ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 712
  • 827
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Roniss, поискай нформация по време на визитация от доктора, който ще поеме сутрешната смяна. Бъди търпелива и не се изнервяй излишно. Аз лежах 2 седмици в болница, но е важно да имаш доверие в лекарите. Не се притеснявай да настояваш за отговори. Flowers Four Leaf Clover
Изгубен, аз си плащам вече 2 пъти за запис на тонове. Дали са включени в програма "Майчино здравеопазване" на Здравната каса, не знам, защото не е обновена на сайта им. Моят доктор иска да ги правя всяка седмица като първият път ми го назначи, защото нещо го смути при прегледа.. Освен това, трябваше да бъдат всеки понеделник, но понеже няма да работи на 16-ти, ме записа за 12-ти, т.е.става всеки четвъртък, за да няма много време без измерване...доколкото знам, таксуват се по 20 лева на много места.
   Точно, че хич им нямам доверие.. Не знам.. Не се чувствам спокойна и сигурна тук. Всеки различни неща говори. Днеска една от сестрите почна да ме обижда, че съм била дебела.. Какви сме били лигли щото не сме яли нещо от нещата които са сготвили.. И просто се чудя дали мога да си тръгна.. ще видя да си направя пак изследвания да видя за какво е този антибиотик и ще се лекувам вкъщи или друга болница.. 🤔

# 376
Roniss, говори с лекаря за състоянието ти и според мен си довърши лечението с антибиотика.
Хюлия, много неприятно със зъба на детенцето ти. Дано го излекуват бързо.
АvaBaby, чудесна е рисунката.
Ох, аз ще се побъркам от киселини, ужасна, кошмарна гадост!

# 377
  • Sofia
Аз вече едвам издържам тук. Направо не знам какво да правя. Контракции нямам.. Всичко си е добре. Изведнъж ми назначиха някакъв антибиотик. Питах сестрите и лекарите когато минаваха на визитация за какво е.. ама никой не казва.. Само отговора е "Ами има нещо завишено в изследванията" и това е. Питам колко дни ще трябва да остана, все пак искам да знам горе долу кога ще се прибера.. Пак отговора е "когато тогава, това устройва ли те".  Ако знаех изобщо нямаше да приема да ме задържат в болницата. Има ли начин да откажа лечение и да си тръгна? Някоя от вас дали е запозната.. заплаща ли се цялото лечение до сега 🤔 просто само се ядосвам тук и се чувствам много по- зле.
Все едно аз съм го писала. Най-вероятно имаш завишено CRP. Не се ядосвай, отишла си, няма какво да направиш. Гледай позитивно, че скоро ще имаме бебчета Simple Smile

# 378
Изгубен, Fifiana, благодаря ви!

Завесите купихме от Vivre 😊

Как сте днес? Чудя се дали само мен ме е обзело чувството, че всеки момент ще тръгне раждането 😅😁 Днес съм 33+3 и знам, че е добре да си стои на топло още поне 3 седмици, но тази мисъл сън не ми дава. Цяла вечер сънувах как перем дрешки... Вероятно, защото си стоят струпани на куп и чакат да бъдат изпрани. 😁 Аз пък чакам слънцето 🧡

# 379
Изгубен до колкото знам си при Пелев но в частният кабинет ли ходиш? Аз бях миналата седмица и ми направи запис на тонове. Иначе си попитай, направи си устата. Даже другата седмица пак ще ходя.

# 380
Добро утро =) виждам, че не спите - а на мен последните 2 дни ми се спи като за световно, преди това дори до 4 си будувах.
Ронис - чак като пишеш и тръгнах да се връщам назад да видя в коя болница си (как така ще ти кажат, че си дебела), вярвам, че е добре и за теб и бебе да минете терапията, но със сигурност тази неинформираност би побъркала всеки. Стискам палци да сте само за няколко дни там.
AvaBaby супер е станала е стаята /тази стена.
На мен тонове ми назначиха от миналата седмица и така до края всяка седмича, а през 2 ще ходя на прегледи.
Гледам във фейсбук групата вчера има бебчета и ходихме с ММ да купим още 1-2 неща за болницата, въпреки, че на бебчето съм му казала, че може да си мисли да излиза след 20.11 (ама то е другата седмица :O )

# 381
Изгубен до колкото знам си при Пелев но в частният кабинет ли ходиш? Аз бях миналата седмица и ми направи запис на тонове. Иначе си попитай, направи си устата. Даже другата седмица пак ще ходя.
Да, при него ходих в петък. Ами само на ехограф ме гледа. Явно е трябвало аз да искам и да питам ама не знаех.....То предполагам ако има нещо обезпокоително ще ме закачи на тонове. Каза, че всичко е наред да отида на 20.11. и това е.

Ронис и на мен ми напомни ситуацията ти като при Жанинчето, тя влезна за контракции, а откара с АБ сумати време...явно ти е завишен СРП. Би трябвало на визитация лекар да ти обясни, настоявай, защото те сестри и санитарки им е все тая коя си и какво ти е...питай си докторите. Коя е тази болница?

