ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 642
  • 827
  •   1
Отговори
# 585
В магазините на raya toys има мостри на бебо, можете да си вземете, ако ви е наблизо, wooden много исках да взема ама ще е след мострите

# 586
И аз обикалях из аптеките - не дават нищо. А съм работила и знам, че винаги шкафовете са заредени, но дават ако направиш голяма сметка. Онзи ден обаче при 50лв сметка пак ме отрязаха. Бях писала преди на някои фирми, че се, стискат мостри, не че има ефект, но някои се отзовават.

# 587
Момичета, някоя от вас сблъсквала ли се е с алергична кашлица?
Миналата година развих някаква алергична кашлица която за около седмица премина но тогава пиех Ксизал. Четох в листовката че не се препоръчва да бременни.
Успокоява я сало инхалатора, Стодал, лукчета и топли напитки и то за кратко. Все едно имам някаква буца в гърлото, дишането ми също е малко затруднено. Първо мислех че е от настинка, но явно съм се заблудила.
При мен от седмица се появиха едни подобни усещания за пресъхнала носоглътка, тежест и лека болка в гърдите с усещане за суха кашлица, все си мисля, че е от финия прах покрай ремонта и от климатика( в София бяхме отвикнали на климатик и сега ни е малко гадно, все пак изсушава) 🙄Нищо не предприемам за сега аз, то е на моменти. 🤷

# 588
  • Sofia
Момичета, някоя от вас сблъсквала ли се е с алергична кашлица?
Миналата година развих някаква алергична кашлица която за около седмица премина но тогава пиех Ксизал. Четох в листовката че не се препоръчва да бременни.
Успокоява я сало инхалатора, Стодал, лукчета и топли напитки и то за кратко. Все едно имам някаква буца в гърлото, дишането ми също е малко затруднено. Първо мислех че е от настинка, но явно съм се заблудила.
И аз съм така. Не съм болна вече, но остатъчна кашлица и то не всеки ден..

# 589
Sealove, честита радост!🙂 Сигурно ти е буря от емоции..да сте живи и здрави!

Аз да се отчета - днес минах тонове и ЖК - котанчо е вече главичееен юхуууу🥳 тежим почти 2.500кг, не знам много ли е, не е ли... Плацентата е 2 степен, шийката 4 см, води в норма. Само ми казаха, че по глава върви малко по-голямо...с около седмица. Почвам и аз да се активизирам с пране и гладене, че не остава много време..

# 590
Малечка -  мен точно в Ремедиум (и то големият) ме гледаха като да искам да ми подарят рафта с козметика, а не че питам за мострички. Аз разбира се се бях метнала на Биодерма да поискам, ама не бих отказала и на другите марки. Биодермата ми е доста парфюмирана.
Гледам очакваме "черен петък" в няколко магазина за детски чудесца... хммм

# 591
Аз не разбирам какво е това страшно кътане на мостри. Навсякъде почти се оставят такива, але па в големи обекти, все пак търговците разчитат на тях, за да реализират повече продажби. В много обекти си ги прибира персонала за лична употреба, но има и такива, които имат, а си ги стискат под рафтовете.

# 592
  • Sofia
Аз не разбирам какво е това страшно кътане на мостри. Навсякъде почти се оставят такива, але па в големи обекти, все пак търговците разчитат на тях, за да реализират повече продажби. В много обекти си ги прибира персонала за лична употреба, но има и такива, които имат, а си ги стискат под рафтовете.
Майка ми работи в аптека и знам, че после ги хвърлят с изтекъл срок на годност.

