ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 696
  • 827
  •   1
Отговори
# 450
Дани, стискам палци, ако бебето е решило, че е време да мине всичко леко Heart

# 451
Даниела, и от мен много позитивна енергия и стиснати палци! 🙏🍀

sladkata2, спокойно, всичко ще бъде наред, ще вземете най-доброто решение днес. 🍀

Във фейсбук постоянно има нови бебенца, но явно мамите не са при нас. Нека да са им живи и здрави, усещам, че скоро и нашата групичка ще си има първи кадемчета. 😇

# 452
Даниела, успех, стискам ти палци. Бъди позитивна и спокойна, ако сега се роди бебчо, така е трябвало да бъде.
Момичетаа,  в новата тема главно ви чета, че у нас правихме разместване, тичахме напред-назад по задачи, абе лудница.
Аз все още не знам какво са контракции, или може би ги изпитвам, но не знам, че това е контракция. На моменти като си пипна корема забелязвам, че е по-твърд, но нищо не усещам. Почвам чак да се притеснявам, но може би е от магнерота -4 на ден пия заради кръвното и не само. Иначе и багажа не съм си събрала още,  дрехите на бебто не съм изпрала, не съм се уговорила с педиатър, нямам и дрешки за изписване, някак си не осъзнавам, че моментът наближава, и все още ми е чил. Тотално съм неподготвена, ама все си казвам, че има още мнооооого време. Все едно няма да се наложи да раждам след месец и малко, а бебчо ще си седи вечно в мен. 🙈😂😇

# 453
Понякога се питам дали е реално това дето ще ни се случи след няколко седмици. Аз пия магнезий,  втвърдяване има и буци , но няма болка. Най- често усещам контракциите като цистит.  Рязко ми се дохожда до тоалетна и ми минава.
Моя багаж се събра в една раница , за сега.
Иначе за нотариус си нямам на представа моя как ще се оправи, но като му казвах лятото дай да подпишем да е по-добре лесно ....той има време...сега нека се оправя сам.
Вие ще носите ли нещо на акушерките в болницата? На мен не ми харесва тази практика,  пък и сега с предпазните мерки е още по- сложно.

# 454
Ще почерпя нещо,само след раждането и,ако съм останала доволна от отношение и държание,но предварително не..!!
Аз пък всеки ден си мисля,че ще раждам вече 😂 то от нетърпение..Всеки ден си викам не остана,тази седмица ще е,другата ще е и така си минава времето и май ще съм до термин или след,както преносих с каката.. 😄 Почнах да пера всички дрехи от гардероба,щото усещам,че ще е скоро 😂😂😂😂😂😂

# 455
Аз си мислех да занеса някаква почерпка, но при изписването, въпреки че съм избрала Вита за раждането, а там има заповед, с която се забранява внасянето на допълнителен багаж. Надявам се да направят компромис, защото няма да мъкна вина и сладкиши когато ме приемат за раждане.

# 456
Uffie63 значи има голяма вероятност да се видим. Аз съм във Вита база 2.

# 457
Uffie63 значи има голяма вероятност да се видим. Аз съм във Вита база 2.

Аз също съм за база 2, ще се радвам да се засечем 😊😊

# 458
Даниела всичко ще е наред, стискам палци 💙
Изгубен на Полижинакс съм 12 дни, заради гъбички.
С ММ тази седмица трябва да идем до нотариус и да доприготвя вече багажа. Само ми се присънва, я че сме се прибрали с бебо и малко почвам да се шашкам 😁

А у фб групата само се чудят за какво да се счепкат. Новото е да се пише под общ пост , когато родиш, самостоятелни няма да одобряват и драмата е голяма. Една девойка бе написала, че от такива единични постове , щели да се превърнат в Бг мама 🤣🤣🤣 Ами в Бг мама е доста по-приятно и цивилизовано да си обсъждаме нещата. И в пъти по-уютно. А и в крайна сметка не е важна платформата, а какво хора са събрани и общуват.
Много се радвам , че Бг мама деквмврийки сме толкова готини всичките ❤️💙❤️💙❤️💙❤️💙❤️💙❤️💙❤️💙❤️💙

# 459
  • София
Малечка 90 склада е в едно село близо до Пловдив, с.Долни Воден. Всички местни го знаят.
Ще ходя след време да пазаря от там памперси и тнт. Струва си. Или ще сравня с английските, има обяви из нета за английски на хубави цени.

