ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 707
  • 827
  •   1
Отговори
# 390
Сиси, радвам се че настроението вече е на 6.
Сега да ви разкажа за моята драма с бебешката количка. В панелката,  в която сега живеем има 10 стълби до вратата на входа, но там където е вратата площадката е толкова малка, че хората стоят на самите стълби, за да отворят вратата. После има още 10 стълби до асансьора. Имам две зимни колички.
 https://images.app.goo.gl/jtaNbsSAEZj3oR6K9
http://kasida.bg/product/36103/bexa-bebeshka-kolichka-2-v-1-bexa … -byalo-shasi.html
Нооо първата тежи 16кг, а втората е 15кг . Като сложиш едно бебе 4-6 килограма и една чанта......еми няма да мъкна това по стълбите. С първото дете съм го правила,  но сега кръста ми трябва. Искам да мога да излизам без да чакам някой да се прибере и да ми помага. Имам и две летни колички
http://kasida.bg/product/54691/recaro-bebeshka-kolichka-easylife … elite-saphir.html
Тази ми е 6кг, но облегалката не пада до долу и отпада като вариянт.
Спаси ме втората ни лятна количка
https://kidsmarket.bg/bebeshka-kolichka-hauck-viper-trioset-smoke-grey
От нея имам само летния кош, но облегалката пада напълно назад до долу и поставката за крачетата се вдига хоризонтално.....става абсолютно легнало.
За нея от Olx си поръчах това
https://m.olx.bg/ad/quinny-cocoon-chuvalche-portbebe-za-novorode … isPreviewActive=1
Не е от тази жена, купих го от хора, които си го бяха поръчали от Англия ама вместо 6-9 месеца,  си бяха взели размер 0-4 и реално е с етикета и в кашона с който са им го доставили от Англия.
Щеше да е смешно при четири колички, да трябваше да купя пета.

# 391
  • София
В Шейново съм в момента. Ще стискам няма как.. Щом е за доброто на бебчо.. Пък и от седмица съм станала много чувствителна и изнервена. Сага пък почнах и да се подувам.. Нямах такива проблеми през бременността. Утре казаха, че ще мина на ехограф и преглед да видят как са нещата и ще преценят дали ще ме изпишат.

# 392
Скруби, аз за това съм се подсигурила със слинг. Ние имаме асансьор де, но зимата няма чааак толкова дълги излизания и предпочитам да отидем на въздух гушнати, или ако трябва нещо до магазина или другаде, отколкото да помъкна количка, да се мъча да я маневрирам в преспи и разбити тротоари.
Ронис дано всичко е наред и те пуснат да си подомуваш още малко спокойна, преди да дойде бебче.

Аз със спането почти през цялата бременност съм на режим бодуване до 1-2ч през нощта и спане до към 10-10.30ч. Като имам ставания по 1-2 пъти между 2 и 6ч за да пишкам, но за щастие не се разсънвам много.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 16:08 от Малечка90

# 393
Roniss, за подуването - може да имаш дефицит на белтък, питай дали не са ти го изследвали. Дори да не са, увеличи приема на птотеин, ако трябва и добавка. Моят стои все в долната граница, но докторът каза, че щом нямам отоци и подуване е добре.
Scrubi, къде ги държиш толкова колички?! Ще ми докарат една за оглед скед малко и ако я хаеесам трябва да стоят в колата 3-4 кашона... Sunglasses 0
Малечка, на какъв слинг се спря? Аз ще изчакам срещат с бебето и тогава ще поръчам, евентуално Caboo или някой друг от библиотека първо за проба. Не ми се занимава да връзвам шал, а и за таткото не мисля, че ще е удобно.
Жанинче, пребори ли Короната?

# 394
Здравейте искам да ви попитам препоръчайте ми добър педиатър около цветния квартал във Варна. Благодаря ви предваритерно🤗 лека бременност на всички

# 395
  • Sofia
Малага, преборих. Нямам оплаквания, само остатъчна кашлица, но много рядко вече. Надявам се на две седмици без екшън, за да се възстановя за раждането . Аз пък спя като пън по 8-9 часа на нощ

# 396
Здравейте предложете добър педиатър в цветния квартал Варна😊

# 397
Малага еластичен шал ми подариха, а и аз на това се бях спряла. До колкото разузнах в първите месеци той е най-удачен, за след това имаме една раница, която също ни подариха, уж по-лесно, ама  да ти кажа мен шала ми изглежда по добре 😂 а пък тези другите ринг слинг, май тай и не знам още какви, нещо не ме грабват толкова. Ама има време да си променя мнението.
Вероника, ако има някой от Варна ще се включи. Ако имаш фейсбук можеш да пишеш и там в групата https://www.facebook.com/groups/587525192020250/?ref=share Има доста хора от всички краища на страната и също могат да ти дадат насоки.

# 398
Здравейте дами.
Продавам 3 пакета памперси 1(2-5кг)
LITTLE ANGELS -ПО 10лв,пакет.
Памперсите са страхотни.

# 399
Малечка, аз имам баба-слинг, но не знам защо се чувствам вързана в краката и се притеснявам през зимата да не се подхлъзна и да падна с бебето.
Малага, автопарка е на селото на ММ.....то са колички, кошари два броя, стол за хранене, шезлонг, проходилка,  матраци два броя и какво ли още не.

# 400
Изгубен Този уред за тоновете е точно зад него в остъклението... отнема около 20-30мин. Но той проследява сърцето и на ехографа по време на прегледа. Мен ме сложи на тонове заради ниското ниво на околоплодните води, защото това можело да повлияе на развитието на бебето.   
Аз от няколко дни съм с болно гърло. Какво ли не опитах, започнах и да покашлям, днес бях инсупер отпаднала и по препоръка на приятел лекар си взех инхалатор. -200лв за инхалатор, сироп Стодал и други дреболии иииии когато едвам се добрах до вкъщи видях, че съм взела инхалатор за бебета и деца. Хайде обратно в аптеката и взех друг. Определено инхалатора подейства положително. Препоръчвам.

# 401
Аз съм се зомбирала да търся кошница за кола и люлка. И без това често не мога спя по нощите.
Скруби, голям ви е автопарка Simple Smile, само стълбите прецакват нещата. Дано за другото жилище да нямате този проблем. Иначе качване и слизане на задна гума, но си е силова тренировка.
Утре съм на маникюр и педикюр с маска. После от сряда прегледи всеки ден, да видим дали и за кога ще ме планират, индуцират или каквото е необходимо. ММ каза, че има план как да ми помогне със старта на раждането Simple Smile, но ще трябва да почака още седмица или две.

# 402
  • Варна
Здравейте предложете добър педиатър в цветния квартал Варна😊

Аз съм от Варна, но живея до Свободния университет, а педиатърката ни е в клиника Марешки. Не знам дали ще си намериш в Цветния, хем да е добра, хем да приема нови пациенти. Знам, че е трудно с намирането. Най близко за което се сещам е в Майчин дом,  там има педиатрия. Успех!

# 403
Да ме посъветвате за добър педиатър в МАЙЧИН ДОМ

# 404
Дами, осени ме мисъл, която ми се струва полезна и за вас. Понеже купувах на скоро пликове за вакуумиране на дрехи, и все забравям да ги напълня, днес реших, че ще си намушкам всички неща, който няма да ми трябват при самото постъпване и ще редуцирам бая място в торбата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт