ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 635
  • 827
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря ви много 🥰 😍 ❤️
Ще се обадим отново в центъра до нас, за запазване на преглед в края на ноември. Искам да разбера теглото на бебката, понеже ви бях споменала за видеозона на моя аг, че не мери тегло

# 631
Forever, честит рожден ден! Да си здрава и безкрайно щастлива! Flowers Bouquet
Изгубен, голям мъж отглеждаш, сигурно ли е това с теглилките, провери ли и при друг доктор? Този да не те баламосва заради секциото, че му е по-удобно? Възрастта отдавна не я смятат за показател за секцио. Но и така да решиш, важното е само да сте здрави ти и бебето в крайна сметка. Кога ти е термина, че нещо липсваш в списъка на 1 стр. Simple Smile
Аз бях на доплер и запис на тонове вчера. Всичко изглежда ок, 2.800 кг /35.5 г.с./ е момченцето ми, тонове, кръвоток, плацента, води - наред. Можело и да не ме индуцират да раждам по-рано. Праща ме на консултация с гастро заради холестазата. Леко взе да ми писва вече, обиколих какви ли не кабинети... ама уж за добро. Все пак се целя в ноември, че моята дъщеря ми е дала поръчка да родя през ноември, за да не взема да уцеля иначе нейната рождена декемврийска дата. Grinning

# 632
Честит бебок на Морската Любов!
Включвам се с една весела история от днес.
ЧРД на Forever!!! Здрави и весели дни ти желая!
Отивам на тонове. Друга сестра (не моята) ми ги включи... и ме забрави!! Те са 20 мин запис по принцип. На 40тата мин им звъннах от стаята както съм с коланите по телефона на рецепция да дойдат да ме отвържат... 😂.
Много баби, хилаво дете беше ситуацията😂😂😂😂

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 16:32 от HappyRSmile

# 633
Фифи, сигурно е , в петък беше 3370 при единия док, а днес е 3400 при другия. Засичала съм ги ,че дават разминаване един от друг до 200 грама. То и без туй си е +- 200 гр на всякъде разлика....както и да е голямо е.
Термина ми е на 6.12.
Сега съм в 36+4
То не че аз ще искам секцио, аз не искам секцио, ама като ми кажат и двамата, че съм за такова аз какво мога да направя, не знам повече от лекарите. Май ме е страх повече от нормално с голямо бебе, ама и секциото никога не съм го искала, а съм го отричала дори, имам операция и не ща да чуя за друга операция...
Ще видим накрая какво ще ме правят.

# 634
  • Sofia
Изгубен, звучиш сякаш си на 53. Последното ми момче беше 3850, като главата отговаряше на 42 седмица почти. Нямам шевове. Особено след като си раждала, не виждам какъв е този ужас от "едри" бебета. Дано се случат по най-добрия за теб начин нещата Simple Smile

# 635
Изгубен, не мисля, че имат право да те задължават за секцио, до раждане най-много да чукне 4кг, което не е end of the world. След като си и раждала, би трябвало да ти бъде по-лесно. Майка ми и леля ми преди години да раждали по 4-5 кг бебета естествено, да не се глезят тея и да си съкращават работата с операции. Приемаме факта, че мъжките би следвало да ни се раждат по-големки.
Мен вчера ми казаха, че за момента нямам индикации за секцио, благодарение на факта, че моят се е обърнал бог знае кога главично - все си мислех, че ще усетя.. Да се надяваме да не прави повече лумпени... Както писах по-рано, вчера го изкараха 2.450кг някъде за 34+0, по това време декември ще е сигурно 3.5 - засега виждам, че качва по 1 кг месечно последния триместър. Абе няма да е фиданка, никой от мама и тате не е.🙂

Мерси на отговорилите за кетоните. Възможно е да съм свалила кг поради лишенията заради кръвната захар, тъй като миналия месец и този ме мериха на едни и същи килограми.

# 636
Изгубен, звучиш сякаш си на 53. Последното ми момче беше 3850, като главата отговаряше на 42 седмица почти. Нямам шевове. Особено след като си раждала, не виждам какъв е този ужас от "едри" бебета. Дано се случат по най-добрия за теб начин нещата Simple Smile
Оф , дано Жанинче. И на мен ми се ще да е нормално. Като ти каже лекар секцио, че е едро, а ти си на 37 и се спичаш....

