ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 681
  • 827
  •   1
Отговори
# 480
Изгубен ,аз съм с плацента превия и мога да прокървявам често .Хубавото при мен е че изкървявя и спира след това, после има зацапване на хартията само като се избърша. Иначе ако тръгне кървенето без спирка веднага ще направят секциото ,че тогава има опасност за майката да не получи анемия.Затова и може би бях спокойна днес и знаех ,че щом не продължава е добре, но щом и с бебето всичко е наред ще изчакаме още малко.

# 481
Днес бях на доплер при феталните в Надежда, всичко с принцесата ми изглежда чудесно. Следящата ме на ЖК обаче излиза в неочакван болничен, което малко ме притесни. До декември чак.
Искам да попитам момичетата, които като мен поставят инжекции за разреждане на кръвта фракси/клексан-докога ще ги поставяте. Аз знам за практика последната инжекция 24 ч. преди секцио, но как се случва ако раждането е нормално? Аз пия и Натаспин по 1т. И Фракси 0.4.

# 482
След този доплер какво следва? Ще ходиш ли на още прегледи или само на тонове вече?

# 483
В петък съм на първи тонове, Фифи, ще бъда 34 г. с и три дни тогава. На жк ме записаха при друг доктор другата седмица, нямах право на избор, но хич не обичам така накрая!

# 484
Pamela, аз съм на натаспин и докторът ми иска да го спирам тази седмица (34г.с.). В петък бях на доплер и пусках ддимер и аптт, всичко е в норма, така че нямам притеснение да го спра. За фракси и клеклсан знам, че може да се слагат до седмица,две преди термин, но е хубаво да го потвърдиш с АГ и спрямо състоянието ти да ти кажат. За Надежда, както се знае няма избор на екип, иначе казано дори и следящия ти да не е в отпуска или болничен, ако тръгне раждането отиваш и те изражда който е на смяна. При мен ще е секцио, при д-р Ташков съм и се надявам да няма изненади, но всички твърдят че при който и да се паднеш там си в сигурно ръце. Simple Smile

# 485
Long time no see, здравейте..не е като да съм липсвала, ама и вие бая си пишете и се изморявам докато дочета всичко😁😁
В други ден ставам 34 с., а утре съм на първите си тонове плюс ЖК - видях, че преди мен някой писа, че следящата я е в болничен - Кайрякова, нали? И аз съм при нея...Звъняха ми да променим часа с една друга лекарка, която проучих...ми че тя по-малка от мен! Какъв опит, какви практики ще приложи, направо ме е шубе хора....Имам и мноого въпроси, насъбрали се за 1 месец откак седя без преглед. Дано е адекватна....

Искам да се оплача, че май почнах да получавам подготвителни контракции, или поне така си внуших... Тези 2-3 дни коремът ми се стяга като менгеме и мислех, че някой бебешки крак ме е натиснал, но като побутнах, твърдото си остана поне 30 секунди...не боли чак, ама днес специално го хващам супер често това....притеснително ли е?!

# 486
  • София
Мами,
Нали се оплаках днес заради снощните приключения. Днес се видях с АГ, пуснахме тонове, а след това ме погледна за разкритие. Контракции имам, разкритие не, но ме пусна на системи, за да задържим бебка до 36та г.с. Каза ми, че очевидно магнерота не ми помага и с тези контракции не е добре.

# 487
Gabi - като няма и болка мисля, че не е притеснително, но моите последни такива доведоха да ми предпишат 3*2 магнерот. Може би е хубаво все пак да се посъветваш с АГ.
Изгубен - много е сладко еленчето на одеалцето Heart
Filmme - лелее колко много нещица...  виж термометрите ме учудиха, за ТХ силно си надявам, че ще си имат там, ако не са я обърнали цялата болница в ковид отделение.
Днес доста се поборичках да видя как мога да поръчам от Carter's от щатите, ама доставката излиза почти колкото стойността на покупките и още не си намирам място, че трябва да има начин и за по-евтина доставка.
Тъкмо докато четях тук и ми излезе реклама, че в Комсед ще има 30% намаление май този уикенд.
Sisi - стискам палци да си се гушкате чааак след 36 г.с. и може би малко повече почивка ти трябва. Аз като се поулея и после и с всичкия този магнерот пак имам усещания за контракции (или си втълпявам).

# 488
Момичета, докога ви казаха да пиете магнезий? Мен ми го спряха.. От както не го пия вече три дни, доста буци имам всекидневно на корема хаха

# 489
Аз съм в 34+2 дни.

Понеже съм с ниско кръвно, забелязах, че от снощи до сега съм със сърцебиене. Дали е от това, че от вчера пия малко вода или е от претоварване, не знам Grinning
Много сте напред с багажа. Ще съм с три неща - куфар с колелца за улеснение, моята раница и една малка торбичка за бебката - вътре има памперси и 1 пакет мокри кърпи, нали направо взимат тази торбичка.
Останаха ми помпа за цедене и дребни работи. Помпата чак на черен петък ще купя заради намалението Grinning
Цял ден мърда бебката, още е в седалищно положение.

Дано всички да устискаме до термина.
Поздрави Heart

# 490
Габи, не, аз съм при д-р Тихомирова, явно много доктори от болницата вмомента липсват!

# 491
Момичета, малко офтопик, но електрическата помпа за кърма на Medela е намалена с 32 % в Айко до края на седмкцата, ако някоя от вас си търси. Не знам на черен петък дали биха ги намалили повече, аз днес си взех, защото ми бяха обещали такава да ми дадат да ползвам, но в последния момент останах без помпа.

# 492
Ето ме и мен от срещата с акушерката. Както винаги нищо съществено. Препрати ме за скан да се потвърди позицията на бебето,защото и тя не е сигурна за позицията на бебето. Добре ,че я попитах за позицията иначе нямаше и да ми каже. Така,че в петък ще прескоча евентуално за скан.
Може ли да помоля момичета със седалищно бебе да кажат къде усещат ритници?

# 493
Ето ме и мен от срещата с акушерката. Както винаги нищо съществено. Препрати ме за скан да се потвърди позицията на бебето,защото и тя не е сигурна за позицията на бебето. Добре ,че я попитах за позицията иначе нямаше и да ми каже. Така,че в петък ще прескоча евентуално за скан.
Може ли да помоля момичета със седалищно бебе да кажат къде усещат ритници?

Аз ги усещам в средата на корема (и май никъде другаде...) може би няколко см под стомаха, вероятно ръчички...не съм усетила удари около слабините или пикочния мехур от мноооого време. Притеснително е въобще дали си раздвижва крачетата, ще видим утре как е и ще пиша пак.

# 494
  • София
Ама защо всички купувате помпи предварително... Fearful
То затова в ОЛХ има 100 страници за продажба. Grinning

Относно багажа, ще се придържам към списъка и нищо странично. Няма да векуваме там, а и навсякъде /с много малки изключения/ ще може някой да ви донесе нещо, ако е чааак толкова нужно.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 19:07 от rave

Общи условия

Активация на акаунт