ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 681
  • 827
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, аз сега чета Всичко за кърменето на Хедра и доста ми допада, там категорично се отрича каквато и да е подготовка на гърдите. Основната теза е, че ако има болка или раздрязнени зърна това може да се преодолее с техниката на кърмене. Малечка, с теб вървим по едно и също време, но явно няма да се засечем в Щерев, защото секциото го планирахме за 38-ма седмица, а на теб ти пожелавам да изкараш повече. А защо те пратиха при фетален специалист сега? Заради доплера ли?

# 466
Парадигма аз не се следя там и няма да раждам там, но правих феталните, на последната такава Искилиева ми каза доплер през 2 седмици, заради зряла плацента. Та си запазих час при Василев. Аз пробвах първо в Надежда да запиша, че ми е малко по удобно мястото, но никой не ми вдигна телефона няколко пъти и накрая си звъннах в Щерев и там ми казаха че доплерите ги прави Фетален специалист, а и моята АГ няма хубава техника.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 13:30 от Малечка90

# 467
Не съм подготвяла гърдите за кърмене с първото и сега не правя нищо по-особено..Не се притеснявайте толкова за подготвянето им,едно време да не би да се подготвяли.Ние сега сме по информирани за всичко,но пък така се стресираме,гърдите да подготвим,това онова,като чели по учебник...Природата си знае работата.С бременността гърдите се подготвят сами и загрубяват,не сте ли забелязали,как стават на малки точици,не са меки,чувството е странно на допир..Поне моите са такива..

# 468
Здравейте, как сте?
Аз съм готова с багажа по скалата от 1 до 10 - 7 Grinning
Почти всичко ще ми е в сака с колелца, вътре ще ми е и изписването за бебката, а отделно приготвих малка DM чанта само с памперси и мокри кърпи.

Момичета, какво мислите за това?

https://olele.bg/product/prenosim-sushilnik-innovagoods-1000w-byal-28235/

Дали си заслужават парите?

# 469
Здравейте, как сте?
Аз съм готова с багажа по скалата от 1 до 10 - 7 Grinning
Почти всичко ще ми е в сака с колелца, вътре ще ми е и изписването за бебката, а отделно приготвих малка DM чанта само с памперси и мокри кърпи.

Момичета, какво мислите за това?

https://olele.bg/product/prenosim-sushilnik-innovagoods-1000w-byal-28235/

Дали си заслужават парите?
Не знам до колко си заслужават парите, според мен по-скоро не. Но имай предвид, че тези сайтове предлагат предимно китайска стока. Това излиза на първо четене, без да ровя да търся, оставям ти го за да направиш сравнение на цената, понеже тези "намаления" са маркетинг трик BGN 140.80  20%OFF | InnovaGoods Portable Clothes Dryer 1000W White
https://a.aliexpress.com/_msttT9R

# 470
  • София
Подготовка на гърдите не е нужна никаква, тя природата си ги подготвя.
Тия акушерки на по 100 год. хич не ги слушайте.

Форевър, аз имам такава сушилня вече от година.
Върши ми чудесна работа, доволна съм.
Купих я от емаг за около 150 лв. по спомени, но е абсолютно същата.

Препоръчвам и органайзера за кошара, който обсъждахме преди няколко дни. Днес пристигна, определено си струва парите. Побира адски много неща !

Момичета, аз нямам никакво време за писане.
Направихме финалния пазар в Джъмбо и сега вкъщи тече трескава подготовка. Не се спирам по цял ден и пак имам чувството, че ми остават хиляди неща за вършене.
Този петък ще махаме песара.
Док каза да не се надявам на декемврийче...
Ще е някакъв късмет, ако мина 20ти ноември и то ще се дължи на тоновете хапове, които изпих. Grinning
Ще стискам кълки да прескочи скорпиона, както и 25.11 /тогава съм рожденичка/.
В петък бях на ЖК, в 36г.с.+0 я измериха 2,800 кг... Води има достатъчно, плацентата е 2ра степен.
Застанала е на стартова позиция, перфектна за излизане, дано ми е такава послушна и не се обърне ! Hands Pray

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 16:00 от rave

# 471
Мами, вие сте по-запознати, може ли да ми кажете къде в София има педиатър, при когото да запиша детето? Въобще как става?
Ходих в местната поликлиника, имаше към 20 чакащи и си тръгнах.