# 637
На мен пък днес АГ то на ЖК ми каза , че бебо изоставал с два дни 2420г, дали съм се била хранила както трябва. В 33+4 съм. Така му бил изчислявал апарата, че термина се мести с два дни назад. Знам, че не измерват реално точно, но пък по всички таблици, приложения и т. н, които гледам, показват че за тази седмица бебето трябва да е около 2кг.Мн станно ми стана.
А някоя от вас момичета, ще ражда ли в Окръжна болница Пловдив?

# 638
Абе тия доктори не знам какво само ни стряскат с размери. На 20ти миналия месец бебето го мериха 2.200 и казаха, че е дебел и може да се роди голямо бебе, да го следим да няма изненади. Онзи ден го мерят 2.700 и ми казват, че е съвсем в нормата. По графиката на перцентили е точно в средата, а миналия месец вървеше седмица напред и беше "дебел" Ради не знам какво му изостава на твоето, моето 2.700 в 35+4 ми казаха че е добре. Какъв термин мести в 9ти месец тоя доктор не ми е ясно. За момент да му трепна ръката на доктора и е измерил главата с 1см разлика(примерно).

# 639
  • София
Аман от лекари, агитиращи към
секцио /къде скрито, къде не толкова/ без реални показания. Persevere

жанинчето, доколкото помня, всичките ти бебоци бяха сравнително едри. И от трите раждания ли нямаш шевове ?
Би ли споделила дали прави някаква предварителна подготовка ?
Има ли смисъл от тези масажи... Thinking

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 16:28 от rave

# 640
  • Sofia
Може би е до ген, възраст, подготовка, знам ли. Първото ми нормално раждане беше на бебе 4220, без шевове и епизиотомия. Второто - 3600. Третото - 3850 ( с голямата глава). И нямам поражения. Преди едно от трите слагах цикатридина, споделяла съм. Дано и сега се размина Simple Smile

# 641
Наистина аман от доктори. След всеки преглед при него съм разочарована, или ме прекарва на бързо, че мн хора чакат или нещо не е на кеф и едвам му вадя думите. Нямам и глям избор да го сменя в моя град. До Пловдив ми е малко далечко и неудобно, аз не шофирам, да се следя и там и така. Наоплаках се и аз малко, няма само вие, я 😉

# 642
Forever честит рожден ден💐 Бъди здрава, обичана и обичаща. Леко раздаде и пухкаво щастливо бебче ❤️

Момичета, благодаря на всички за отговорите. Хормоните си цъкат яко , но е факт , че най-хубавото тепърва ни предстои. Сега ще ида да врътна едни мъфини и една домашна пица, да затвърдят хубаво килцата дето ще свалям после 😁

# 643
Ради аз съм се насочила да раждам в Окръжна болница живот и здраве..!!
На мен още от началото ми казват,че бебето върви с 2 седмици напред.Миналата седмица на ЖК ми казаха,че е 2800кг.И по-глава и бедра отговаря на 37 седмица и нещо,а аз съм в 35 седмица..

# 644
Ради аз съм се насочила да раждам в Окръжна болница живот и здраве..!!
На мен още от началото ми казват,че бебето върви с 2 седмици напред.Миналата седмица на ЖК ми казаха,че е 2800кг.И по-глава и бедра отговаря на 37 седмица и нещо,а аз съм в 35 седмица..
Хюлия, аз имам някакъв спомен, че и ти не си от Пловдив, а по отдалеч, нали така или се лъжа? Това пътуване за самото разждане не те ли плаши? Знам, че не става на "секундата", обачее все ми минават разни мисли дали ще стигнем на време.. Болница в моя град ми е мн съмнителна, а и всички ме съветват за в Пловдив. За сега нещата вървят към нормално раждане и май мисля да е без избор на лекар и екип, че и без това не съм запозната с докторите в Окръжна. Поне за сега 😀ако не се допаникьосам скоро.. Много хвалят д-р Халил. При теб нещата как стоят?😊

Общи условия

Активация на акаунт