ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 587
  • 827
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Аз и с четирите получавам ужасни рани на зърната. Едва ли петото ще е изключение..лансинох си имам от по-голямото.

# 76
И аз си знам, че рязраняването на зърната няма да ми се размине, но ще се изтърпи. Взех си крема за зърна на Mustela maternite bio, повлияна от продуктовото позициониране на Ася Демирева. Simple Smile

# 77
Добро утро, момичета 😊

По повод въпроса за тоновете, моите са всяка седмица и така до термин.
Относно аптеката за бебето, не се ли дава списък някакъв от болницата при изписване, така си го представям 🤷‍♀️😁
В тази връзка не съм купила неща за аптеката и за кожата, за да разбера каква е.
Иначе съм си направила списък, кажете ако има нещо пропуснато:
- Спирт 90° и 70°
- Тампони широки
- Пипета/капкомер
- Физиологичен разтвор
- Клечки с ограничител
- Подложки за повиване
-Термометър
- Аспиратор за нос

Относно аспиратора, не знам какъв да взема, мамите с опит може да споделят при тях кой е работил: такъв като помпичка или тип "прахосмукачка", с която ние издърпваме секрета.

# 78
Добро утро, момичета 😊

Относно аптеката за бебето, не се ли дава списък някакъв от болницата при изписване, така си го представям 🤷♀😁
В тази връзка не съм купила неща за аптеката и за кожата, за да разбера каква е.
- Спирт 90° и 70°
- Тампони широки
- Пипета/капкомер
- Физиологичен разтвор
- Клечки с ограничител
- Подложки за повиване
-Термометър
- Аспиратор за нос

Относно аспиратора, не знам какъв да взема, мамите с опит може да споделят при тях кой е работил: такъв като помпичка или тип "прахосмукачка", с която ние издърпваме секрета.

Аз не съм от мамите с опит, но черпя от опита на зълва ми, с която сме близки, а тя е с двама малчугани на 2 г и на 1 г 😃 Та тя си ползва много активно от този вид, който ти засмукваш с уста, а другата страна на маркучето е в ноздрата на бебчо. И си е доволна. Не знам, тези дето се слагат на прахосмукачката ми се струват много страшни, а и съм чела, че са много агресивни за нежната лигавица в нослето на бебето. Така че и аз си взех от този, при който дърпаш ти с уста.

# 79
LoriYa

Аз си мислех, че точно този, който ти засмукваш секрета, се води тип "прахосмукачка" 🙄🤦‍♀️

# 80
Фифи, и аз взех този крем, но вчера се видях с една приятелка, която кърми от три месеца и ми се оплака, че прави гадни петна, които не се перат. С Лансинох нямала такъв проблем. Явно ще трябва да се слагат подплънки след всяко мазане.
За малко бебе мисля, че аспиратор, който се смуче с уста е по-подходящ от такъв за прахосмукачка. Преди ползвах такъв за прахосмукачка след година, но детето го беше страх от шума и го мразеше. Сега съм взела някакъв електрически, който не вдига шум и има различни степени, от най-слабо до най-силно дърпане, но не мога да дам отзиви все още.
И аз си знам, че рязраняването на зърната няма да ми се размине, но ще се изтърпи. Взех си крема за зърна на Mustela maternite bio, повлияна от продуктовото позициониране на Ася Демирева. Simple Smile

# 81
Аз купих аспиратор за нос, нещо като ръчна помпа е. Не си представям да го смуча с уста ;D

За малко бебе мисля, че аспиратор, който се смуче с уста е по-подходящ от такъв за прахосмукачка. Преди ползвах такъв за прахосмукачка след година, но детето го беше страх от шума и го мразеше. Сега съм взела някакъв електрически, който не вдига шум и има различни степени, от най-слабо до най-силно дърпане, но не мога да дам отзиви все още.

Фифи, и аз взех този крем, но вчера се видях с една приятелка, която кърми от три месеца и ми се оплака, че прави гадни петна, които не се перат. С Лансинох нямала такъв проблем. Явно ще трябва да се слагат подплънки след всяко мазане.

