ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 698
  • 827
  •   1
Отговори
# 435
fillme, едва ли ще те върнат и да си забравила нещо:)) подкрепям Малечка, лягай да спиш и да почиваш, няма шанс да пропуснеш раждането 😃. И аз имам такива бабуни, но винаги са подвижни и както се шегуваме вкъщи: нашето момче пак почна да се гъзурчи 🤣.

Момичета, тази вечер с учудване разбрах, че ако искам презимето на детето да не е с наставка ов/ев, се подготвяли някакви документи 😳. Сподели ми го приятелка, раждала в голяма болница, на която са отказали да запишат детето без наставката в презимето.

Четох Закона за гражданската регистрация и не открих някаква специална процедура, а текстът, уреждащ формирането на бащиното име гласи:

Чл. 13. (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г.) Бащиното име на всяко лице се образува от собственото име на бащата и се вписва с наставка -ов или -ев и окончание съобразно пола на детето, освен когато собственото име на бащата не позволява поставянето на тези окончания или те противоречат на семейните, етническите или религиозните традиции на родителите.

Името на моят партньор направо звучи нелепо с която и да е от двете наставки, и не ми се иска да записваме детето така, пък после да завеждам дело за смяна на името.

Дали просто в някои болници не прекаляват с формалностите, защото за първи чувам за отказ (след 1989 г. 😁) при такова желание от страна на родителите?!

# 436
SilviaP, легнах. Ама преди това приготвих чантата. Само дрехи за двете ни не съм сложила. За връщането и на мен не ми се вярва Joy Но с тая корона нищо сигурно няма.

За име без окончание могат да ти откажат. Ако преценят, че името е неподходящо - убиждащо също могат да откажат. Зависи на какъв служител ще попаднеш.

# 437
  • Sofia
Аз мисля, че е съвсем нормално да искаш презимето да е без околончание. Аз съм така и много си харесвам трите имена Simple Smile

# 438
Аз познавам много, на които са отказали, по едно време беше станало модерно, да се записват без ов и ев, ама спряха...само ако бащата е чужденец или звучи нелепо.

# 439
Малечка 90 склада е в едно село близо до Пловдив, с.Долни Воден. Всички местни го знаят.
Ще ходя след време да пазаря от там памперси и тнт. Струва си. Или ще сравня с английските, има обяви из нета за английски на хубави цени.

В групата във фейса четох за мама която е родила момче, а са чакали момиченце. Хаха възможно ли е да не са го видяли....на толкова прегледи. ММ вика да не са го объркали в родилното, хахах

Слагате ли вече на края профилактично глобули за гъбички? Жанинче цикатридина ще слагаме ли? Чудя се още аз....
Днес ще взема да звънна в Селена да питам какво точно изследвания искат, искат ли нотариално заверено от бащата нещо за детето, и дали е нужно да се ходи за консултация с анестезиолог....

# 440
Здравейте момичета, аз май пак ще се отправям към болницата. Този път може и да е за последно .Сутринта изкървих така все едно се напиках, звънях на доктора сега към 13:00 ще ходя да ме прегледа .За сега имам само зацапване ,не мога да разбера как все през ноща докато спим кървя и то като струя .Доктора каза да хапвам шоколад да не колабира нещо ама аз се чувствам добре за сега .Багажа и документите са ми готови, така че съм в очакване да видиме развръзката 😁😁😊

# 441
Даниела стискаме палци.
Аз звънях на регистратура, изтърпяха ми въпросите хората.
Значи в Селена не искат никакви заверени нотариално декларации. Само личните карти. Те си имали служител който попълва всичко.
Цената си е тази, която знам за раждане.Изследванията също казаха да не ги правя, защото се покривали от пътеката с направлението и те щели да ми ги пуснат там. Добре че питах, че щях да ги плащам в лаборатория..Също и предварително за консултация с анестезиолог нямало нужда, там като те приемат на място се попълвало...
За запис на тонове било 30 лв ,но пак би трябвало да те е насочил АГ. Питаха при кой съм ходила, при кой ще раждам и тнт...
Добре че звъннах.
Само сега се сещам че пропуснах за Корона теста да питам, ама то за него е ясно че ще го пуснат.
Остана да отивам вече, нямам търпение.....

Имам 26 дни до термина Stuck Out Tongue Winking Eye

# 442
Здравейте момичета, аз май пак ще се отправям към болницата. Този път може и да е за последно .Сутринта изкървих така все едно се напиках, звънях на доктора сега към 13:00 ще ходя да ме прегледа .За сега имам само зацапване ,не мога да разбера как все през ноща докато спим кървя и то като струя .Доктора каза да хапвам шоколад да не колабира нещо ама аз се чувствам добре за сега .Багажа и документите са ми готови, така че съм в очакване да видиме развръзката 😁😁😊
Даниела,успех и от мен!Нека Бог да е с теб и рожбата ти!

# 443
Даниела, успех! Пожелавам ти, всичко да е на добра страна!
Изгубен, в болницата в която ще раждам, не се изисква тест за Короната, намира се в Стара Загора и в другата ни частна болница не искат!

# 444
Даниела успех и всичко най-добро..!!

# 445
Даниела, кураж! Явно щастливата среща наближава. Ще чакаме новини от теб Hug

# 446
Стиснати палчета и от мен Даниела Flowers Four Leaf Clover чакаме те с добри новини

# 447
Стиснати палчета и от мен Даниела.
Аз от вчера съм се притеснила нещо. Първо в на малката всички предучилищни класове ги освободиха от училище,защото имат случай на коронавирус. Цял ден ме стяга корема след всяко движение на бебо,както и менструални болки и болки в кръста. Набързо стегнах багажа,но засега нищо. Болките в кръста продължават. Най-лошото е,че бебо явно пак се е завъртял седалищно или косо. Днес следобяд имам среща с акушерката и ще видим какво се случва.

# 448
Дани, гледай какво става......цялата тайфа е с теб. Усещам по написаното, че си спокойна. Хайде, ако е писано да се ражда, да е безпроблемно. Само позитивни мисли ти пращам.
Филм, нормално е вече всеки ден да имаме подготвителни контракции....това може да продължи и месец без да родиш.
Малечка, амплитудите на диаграмата според мен трябва да са високи и широки, за да е нещо сериозно.

# 449
Момичета във фейсбук групата има още две бебчета..!! Да са живи и здрави всички..!! 💐
И аз искам да родя вече ❤️
 Снощи моя бебок се опита да се завърти,ама май пак не му се получи,беше болезнено буквално сълзите ми се стекоха..ММ ми щеше да получи удър..

Общи условия

Активация на акаунт