Аз тази вечер разхождах кучето в 3 часа.
Не съм полудяла, а то полудя. Като взе да лае, да вие, не млъква, ставах аз , става мъжа ми, става свекървата, не спира да лае ама на умряло лае,ще кажеш, че някой го коли. А легнем и почва. Развеждах го в банята, ако му се ходи и има зор да се изходи, само ме гледа. Водих го на терасата, не ще. Легнах...пак Не спира да лае. И се облякох и го свалих....Какво му стана незнам, явно имал зор и е свикнал навън да ходи.
Сега се разсънвам с кафе....
Този месец се разбих от умора, ако взема да зараждам няма да имам сили....уффф от ремонти....

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 09:06 от изгубен

# 382
Здравната каса не поема записа на тонове и за това следящите АГ не го дават, ако не се усъмнят за проблем.
Ава, адмирации за художника.
Аз ще правя детска стая като дойде време да се отдели от нас. Наумила съм си каква искам, но за сега за бебешка ще се въздържа. Избрала съм си визия и мебели за малко по-голямо дете и за това ще изчакам да видя как ще потръгне при нас. Имам резервна спалня в която да бягаме аз и беба или таткото. Тя ще се преобрази в детска, но поне до годинка не виждам смисъл. А и имаме роднини по чужбина и трябва да има къде да легнат като си дойдат.
Утре очаквам да докарат от Виденов два шкафа и се надявам до края на седмицата да си наредя бебешките неща. Все се чудя какво още трябва да купя. Въртят ми се мисли за инхалатор, пречиствател за въздуха, втори робот прахосмукачка, сушилня (това покрай вас 😄).

# 383
  • Sofia
Тоновете трябва да са безплатни в болниците. Ние сме здравно осигурени и няма причина да плащаме. В окръжна никога не са ми искали пари за тонове.

# 384
В Майчин дом си ми искаха пари, може би защото не се следя там. Ама моята АГ последните 2 пъти и на ехограф не ме е гледала. Само дето ми взе секрет за МБ. Като й казах за зрелостта на плацентата какво са ми казали на последната ФМ, ми каза да пия някакво лекарство, ама как така ми изписва нещо без дори да е погледнала за какво става въпрос....

# 385
Днес съм в 34+1 ден

Чувствам се като размазана,ама тотално като такава. Вчера ММ имаше имен ден, от сутрин бях на крак, чистих шкафовете седнала на пода, привечерта сестра ми и приятеля й ни бяха на гости, тръгнаха преди полунощ, легнах към 2ч, сега имам да оправям останалата част от бъркотията и да наготвя.
Усещам главата на бебката как се напира, че чак малко ме боли, още е в седалищно положение. Краката ми малко оттичат, така съм от седмица. Болят ме вече кокалчетата отстрани на краката. Вече имам лилави стрии по краката, най - много на десния крак  Anguished AnguishedAnguishedAnguishedAnguished преди бременността никога не съм ги имала, а от 1 месец имах две - три слаааби черти, но сега сутринта видях колко са жестоки !!! Колената ме болят, не мога да клякам и ставам Grinning
В четвъртък имам рд, а на обяд в чт съм на преглед при моя следящ АГ.

Видях във фб групата, че още едно бебенце се е появило на бял свят.
И нас това ни предстои скоро, щом започна бебевалежа.

Поздрави

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 10:50 от Forever_smile

# 386
Форевър, звучиш ужасно...легни се наспи.... За стриите ги мажи и на краката, щом отичат ще се появят и стрии, аз така имам от предишната бременност, но сега не ми отичат.
Аз намазах фурната да се накисне, ужасна е, стара, мръсна...не и беше дошъл реда...и само един котлон работи, та като идва майстора да разглобява пералнята да я погледне. То е за смяна, ама кое по- напред, всичко иска смяна....накрая мъжа и мен ще вземе да смени хахахаха в кръга на шегата.

# 387
И аз съм от тези, които вече не спят май май.. Вчера станах в 5:30, снощи пък в 3 да пишкам и се разсъних, реших списъци да правя какво да се свърши преди бебето, после ядох и хоп.. Ей го стана 6 и реших да легна, уви то пък цяла вечер сънувам как раждам 😐 нещо си ме обзе лека паника хаха

# 388
  • София
Хей,мами,
голямо безсъние ви е ударило. Аз пък съм точно обратното и сутрин няма ставане, но като гледам как бързо се променят нещата, като нищо и аз да почна да будувам скоро. Да ви се похваля, че вече съм по-добре с моите контракции, а и skrubi много ме успокои като й пратих снимки на тумбата и не е нещо кой знае какво, явно аз си втълпих глупости. Другото е, че от вчера си имаме нова пералня със сушилня и вкъщи става луд купон по пране на всичко бебешко. Laughing И между другото тази седмица в Кауфланд има намаление на безконтактен термометър - за 40лв., ако все още някой не си е взел, да го има предвид.

# 389
Здравейте искам да ви попитам препоръчайте ми добър педиатър около цветния квартал във Варна. Благодаря ви предваритерно🤗 лека бременност на всички

Общи условия

Активация на акаунт