В групата във фейса четох за мама която е родила момче, а са чакали момиченце. Хаха възможно ли е да не са го видяли....на толкова прегледи. ММ вика да не са го объркали в родилното, хахах

Слагате ли вече на края профилактично глобули за гъбички? Жанинче цикатридина ще слагаме ли? Чудя се още аз....
Днес ще взема да звънна в Селена да питам какво точно изследвания искат, искат ли нотариално заверено от бащата нещо за детето, и дали е нужно да се ходи за консултация с анестезиолог....

Аз имах в началото и се лекувах със свещички и тъкмо днес ми е излязъл резултатът от микробиологията и виждам, че пак имам малко и пак ще трябва... ще се чуя с АГ по-късно. Пък и да й се оплача, че снощи отново имах много бурни предв.контракции и леки менструални болки. Заспах в 02:00ч. с рев и смях едновременно просто от нерви, че това се случва винаги вечер, а през деня мога да повдигна планина, а и има 1седмица до 36г.с. ММ горкичкият в просъница 10пъти става и се опитваше да ме разсейва и да ми говори, но коремът ми беше толкова твърд, а в същото време в него все едно наставаше дискотека, някакви движения, направо лудница.
Днес отново съм супер, но ме е страх като наближи вечерта. Психиката вече играе голяма роля. Rolling Eyes
Пожелавам на Даниела много спокойствие и търпение! Всичко ще бъде наред! Simple Smile Innocent

# 460
Елина тъкмо и аз ги четях и щях да пиша тук за тях..Обаче,наистина там има такива злобни мамита,че направо 🙊
И аз се радвам,че тук нямаме спорове и поддържаме добрия тон без правила дори..А там въпреки всичко правила си е каша..

# 461
  • Sofia
Изгубен, слагам Гинопеварил за гъби аз. До цикатридина не знам дали ще стигна Joy

# 462
Момичета, вие подготвяте ли гърдите/зърната отсега? Говорих с една позната акушерка от старата генерация и каза, че трябвало да обтривам лекичко зърната по три пъти на ден.  Личният ми лекар, който е и педиатър, каза същото, но  се започва от по-рано. На мен ми се струва прекалено травмиращо за гърдите и не искам да си предизвиквам контракции. А и никоя от акушерките в настоящите уебинари не го е споменавала. Аз не знам и като съм секцио, има ли смисъл да си нося помпата в болницата. Не очаквам да тръгне нещо първите дни.
Daniela, Flowers Four Leaf Clover

# 463
То там са се събрали явно такива , които са против БГ мама, ама е по- трудно за общуване , съвети , идеи и тнт. с тези правила. Самата форма на група не разрешава много мнения, ако са под един пост ще е по- организирано, явно затова го правят, но е трудно така.....
Аз си мисля, че тайно ни четат и нас, някои и пишат сигурно, хихи.
 Аз имам рецепта за глобули да слагам от АГ по ЗК, заради левкоцити, ама Пелев го погледна изследването и не изписа нищо, вика че е нормално, та сега незнам...дали да ги слагам, или пак да питам. Макмирор ми е изписан.

Днес освободих шкафа , който ще ползвам за повиване, измих го, избърсах и наредих всичко купено...да си е прибрано там. Остава като родя да отворят вакумираните дрехи и завивки и да постелят кошарката. То може и в деня на изписване аз да си я постеля. Вече нямам търпение.
Малага, Не, нищо не пипам ...и преди не съм. Като се роди ще си ги подготви бебето хахаха, ако ме боли ще ги мажа след кърмене и така.

# 464
Момичета, да се отчета от днес. 35+4, бебо е към 2.700кг.водите са добре, кръвотоците също, плацентата е зряла, но си върши работата. Останах много доволна от доктора(за първи път бях при него- Василев в Щерев), много внимателен млад мъж. Шегуваше се колко бил силен бебо, че докато се опитваше да му измери нещо, само му подритваше накрайника на ехографа😂 Всичко изглежда нормално и си отговаря на седмиците. По-късно отивам на ЖК да си взема документите и да видя какво ще правим с моята докторка и кога ще ме викне пак.
Успех на Даниела, дано всичко е наред!
А тези глобули и разни такива гледам че изписват профилактично преди раждане 🤔🤔Ако МБ е чиста предполагам, че няма нужда?
Малага няма нужда от нищо преди да родиш, като падне плацентата ще си тръгне всичко само. Аз даже помпа за родилното не мисля изобщо да взимам, нито за вкъщи де. Първите дни с тези капки коластра не мисля, че има нужда от помпа, а тръгне ли да слиза първото мляко ние ще сме аха да се прибираме вече. Поне така мисля, че и на ръчно изцеждане ще се справим, ако има нужда. Толкова лекции за кърмене изгледах, надявам се да се справя.

Общи условия

Активация на акаунт