ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 647
  • 827
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, подути ли са ви глезените и как се справяте?
От вчера забелязах, че са ми се подули, до момента си бяха ок, та се чудя какво бих могла да направя, защото са ужасно грозни 😁

# 226
  • Sofia
От вчера забелязах, че са ми се подули, до момента си бяха ок, та се чудя какво бих могла да направя, защото са ужасно грозни 😁
Принципно не е ок. Движи се повече, дръж ги по-високо от нивото на тялото ако можеш и си следи кръвното Simple Smile

# 227
  • София
Аз също съм от тези, които се чувстват  зле.... Като започна да плача, ми е трудно да се спра... Отделно при всеки разговор с баща ми, се карам с него и след това ми е гадно, че така съм се държала....
Тъпото е, че ме сравнява винаги със сестра ми, а нея  я издига на пиедестал ( любимка му е), което мен допълнително ме дразни и изнервя. Тя роди съвсем скоро и както се досещате, всичко се сравнява и прочие, а тя грам не се интересува от мен, та... питам се, защо моето съзнание трябва да бъде ангажирано с нея...
Усещам тежест и само определени очаквания, вместо да съм спокойна и да получа разбиране. За щастие ММ се държи изключително добре, търпи ме миличкия, но той си е такъв.
Отделно ми е адски тъпо, че следящата ме лекарка постъпи така-няма да поеме раждането ми, а на мен ми трябва време, в което да се опозная с лекаря си... това време го нямам... 😪
Отделно мисълта за бебенцето ме плаши-не знам дали ще се справя.... Двамата ще сме си напълно сами, не очакваме помощ от никого.
Във връзка с изписването и аз започнах да оглеждам разни неща, но се чудя изобщо дали ще има смисъл, т. к както казах ще сме само аз и ММ, предвид обстановката.
Маникюрът ми е изцяло скъсен и изчистен.
Извинявам се за дългия пост и оплакването, но тези дни съм на такава вълна... 😔🤦‍♀️

Относно семейните проблеми за съжаление повечето хора ги имат под различна форма, но да ти кажа аз се съсредоточавам върху това ние с ММ да сме добре, защото се оправяме сами с всичко от години (а и двамата сме на по 25г.). Така че това да слушам сравнения, глупости и опити за спорове и караници, просто няма как да стане. Или цари хармония и се подкрепяме или изобщо не говорят с мен. Smiley  Ако всичко ви е наред с мъжа и както казваш те търпи и подкрепя, бъди щастлива и благодарна! Simple Smile Ще се справите с всичко! И бебето ще е спокойно и щастливо след като има баланс между вас. Всички нови мами ни е страх от неизвестното, но ще се справим, просто защото ще даваме най-доброто от себе си. Предполагам, че сега и от хормоните малко сме откачили всички, просто не всеки го споделя. Успех и давай малко по-позитивно! Скоро идва най-хубавото! Simple Smile

# 228
Страхотна стаичка,само хубави моменти да имате там..!!
Любимците ви са страшно сладки и аз много обичам кучета и котки ❤️
Днес бях на преглед в 34г.с съм,бебчето е 2800кг (-+200) пак е седалище явно не му харесва с главата надолу та все е седнал..Новата докторка е много любезна,разговорлива въобще много ми е симпатична тази жена..Каза,че няма да бързаме със заключенията,че ако не се обърне до 38седмица ще съм със секцио за мое съжаление.. 😒

# 229
Момичета, да ви се похваля, аз пера! След 3 седмици без пералня най-накрая се чувствам нормално като я чувам как си работи вече Simple Smile.Тази сутрин я оправиха. И на мен ми беше скапано настроението нещо напоследък, но ви споменах, че се събраха разни дребни неуредици + разкарване на роднини по болници и т.н. От такива задачи тази седмица ММ чак днес успя да стигне до кантората, а клиентите си чакат своето.
Бях на тонове и фиксирахме датата за секциото - 27.11 и толкова се шашнах, че е скоро. Сега ми се появи някаква постоянна тревожност от наближаването на операцията, въпреки че знам какво да очаквам. Иначе успявам да спя долу горе добре. Лягам към 10.00 ставам два пъти до wc, но веднага след това успявам да заспя и спя до 6.30 някъде. Трябва вече да взема и аз да стегна багажа за болницата, че времето си минава. И най-вече да започна да пера бебешкото.

