ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 711
  • 827
  •   1
Отговори
# 360
https://fb.watch/1Dv8PRWTZ7/
Оставям това тук за тези които имат фейсбук к, не искам да ви плаша, ама все пак да имаме някаква информираност за положението в момента. Дано не ни чака и нас това.

# 361
  • Варна
Малечка, това е покъртително! Нямам думи. Но е хубаво да се види и да се има едно на ум. Аз ще раждам в частна болница,  но там също ти правят тест при приемане. Бъдете здрави!

# 362
Тъкмо и аз го гледах, някой го е споделил в декемврийската тема във фейса ..   
Пълни мизерници, добре че хората са отишли другаде навреме .....

Парадигма, големи подаръци, браво!!!

# 363
  • София
Мами,
Вчера направо бях откачила. Flushed От обяд до вечерта имах доста често предварителни контракции, които така и не станаха болезнени, но пък докато лежах усетих за кратко болки в кръста и долу ниско - точно като менструални. За капак започнах да си втълпявам, че коремът ми се е свлякъл и честно да ви кажа и днес се гледам и продължавам да си повтарям, че това не е истина (не мога да преценя). ММ тотално загуби реална представа дали има промяна в корема ми, защото се панира 2 пъти повече от мен. Smiley 
Днес се чувствам супер, но буквално броя дните до 36г.с... и цялата паника идва от това, че сега съм 34+4, а в моята болница не израждат преди 36г.с., а насочват пациентите към Майчин дом или Токуда, а аз естествено не искам това да се случва. Малката е 2300гр., много е рано още. Лелеее... направо си загубих акъла. През цялата бременност бях царицата на спокойствието, а сега точно накрая.... Поне днес ще имаме нова пералня със сушилня и ще си довършим на спокойствие прането на бебешките неща. Innocent
Да ви е хубав денят! Flowers Bouquet

# 364
Аз понеже съм се ориентирала точно за там, та се потресох. Добре, че не съм със слаба психика, ами съм си идиот, та по-скоро да ги вдигна във въздуха, отколкото да им се връзва на идиотиите, но в случая е безумно и може да се случи във всяка една болница. Просто цялата система ни е супер счупена, а в момента и с тоя ковид съвсем са откачили.

# 365
  • София
Очаквах кръв да ми вземат, но взеха секрет от носа. Заплащаш 20лв (за Шейново) и чакаш 10 минути да излезе резултата. Ако е отрицателен отиваш да те прегледат. Храната е доста гадничка 😁 Успях да навия сестрата да ми махне малко банката с магнезий, да слезна да видя таткото. Пихме по едно кафенце и определено се почувствах много по- добре. Втора банка магнезий ми вливат заради контракции (аз не ги усещам изобщо😂) и един сантиметър разкритие имам. Искат да задържат бебчо още седмица. И така.. Съжалявам, че ви занимавам с моите неща 😁 ама така като ви кажа ми става по- леко. Няма на кой друг да споделя тези работи 😂❤️ Лек ден 😘

# 366
Ронисс, че на кой да кажеш, нали затова сме се събрали тук .  Значи ще имаме скоро бебета.  Започва се полека лека....

# 367
Хюлия, предполагам зъбчето е млечно. На колко години е детето и кое по дред е зъбчето. Принцесата ти има периодонтит.  Млечният зъб е мъртъв,  но болката идва от налягането от гнойта под зъба. Трябва отваряне на зъба и отпушване на каналите за да изтече гнойта. Сега гнойта изтича от фистула отстрани на зъба, ако тя се затвори, детето се подува и го боли.  Но за качествено лечение ще трябва да пие АБ инак ще се повтори и потрети това. 
Сиси, дай снимка на тумбата ако искаш. Аз с Мони ми се смъкна корема няколко дни преди да родя,  така че знам как изглежда паднал корем.
Днес поръчах зимно чувалче за количка, че ще си използвам лятната такава, но за това подробно ще ви пиша утре, че е дълго за обяснение. 
Утре съм на тонове на бебо.