# 82
Мен честно казано ме е страх с тези аспиратори. Посъветвах се с приятелка, която има 2ма калпазани и тя ми каза да не си взимам такова нещо. Тя, като мен, е по простите неща и каза че само с клечка за уши и ако има нещо по твърдичко с физ.разтвор преди това е махала и не е имала проблеми, та мисля и аз така да процедирам. Иначе ми каза, че има някакви като помпички в аптеката за по 2-3лв.
Крем също няма да взимам, ще видя първо как ще потръгне кърменето и ако има нужда ще пращам таткото да купува. Аз още се чудя за козметиката за бебо дали да купувам предварително или да видя първо какво ще ползват и в родилното и как ще се отрази на бебешока.

# 83
Добро утро, момичета 😊

Относно аптеката за бебето, не се ли дава списък някакъв от болницата при изписване, така си го представям 🤷♀😁
- Спирт 90° и 70°
- Тампони широки
- Пипета/капкомер
- Физиологичен разтвор
- Клечки с ограничител
- Подложки за повиване
-Термометър
- Аспиратор за нос

И аз не съм от тези с опита, но ми препоръчаха аспиратор на Носко който се засмуква с уста. Племенницата е на 11 месеца и ползват такъв.
За подложки еднократни за преповиване /предполагам това имаш в предвид/, широки памучни тампони и клечки с ограничител- взех тези неща от Лидл. Термометър взех на Thermoval. Доволна съм от марката, а и получих доста положителни отзиви.
За крема на Лансинох- една мама от Англия силно ми го препоръча. Обясни ми че докато се научим с бебето да се кърмим правилно можело да имам страхотни болки и рани. Препоръча ми мазане по няколко пъти на ден и клипчета в интернет за правилно кърмене.

# 84
Още от каката имам аспиратор за нос Носко..става и за прахосмукачка и за уста..Мисля,да ползвам пак него има два накрайника за нос,единия го ползвам все още с дъщеря ми,другото си не използвано..

# 85
Лансинох е много хубав крем за зърна, даже при подсичане съм мазала и дупето на бебето с него.
Може ли да се издаде болничен със закъснение. Трябва да ми пуснат от 8.11, а съм 9 на преглед( обикновен 30 дневен болничен)

# 86
Лансинох е много хубав крем за зърна, даже при подсичане съм мазала и дупето на бебето с него.
Може ли да се издаде болничен със закъснение. Трябва да ми пуснат от 8.11, а съм 9 на преглед( обикновен 30 дневен болничен)
Не би трябвало да има проблем. Моите болнични обикновенно бяха до 6то число аз винаги ходех на 8-9-10то число.
При мен козметиката ще е бойна задача на таткото след като бебето се роди. Набелязала съм Мустела и А-дерма. Скрийншотове на продуктите и отива да пазарува.

# 87
За козметиката мои приятелки с бебета ме посъветваха да НЕ  взимам големи разфасовки на избраните продукти, защото е възможно кожата на бебето да има непоносимост към някой продукт. Преди година така стана със сина на едната, бяха се спряли на Мустела, взеха големи разфасовки от всички продукти, но малкият се оказа с атопипна кожа и таткото дълго време ги ползваше с нежелание Grinning Аз мисля да заложа на А-Дерма, аз ползвам и някои продукти на Биодерма, които са окей и за бебчета и са от серията Атодерм, така че може да споделяме козметика с малката мишка Hug

# 88
Мога ли да попитам има ли мами с бебчета с увита пъпна връв около врата? Как ви насърчават да раждате? Или ако имате приятелки с тази ситуация, как са родили?

# 89
Аз си взех на Лансинох малка опаковчица - 10-12 лв. за ако ми потрябва, а ако се налага мазане ММ ще знае какво да вземе. За аспираторите някога една позната ми беше казала, че има от тези за прахосмукачките и хич не са така страшни както си ги представяме. Тя специално каза, че първо е ползвала такъв, през който тя дръпва с уста от другата страна и когато бебето е било болно си е отболедувала и тя (но това при по-голямо и болно детенце вече). Ще погледна тези на Носко...
Krem123 - на мен за 45 дневния ми казаха, че мога да звънна да кажа да ми го издадат и да отида да си го взема когато ми е удобно. Вярвам, че и с болничните не е проблем да стане така, като съответно работодателите си желаят да им бъде предоставен до 3 дни.
Козметика още не съм избрала коя точно марка, все ми хвалят ама различни от Биодерма до Себа мед и като минем през 10 други по средата Grinning
Същата чуденка ми е и за памперсите/ пеленките - имам тестови на Пуфис, ще тестваме и другите марки, като за начало не искам да се запасяваме с нещо.

Общи условия

Активация на акаунт