ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 703
  • 827
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
Стига бе хора , какви нотариуси, какви са тез щуротии..... Не може ли като се роди детето просто бащата да подпише едни документи,така беше преди.  . какво са променили...трябва да питам значи.
Винаги е било така - нотариално се заверява, че бащата припознава детето.

# 421
Някак си съм приела, че ако не са особено продължителни или са единични, всичко е в нормата - нещо като подготовка на тялото за приближаващото раждане. Освен това, усещам бебето да мърда както обичайно. Направо ме хвърлихте в размисъл 🤕😑, но пък не е имало момент, в който да ме боли повече от 5-10 мин. Съжалявам за лаишкия въпрос, но при какви симптоми или болки като интензитет тръгвате към болница / звъните на АГ?

Силве, според мен е абсурд да неглижираш родилни болки ( имам предвид да ги пропуснеш) . С наближаването на термина ще зачестяват такива епизоди Simple Smile

# 422
Освен ако не сте бракувани 😁 тогава май няма нужда от нотариус. Ама ние примерно нямаме брак.
При мен все повече зачестява втвърдяването на корема. Утре ще видя доплера и после ЖК, да ме види. Аз нямам болки, ама нещо от 1-2 часа ме стяга отзад към бъбреците и все едно яйчниците за секунда ме стягат. Бебо само се "дупи" и не знам до колко го прави от контракциите, които го хващат на тясно.

# 423
Силве, болката при раждане няма да я сбъркаш....боли те като при много болезнен цикъл в кръста......тогава разбираш, че това което усещаш сега като стягания са си просто подготве!!!
Ето, пет контракции на диаграмата - долу като пикове.  

# 424
  • Sofia
Аз сега като бях в болница, усещах мощни контракции. Значи като започне една и тялото ти е малко парализирано. Имаш чувството, че цялата енергия е в матката. Другото необичайно е, че обикновено матката се свива странично само, а при родилните натиска и отгоре. Усеща се ясно как избутва бебето надолу. Даже ми се е случвало да изпука някой кост при такъв напън. Разлика има и в продължителността - родилните могат и минута да не те отпуснат.. Въобще шанс няма за грешка ...Grinning

# 425
Скруби ти усети ли ги тези контракции, понеже аз на моите тонове миналата седмица не усетих нито една, но и диаграмата ми е доста по-равна, та не знам дали изобщо са били контракции при мен тези "скокчета"
Скрит текст:

# 426
На мен ми е трудно да различавам контракциите от нейното разпъване. Сега например имам чувството, че ме разтяга от вътре. Но като ви чета може и контракции да са. През няколко минути се сдобивам с яка бабуна отдясно. Ето я:

Дали да не глътна едно двойно ношпа?

# 427
fillme точно за тези бабуни питах и аз.. Оказаха се контракции. Аз пък днес съм пак с онова странното чувство долу.. Все едно ми се разтягат жилите хаха..

# 428
Добреее, значи вече официално започвам да се шашкам. Глътнах едно ношпа.

# 429
Момичета,спете спокойно!Както Жанинчето каза ,това усещане не може да се сбърка.Моя доктор казва,че ако тръгна да раждам няма как да сбъркам това усещане с нищо друго,природата си знае работата!
Тези издувания не са ли от движенията на бебето?А и като има контакция корема е твърд ,бебето все едно застива.
И аз като Силвето имам пробождания ниско долу,като се движа и ги неглижирам,за минути преминават.Лошото е,че вдигам баткото за някой люлки,катерушки или повече движение,полегна ли нищо няма.Още малко остана до една от важните срещи в живота! 🥰

# 430
Жанинче, явно наистина отдавна съм раждала......хахахха, като родих ММ в коридора подписа някакви документи и това беше,не е имало нотариуси и подобни разправии...хм.
И ние нямаме брак. Вече 21 години;)

С тези бабунки са контракции според мен, седят стегнато и се отпускат след време. А когато е бебето са много по мънички подавания и шаване на някое краче, ръчичка...тогава е различно чувството, нещо шава просто вътре.
А това издутото си е като камък твърдо.
И аз ги получавам. Явно вече са нормални.
Също имам болка долу в ,,кокалите на изхода,, особено вечер като ставам до тоалетна...
Днес бях в един турски склад със стоки, исках да взема памперси ами нямаше свършили 1-цата. Били 18 лв -70бр. Доста на сметка. Не се сетих да видя за 2-ка ама пак ще се ходи де.... Взех мокри кърпи,прах за пране за 130 пранета- 23 лв, веро, кори за баклава, баклава Wink, макарони, ориз, зехтин-6лв/1лтр...абе има всичко.

# 431
Изгубен издай го къде е този склад? За такива пари свеки ходи до Турция да пазарува.
Моите "бабуни" днес са повечко, та сега пийнах 2 но шпа с един магнезий. То и магнезият ми малее май 2х1 диаспорал, ама не ми се ще да го увеличавам. Иначе и на мен ми е трудно да ги различавам съвсем. Някой път ако е само единична буца без друго движение и отпуска бавно, предполагам поне, си е контракция. Друг път прави такава буца от едната страна на корема, а от другата щръква някой крак и ме разчеква 😂 ама корема ми не седи толкова твърд. И аз не знам вече 🥴🥴

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 23:52 от Малечка90

# 432
Аз нали се шашнах вече, разсъних се и взех да обикалям къщата да събирам нещата за болницата. И с мъка установих, че не мога да се събера в сака, който бях предвидила. Със сигурност взимам и нещо излишно, ама като не знам какво да махна. Бабунките все още се показват.

# 433
Fillme ти пък! Я се успокой 😉 Нали нямаш болки или други оплаквания? Няма да родиш докато спиш, не изкуквай! Плюс това още малко остана на всички, вече трябва да сме малко от малко подготвени психически! Аз събрах(по скоро натъпках) в сака днес почти всичко. Останаха само памперсите и мокрите кърпи, но тях ги вързах в един плик и закачих да висят на дръжката на сака, така че и това е опция, ако не събереш нещо. Отделно по-дребни неща(зарядно, чорапи, бельо, превръзки и пр.) можеш да си сложиш в дамската чанта. Вземи си легни да поспиш и "бабунките" и те ще се успокоят! 😊😉

# 434
Все се смея вкъщи, че ще си имаме демократче - дясноориентиран в политиката младеж (аз от политика хич не се интересувам), че той все в дясно рита, появяват се такива бабунки, пък то да се окажат нещо друго 🤣
Днес бях на тонове, но такива "връхчета" - контракции не виждам.
Момичета, има време до срещите 😘 въпреки, че във фейсгрупата има ново бебе ❤️

Общи условия

Активация на акаунт