# 368
И аз ще раждам в Шейново, живот и здраве. Днес 36+0 бях на тонове (не там, а в МЦ) и питах акушерката, която потвърди горната информация, че правят бърз тест. Не спомена цени. Мен ме притесняват фалшиви резултати, които могат да доведат до PCR, но утре ще звънна в болницата да разпитам.
Иначе бебчо си е седалищно, но не го мериха, все пак е размотал веднъж пъпната връв, кръвотока е добър. Имам часове за тонове следващите 2 четвъртъка, като третият (26.11) е датата за операцията. Тооолкова скоро ми се струва това сега, а като ми правиха серклажа в 25 седмица, смятах всичко за обречено. Flowers Four Leaf Clover

# 369
Момичета, и ние сме готови с вдъхновената от завесите рисунка 😅😁 Представям ви резултата 😊 Спокойна вечер на всички! ❤️

# 370
Хайде да се отчета и аз. Беби се е обърнаааал най-накраяяя 🥳🥳🥳 2,700кг, всичко е супер, води, връв.. Както си трябва 🥳 днес разбрах, че изкривяването на корема  и тези буци, които стават са контракциите на матката... А аз си мислех, че бебето си мърда и криви 😅😅😅

# 371
Ава, адмирации за художника, едно към едно е със завесата...а подобни завеси къде има?
Много е хубаво...

Мен никой не ме вика за тонове, да взема аз ли да търся някъде. АГ по ЗК каза ,,айде вече няма да идваш,,
, връчи ми направление и документация и това беше. Ходи вика при който ходиш на частно по-често ...
Аз бях де, ама те не мерят тонове.Явно не са им толкоз важни. Незнам.

Ние днес, тоест майстора, боядиса две стени в сиво, бяха преди оранжево, мина коридора две стени в бяло и таваните в банята. До 21ч. Тъкмо сколасахме да изчистим и наредим...повече майстор няма да идва вкъщи. Остава за нас да минем на всички други стени бял латекс да се освежат.

А нещо от днес ме боли едната сливица...незнам какво да я правя. Утре почвам гаргари. Клеевата май ми я няма, ще взема да си купя една пръчка да имам.

Десислава13... Контракция е като се надуе корема и е твърд, то е бебето но стегнато, казвам си пак се надупи... самата матка го притиска, но си е контракция де.
Иначе вече ако само се подава и движи някоя бабунка без да е стегнато си шава просто....

# 372
  • София
Аз вече едвам издържам тук. Направо не знам какво да правя. Контракции нямам.. Всичко си е добре. Изведнъж ми назначиха някакъв антибиотик. Питах сестрите и лекарите когато минаваха на визитация за какво е.. ама никой не казва.. Само отговора е "Ами има нещо завишено в изследванията" и това е. Питам колко дни ще трябва да остана, все пак искам да знам горе долу кога ще се прибера.. Пак отговора е "когато тогава, това устройва ли те".  Ако знаех изобщо нямаше да приема да ме задържат в болницата. Има ли начин да откажа лечение и да си тръгна? Някоя от вас дали е запозната.. заплаща ли се цялото лечение до сега 🤔 просто само се ядосвам тук и се чувствам много по- зле.

# 373
Roniss, поискай нформация по време на визитация от доктора, който ще поеме сутрешната смяна. Бъди търпелива и не се изнервяй излишно. Аз лежах 2 седмици в болница, но е важно да имаш доверие в лекарите. Не се притеснявай да настояваш за отговори. Flowers Four Leaf Clover
Изгубен, аз си плащам вече 2 пъти за запис на тонове. Дали са включени в програма "Майчино здравеопазване" на Здравната каса, не знам, защото не е обновена на сайта им. Моят доктор иска да ги правя всяка седмица като първият път ми го назначи, защото нещо го смути при прегледа.. Освен това, трябваше да бъдат всеки понеделник, но понеже няма да работи на 16-ти, ме записа за 12-ти, т.е.става всеки четвъртък, за да няма много време без измерване...доколкото знам, таксуват се по 20 лева на много места.

# 374
И аз си ги самоназначих за мое успокоение. Моята по ЗК не смята за нужно, но аз си отидох в МД да ми ги запишат и на 19ти съм пак. Май беше 25лв. Варират 20-30лв и май не ги поема касата попринцип.

Аз днес си скъсах нервите с пералнята и сушилнята. Първо ми ги докараха късно след 15ч. После вкарваме в тоалетната, е да де, ама мнооого тясно стана дори с изкъртването на стената(то не е баш стена, а куфар за тръбите). Викаме няма да е така, наопаки ще е при входа на вц, е да ама... "Майстора" преди години такъв наклон направил, че то няма нивелиране на таз пералня, тя на една страна стои, краката къси 🤬🤬 побеснях, накрая се затворих в спалнята да си беснея тихо и кротко, че иначе щях да си го изкарам на някой. Е още си нямам пералня, нито сушилня. Утре ММ ще ходи да търси крачета по-дълги, ако не ще трябва да импровизираме. Малко дълго стана, ама да се оплача 😂

Общи условия

Активация на акаунт