# 593
Момичета аз нещо  съм се саднала.
ММ беше нещо болнав и му направихме вкъщи бърз тест и беше отрицателен. Миналата вечер установи, че няма обоняние. Решихме, че е от запушен нос, но на сутринта и вкуса му го нямаше. Звъняхме на ЛЛ - не вдига. После пък ни затвори. Обаждаме се в ДКЦ-то, и госпожата отсреща казва "ми аз к'во да направя". Звъним в РЗИ и сравнително бързо се свързахме - да ходи да си пусне PSR. Ходи до Писанец и днес излезе резултата - положителен.
Сега чакаме да се свърже някой с нас за инструкции, но за сега нищо. Личната на ММ е бъдещата  педиатърка на бебка, но май ще се откажа. Два дни не можем да се свържем с нея, а ако нещо с   детето се наложи и е неоткриваема, какво да правя?
Ще помоля мамите от Пловдив, ако знаят добър педиатър да ми препоръчат. Живеем в квартал Кючук Париж.
Малко дълго стана, но се пооплаках.
Бъдете здрави! ❤️

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 20:23 от Borovinka11

# 594
  • София
Ами като ги хвърлят с изтекъл срок, тогава сами да ги предлагат.
Например като видят бременна
жена - хоп - искате ли мострички. Grinning
Не е трудно.
А не сами да си просим.

Абе България.
Из отчетните едно момиче в Дания беше писало как там се регистрираш като бременна в аптеката и веднага ти дават цяла кутия с мостри за бебето.
И не е проблем да го направиш в няколко аптеки.
Сигурно и по другите държави е подобно.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 20:40 от rave

# 595
Боровинка дано сте добре и двамата. Пази се! А иначе РЗИ  за инструкции може и да не ви потърсят. Едни познати се самокарантинираха след + тест и вече седмица и нещо никой не ги е търсил. Вкъщи са 2 поколения + малко бебе и всички го изкарват кой по леко, кой по тежко, бебето само с малко сополи. Ще трябва да си се изолирате и да вземете мерки, явно здравната ни система вече съвсем издъхва и от много + тестове няма как да обърнат внимание на всички.

# 596
Боровинка, можеш ле да споделиш коя е ЛЛ? Иначе. В Киичука знам,че записват при Дипчикова, други записват в Коматево при някаква педиатърка и са мн доволни, ако искаш ще попитам за име

# 597
  • Sofia
Момичета аз нещо  съм се саднала.
ММ беше нещо болнав и му направихме вкъщи бърз тест и беше отрицателен. Миналата вечер установи, че няма обоняние. Решихме, че е от запушен нос, но на сутринта и вкуса му го нямаше. Звъняхме на ЛЛ - не вдига. После пък ни затвори. Обаждаме се в ДКЦ-то, и госпожата отсреща казва "ми аз к'во да направя". Звъним в РЗИ и сравнително бързо се свързахме - да ходи да си пусне PSR. Ходи до Писанец и днес излезе резултата - положителен.
Сега чакаме да се свърже някой с нас за инструкции, но за сега нищо. Личната на ММ е бъдещата  педиатърка на бебка, но май ще се откажа. Два дни не можем да се свържем с нея, а ако нещо с   детето се наложи и е неоткриваема, какво да правя?
Ще помоля мамите от Пловдив, ако знаят добър педиатър да ми препоръчат. Живеем в квартал Кючук Париж.
Малко дълго стана, но се пооплаках.
Бъдете здрави! ❤️
Дано не те задължат десет дни да стоиш затворена.
Бързо оздравяване Simple Smile

# 598
Ще съм ти благодарна! Може и да е добра лекарската, но като не е на разположение..... А и ние я търсим в работното ѝ време.
Боровинка, можеш ле да споделиш коя е ЛЛ? Иначе. В Киичука знам,че записват при Дипчикова, други записват в Коматево при някаква педиатърка и са мн доволни, ако искаш ще попитам за име

# 599
Едвам изчетох, от снощи вечерта до сега бяхте изписали 139 нови отговора!! Веднага предположих, че се е родило бебе! Сийлов, честито да е малкото мишленце, направо се просълзих като прочетох! 💙 Не мога да повярвам, че една от нас вече си има малък вързоп и може да го пипне, гушка... Така се размечтах и аз вече да се видя с моето съкровище! Скоро 🥰

Общи условия

Активация на акаунт