени не ги харесвах аз, а ММ , но сега ми харесва много,както вика щерката все едно съм в хотел....
А за мивката ние сме си традиционалисти, кози (козирог сме и двамата) и тази лята мивка не искахме да я махаме, а да я облечем. Двама майстори като я видяха се отказаха казваха бутайте я, увещаваха ни, че е стара работа, дрън дрън от сто дола доводи носеха, но в магазините аз не видях дълбока хубава мивка, че и на цена да е, все някакви смахнати плитки шкаф мивки дето като го сложа този шкаф ще е само за гледане. Аз искам да си събера вътре легена и да си перна на ръка.И за къпане става даже. Преди къпех кучето вътре, сега за бебето ще става.
Та този майстор ,който ни се нави да я облича повече не ще да чуе и той за лята мивка, вика ако препоръчаме на някой да казваме 700-800 лв за обличането....хахаха, а на нас ни взе 200 лв да я облече. Игра си седмица с нея, иначе другото равна стена върви бързо за ден ги налепи стените...
То това са фактически две бани едното е перално с преход към банята, бая се озорихме.
И днес свекито първа Кипра се изкъпа, ММ още не е успял да се изкъпе. Иначе не пипна след майстор да измете дори...
Ама такова е чудо че не е за разправяне. В новата баня да си сложила стария стол била го измила....то нито да правиш нито да не правиш, ама сега поне си е чистичко и новичко.
Сори за дългия пост......

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 16:26 от изгубен

# 278
Изгубен честита баня 😊
Тонет Фифи стискам и аз палци всичко да е окей.

Относно вируса и вирусите като цяло за мен от огромно значение са личната отговорност и адекватните решения на правителството. За съжаление до голяма степен и двете ги няма налице 🥺
Днес ми излезе МБ. Доколкото разбирам, май съм с гъбички 😞 Писах на АГ , но още нямам отговор , какво да взимам/слагам.  Надявам се да не ми пиш чак в понеделник 😁

# 279
  • София
И аз да се включа от днешните тонове и преглед. В 34г.с.+2  бебка е 2300гр., на тоновете заспала, не можем да я разбудим, а на прегледа активна, не можем да я хванем на видеозона. Smiley Всичко си е наред според АГ и вървим към нормално раждане за сега. Единственото, което ще е промяна за мен е да увелича магнерота от 3х1 на 3х2 и съм обещала да лежа до 36г.с., защото в понеделник имах един много критичен момент с втвърдяване на корема за 30мин. без да се успокоят нещата, тоест предварителни контракции. АГ ме пита дали не усещам, че и в момента имам контракция, защото тя го видя по време на прегледа, а аз явно вече съм свикнала и казах, че изобщо не съм разбрала.Тя каза, че не иска да ме плаши, но да взема да се кротна и да лежа за да не направим беля. Така че и аз това мога да ви посъветвам да го давате малко по-лежерно и дори при най-малкото да звъните на АГ. Simple Smile И нали ви се оплаках, че изгоря пералнята и почнах да пера на ръка, та сега ММ притеснен каза, че щял да пере и събота и неделя. Направо умирам от смях, много ми е мил.  Smiley  Smiley Каза ми да си държа чантата за родилно близо до нощното шкафче, че да я вижда, а аз му обяснявам, че с бебето сме се разбрали, че ще излиза чак през декември, така че да диша малко. Smiley  Yum
Тонет , стискам палци всичко да бъде наред!

# 280
Малко глупав въпрос, но изобщо не мога да разбера дали имам някакви подготвителни контракции, а съм в 36 г. с + 2.... всеки казва втвърдяване на корема, болка била тя в кръста или ниско долу... така понякога ми се втвърдява корема, направо се издува (става много остър) и след това се оправя, но аз по-скоро си мисля, че е бебето, което се движи... Дали са контракции се чудя?
Отделно от няколко дни ме боли кръста, но само отляво, но си мисля, че е от пренатоварване. 🤷‍♀️🙄
Аз също пия магнерод 3х1, чудя се кога ще ми го спре и да не ми блокира контракциите, ако не се спре скоро

# 281
Момичета, да се отчета и аз. Днес бях на преглед при АГ и тонове. Бебчо е 2600 гр в 33+3 г.с., малко се поуплаших, на монитора се изписа, че това била нормата за 36+3 г.с. 😅 Тя АГ си каза, че малко напред върви, но ме успокои, че си е в нормата, не знам това какво значи 😃 Иначе всичко си е отлично, тоновете, плацентата, водите.
Не знам за вас, ама на мен вече ми се ражда, много ми омръзна от киселините и болките в гърба, пък и съм толкова нетърпелива да го видя малкия човек 💙 Още малко остана, аз планирам в 37 г.с. да раждам, пък да видим малчо на какво мнение е 😂😂😂

# 282
  • София
Малко глупав въпрос, но изобщо не мога да разбера дали имам някакви подготвителни контракции, а съм в 36 г. с + 2.... всеки казва втвърдяване на корема, болка била тя в кръста или ниско долу... така понякога ми се втвърдява корема, направо се издува (става много остър) и след това се оправя, но аз по-скоро си мисля, че е бебето, което се движи... Дали са контракции се чудя?
Отделно от няколко дни ме боли кръста, но само отляво, но си мисля, че е от пренатоварване. 🤷‍♀️🙄
Аз също пия магнерод 3х1, чудя се кога ще ми го спре и да не ми блокира контракциите, ако не се спре скоро

Това, което ми обясни моята АГ е втвърдяване и отпускане на корема, но без да има болка! За болки в кръста не знам, аз поне не съм имала. Нека някоя от мамите да каже, ако знае. Аз по време на предв.контракции освен втвърдяването виждам едни супер силни движения, които не знам дали са от бебето или са си от контракцията. А за магнерота и аз питах и тя каза, че го спираме като дойде 36г.с.

# 283
Фифиана как ги хвана тези показатели? Имаш попринцип някакъв проблем или при някакви рутинни изследвания нещо е било зле? Дано не е нещо сериозно!
Имах сърбеж по дланите и стъпалата и погледнах в интернет. В комбинация с тъмна урина = холестаза на бремеността. Питах ЛЛ по тел. какво точно да изследвам. Изследванията и докторите потвърдиха, че е това. Не ме взеха в болницата, ще пия лекарство и ще индуцират раждането по-рано, но 37-38 седмица не е кой знае колко рано, само бебето да е добре.

# 284
Това са подготвителни- втвърдяването и седи твърдо и издуто ,поне при мен е от едната страна издуто,после се отпуска. Спомням си обаче , че вече истинските контракции те приковават на леглото и боли като през болезнен цикъл, на моменти те стяга и боли,после отпуска. Така бях един цял ден докато се сетя, че раждам..че си беше и на термин...хахаха Сега ще го имам предвид вече това с болката.

ММ ,,иска,, да раждам на термин- 6.12. мен ако пита някой, утре да отивам вече ми иде. Тежи си...Незнам къде съм го събрала 3400 ама ако седи до термин ще прехвърли 4 кила...Dizzy Face
 И постоянно съм гладна. Ставам вечер да ям вече хаха , то мляко с бисквити ама ям си.

Общи условия

Активация на акаунт