ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 609
  • 827
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Бела, аз ти отговорих и в темата за Майчин дом Варна, ама тук ще допълня. Да определено има и лоши коментари за нея, аз лично не знам защо, но явно не с всеки се погажда. Според мен си направи собствен избор на лекар, не какво ти казва сега следящата ти лекарка. Срещни се с този когото харесваш и ако не ти допадне се срещни и с други. Не се влияй от моето мнение изцяло, защото за мен всичко е Божа работа. Аз съм доволна, други не, не знам как ще е при теб. При мен раждането започна нормално с изтичане на водите в 5 сутринта и завърши със спешно секцио в 17 часа. Сега пак ще чакам за номармало, пък каквото стане. Моята беба също е с два пъти увита връв, но аз не се притеснявам за сега от това. Разчитам изцяло на докторката да прецени ситуацията когато тръгне раждането!

# 121
Да дам отчет.
Днес бях на частен преглед. За щастие засега се е обърнал главично,дано не се обръща пак.
В 35гс+2дни тежи 2617гр. Не знам дали са добре килограмите. Каза,че се развива добре.

# 122
Аз сега се връщам от няколко аптеки, Вигантол няма. Дали мога да си взема на таблетки? АГ ми каза някаква марка за таблетки, но не помня. Едва ли има голяма разлика.
Става въпрос аз да ги пия, за бебо ще взема на Джеймисън явно.

# 123
Вагинтол няма от пролетта, вече не се внася в БГ. Ако намерите някоя изостанал опаковка някъде ще е цяло чудо, защото народа мисли, че като приемаш вит Д няма да хванеш корона вирус.. Вит Д на недоносените се дава от 10 ден, а на доносените от 20тия ден, това е по новите гайдлайни, дозата също е леко променена, в сравнение с преди, но слушайте педиатрите!

# 124
Аз имам един изостанал Вигантол от две години е сигурно в хладилника, за нас дали ще става .....взимала съм го като бебеправихме. Сега в корона кризата още март нямаше Вигантол никъде и взех един други, та и те са в хладилника. Бяха към 10 лв , а Вигантола си беше 2-3 лв, махнали са го заради ниската цена според мен....да си продават по- скъпото.

Определено на нас ни действа тоз ретрограден Меркурий и усещам как като отминава се нарежда всичко. Ето през всичките трудности вече му се вижда края.....остава да разглобим пералнята и да я сглобим в пералното....да влезне там хахах. Онзи ден прах на ръка доста неща, не е си работа...

Имаме съседка ,която работи в болница днес е казала на мъжа ми въобще да не си правим тест, камо ли ваксина.... Тестовете ги пишели всички положителни без дори да били още излезли. Хм...

# 125
Парадигма да ти има късмета човек... Ние до сега мъдрихме какво да творим с тая наша малка тоалетна. В крайна сметка ще купим и пералня и сушилня сега, а не на две порции и ще изкъртим малко в тоалетната, та да хванем двете едно върху друго. Сега едно голямо разглеждане пада за уреди 😂😂
Аз се замислих вчера( сега като видях на Изгубен коментара за ваксината се подсети пак) добре де, като не се препоръчват ваксинации по време на епидемии бебоците- новородените и по-големите как им протича ваксинирането в момента?

# 126
Като чета и аз почвам да се панирвам с покупки и приготовления еейй.. 😄
За пъпната връв не се притеснявайте,още когато бях за задържане лекарката ми каза,че е обвита около вратлето и аз се притесних,но виях че тя реагира нормално на това и аз се успокоих,ако имаше нещо притеснително щеше да каже предполагам..
 А за астрологията (любител съм,интересна ми е изучавах я малко)😍 тъкмо сте подхванали я кажете има ли РАЦИ тук.. ♋ аз съм Рак..

# 127
Вигантол пролетта нямаше никъде, след това лятото купувах за майка ми, че е с остеопороза и го пие почти постоянно. Преди около две седмици пак и купих от аптеката в Кауфланд до Пирогов. Взела съм и един на Джеймисън за бебето да има.
Малечка, хубаво сте решили да го направите сега това с уредите, че след появата на бебето няма почивка с прането. Стискайте ми палци, че в четвъртък трябва да е готов двигателя на моята пералня.
Хюлия, и аз съм Рак!

# 128
Изненадахте ме с липсата на този Вигантол. Аз си спомням, че на първото дете го давах с месеци. Като се започна няколко дни след раждането, та до 8-9 месец. Хванахме основно есен и зима, макар да се роди през лятото.

# 129
Като ви чета изпадам в тиха паника, че вие сте много готови, а ние изобщо Confused
Макар че, по-големите неща са вече поръчани. Ще допълвам с още дрешки, шишета, люлка не съм взела и някакви дребни неща.
Днес бях да ми издаде болничния - бебо е добре, този път го измери само със седмица напред - 2,400. А преди 2 седмици в 31 г.с. го измери 2,400-2,500. Явно си има разлика от измерване до измерване и от апарат. Този път бях в болницата, досега там не ме е преглеждала. Върна ми се надеждата за естествено раждане.

# 130
  • София
Днес нещо ме удариха хормоните 😂 от сутринта съм станала с дупето нагоре.. та днес много се ядосах на леля ми.. донесе ми разни неща за бебчо( стерилизатор, столче за хранене и количка).Но тези неща са ми набори. Казваше ми колко са хубави. Ама са купувани преди 21 години. Количката е много стара и тежка. Със сигурност ще ме е срам да излезна на улицата с нея 😂 Преди време искаха да я дават на една друга жена ама тя каза, че ще си вземат нова, и чичо ми доста се разсърди, че не я искат а била толкова хубава. Аз дори по паркета в нас едвам я бутам пък на вън не знам 😂. Стерелизатора пък е огромен, никъв шанс да влезе в микровълновата. Столчето също работа не ми върши. Даже ми намекна, че имала и памперси. Как ще сложа нещо толкова старо на бебето. Направо ми стана зле. Реших нищо да не им казвам,че да не се разсърдят нещо. Но ми стана много тъпо. Никога не бих подарила толкова стари неща. Да бяха взели поне нещо ново или по- добре нищо..

# 131
А смятате ли да съхранявате стволови клетки и можете ли да кажете процедурата?

# 132
Ние се отказахме от стволовите клетки.. Някак си много щеше да ни дойде като сума и то сега в това положение.. Иначе попринцип съм доста "за" идеята..

# 133
Ох, момичета, някоя от вас виждали ли е такова чудо или подобно някъде по сайтове/магазини? ровя, търся и почти нищо налично няма никъде, май ще трябва от алиекспрес да го чакам.

# 134
  • София
Ох, момичета, някоя от вас виждали ли е такова чудо или подобно някъде по сайтове/магазини? ровя, търся и почти нищо налично няма никъде, май ще трябва от алиекспрес да го чакам.
   и аз си търся, намерих в някои магазини, уж пише, че е наличен.. ама ми се виждат доста 50-60лева 🤔 ще гледам някъде по- евтино ако намеря. Във висвиталис и пакостник ги видях

Общи условия

Активация на акаунт