# 230
Подуват ми се от 4тия месец насам. В жегата лятото беше доста зле. Добре, че носехме сандали. Сега е значително по-добре и дори си нося зимните боти, но стоя ли в много топло помещение, пак става.
Стандартно оплакване при бременност е. Старай се да си качваш краката на равно, дори на високо колкото можеш повече.

# 231
Парадигма честито за пералнята 😊
И моето секцио ще е на 27.11 💙 Мъниците ни ще са астрални близначета ( поправете ме , ако не е това точният термин, хич не ме бива по Тея работи 😁)

Относно изписването смятам да съм с клин и някой пуловер или туника. Ще сме само аз, бебчо и ММ.

# 232
Момичета, тези които имате дати вече.. Как ги определихте? Колко време преди термин са.. Моя термин е на 3/5 декември, та сега се чудя другата седмица ако ми кажат секцио.. 😐 Вашите термини кога са, че различни неща ми казват, едни ми казват 5дни преди термин, други две седмици..

# 233
Деси при мен датата я определи докторът. Терминът ми е на 11.12 , секциото е насрочено точно две седмици по-рано.

# 234
Мен ако ми кажат две седмици по-рано, ми то ей го.. Дошло 😐😐😐 извинявам се, за тихия ужас който изпитвам, ама като си представя, че може да е след две седмици и направо... 😶

# 235
Елина, супер е, че сме на един ден:joy:! И на мен докторът ми определи датата. Първо терминът ми беше 09.12, после го коригираха на 14.12, но пък бебето върви 3-4 дни по-голямо от 14.12.

# 236
При мен от 3 дни са ми малко подути пръстите на краката.
Останаха ми ръчна помпа, шишета, комплект за детския креват да взема, 1 нощница за в болница. Бебешки прах за пране, препарат за чистене на количката, ваничка със стойка. Това е

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 16:27 от Forever_smile

# 237
Аз с голяма доза скептичност днес почнах да звъня на педиатри които намерих в района очаквайки навсякъде да ми откажат, но до момента от 6те места на които звънях ми вдигнаха от 3 практики и всички казаха, че имат свободни места за новородени. С всички ще се видя другата седмица да преценя с кой ще си "паснеме" най-много но исках да питам и вас - освен стандартните въпроси относно ваксини, антибиотици/хомеопатия и контакт в извънработно време вие бихте ли питали и още нещо Thinking

# 238
Вчера бях на преглед. Водите си стоят така. Бебето е добре, 2,3кг. Казват че е нормално, но на мен ми се струва малко.
Днес отивам да ми пуснат 45 дневният и БАМ... АГ-то което ми води женската консултация е под карантина. Ужас..чак на 26.11 съм на преглед.
Как стоят нещата ако родя преди тази дата а нямам пуснат 45 дневен? Някой има ли идея?

# 239
AromaLimone, доктора не е нужен, за да се пусне болничен - това го правят сестрите.
Аз също ходих за този болничен и бях приятно изненадана, моя доктор е на линия вече след 2 седмици отстъствие! Чакал ме вчера, а аз като звънях ми казаха, ме не знаят кога ще преглежда.. пълен хаос 😄
Гледа си ме на ехограф, всичко е наред с бебка и си върви идеална за 33та седмица, взе ми секрет и ми даде последните направления и документите за раждане. Разбрахме се, че започваме да следим всяка седмица тонове в Надежда или в частния му кабинет и чакаме графика за Декември, за да изберем датата, но ми каза около 10 дни преди термин, което при мен е за след месец така че засега съм дзен 🙏

Общи условия

Активация на акаунт