# 472
Даниела стискам палции!
yan25 Трудно с педиатрите.. Аз вчера прозвънях няколко и всички отказват, започвай да звъниш в поликлиниката, която си набелязала на всеки лекар по отделно..
 Аз днес отново съм будна от 6ч.. Пак пишкане и глад хаха и то пак се разсъних, та взех, че подредих официално скрина за бебето и до изгладих каквото имаше 😅 А сега се запътвам към ДМ и аптеката, че да донакупя разни неща

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 15:00 от Desislava13

# 473
Цоп
Най-после вкъщи да си ви изчета на спокойствие. Днес си взех 45 дневния, ЛЛ  като ме видя, че я чакам за кардиограма ми се накара какво правя в болницата сред всичките ковид болни Scream. Отпрати ме да се върна следобед да обеззаразят и проветрят и да няма други пациенти. Както и да е и това минах. Ходих при нотариуса, от там ме пратиха в ГРАО да търся образец. Те пък там се сетиха, че са правили такова припознаване преди 4 - 5 години, но не можаха да открият бланка/образец/декларация.  Поне 10 пъти повториха, че нали не се раждали бебета в града и тия неща не ги  правят... Та ако някоя от вас извади декларация при нотариуса пишете какъв е текстът.
Шкафовете ми пристигнаха и след малко с ММ ще сглобяваме.

А това събрах снощи за чантата. Само дрехите не съм сложила.

За педиатър аз си реших проблемът. Записвам я при моята ЛЛ, тя ще прави ваксините, а за педиатър ще ми дава направления и ще мога да ходя при когото си преценя.

# 474
То и аз накрая май ще правя тази схема с ЛЛ и педиатъра. Но защо трябва да е преди раждането? Кога е първият преглед и педиатъра ли именно го прави? Сори, много съм невежа..
А за болницата има ли смисъл от памперси 2ка или само 1ца? По колко бройки ще носите?

# 475
Здравейте, момичета. Тези от вас, които ще раждат секцио, правили ли са консултация с астролог коя точно дата да изберат? Наоколо всички ме питат и аз започнах да се замислям.

# 476
Yan първия преглед би трябвало да е в деня на изписването, идва и ти дава някакви насоки и пр. за това трябва да бъде предварително уговорено. Моята педиатърка преглежда в Хиподрума( Центъра за детски болести) но не знам приема ли нови пациенти.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 18:36 от Малечка90

# 477
Ето ме и мен отново ,благодаря на всички за палците 😊.Преди малко се прибрах ,тоновете бяха супер, доктора каза ,че организма ми е силен и може да изчакаме още поне до 18ти аз съм си харесала 22ри като дата 😁.Каза че кърви от мене ,а не от бебето и ме изпрати да си лежа вкъщи .Тоновете на бебето бяха доста силни чак ги питах дали е нормално😁😁, а иначе никакви контракций не показаха .Още малко ни остава всички вече сме в предстартова позиция 🤗🤗.

# 478
Аз съм се консултирала с астролог за протичането на бременността, но засега не съм секцио, иначе бих избрала дата. Ако искаш, Briela, ще ти препоръчам астролог.

# 479
Дани, кое кърви от тебе, то пак не е нормално....поне нещо каза ли да приемаш....на първо време се сещам за витамин С 1000мг. За кървенето да спира.

Fillme, малеееее много неща бре.

Сега ходихме да вземем одеялце за изписване, точно преди да тръгнем ,вече се обувахме се сетих за одеяло да проверя в Роксима Дрийм. Прегледах сайта и реших да ги видя и там. Минахме през Хиполенд, това което исках го нямаше, само някакви тънки, за сумати пари.
В Роксима Дрийм взех страхотно дебело меко одеяло, памук, 100/120 и ще става и за дълго ползване. Много е мекичко...дори след години може да се ползва например при пътуване в колата.... Много се радвам, че се сетих за тази фирма. На етикета пишеше, че е с картинка зайче, а се оказа еленче. Още повече се кефя, защото сме Козирог и двамата и това козле с рогца е като коледно еленче.....

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 16:25 от изгубен

Общи условия

Активация на акаунт